Birmingham 0-1 lukema:kuusi asiaa, jonka opimme

Swift juhlii myöhäistä voittajaa – bbc.co.uk

John Swiftin myöhäinen maali antoi sujuvan syötön Readingille 1-0-voiton St Andrew'sissa – mutta mitä olemme oppineet pelistä?

Bluesin täytyy saada oikea painostus

Ensimmäisen 35 minuutin aikana Birmingham ei pystynyt toteuttamaan painavaa peliä. Loitsuja varten he jättivät usein vastustajansa, uskalla laittaa taklaa sisään. Vihaisten kotifanien siunaama, He menivät toisinaan toiseen ääripäähän sulkeessaan piittaamattomasti Ali Al-Habsin ilman taktista harkintaa.

Lukeminen on näppärää ohittamista

Omani-tulppa hyödynsi yllä olevaa vaikuttavalla jakelulla. Hän pelasi usein korkeita palloja oikealle laitalle, jotta Daniel Williams pyyhkäisi sitä sisäänpäin. Koska Birminghamin pelaajat olivat yrittäneet painaa maalivahtia, Readingin keskikenttäpelaajilla, kuten vaikuttavalla Liam Kellyllä, oli silloin hehtaareja tilaa. Liukasella yhden ja kahden kosketuksen pelillä ne liukuvat viimeiselle kolmannekselle, häikäise anonyymi Stephen Gleeson ja luo lukuisia aukkoja.

Lukeminen voi olla kliinisempää

Paikkojen luominen ei ollut Readingin ongelma suuren osan ensimmäisestä puoliajasta, sen sijaan se muutti ne vakaviksi kokeiksi maalivahti Tomasz Kuszczakille. Aikaisin, puolalainen pelasti sormenpäällä Garath McClearylta, joka aiheutti ongelmia Jonathan Groundsille oikealla. Kuitenkin, oli tilanteita, jolloin leveä mies porautui ristiin eikä kukaan ollut tarpeeksi edistyneessä asemassa hyötyäkseen.

Meite teki eron

Tämä saattaa selittyä sillä, että Reading aloitti ilman tunnustettua keskihyökkääjää. Parhaan maalintekijän Yann Kermorgantin puuttuessa, Jaap Stam suosi "ortodoksista" 3-3-4-0-muodostelmaa. Hiljainen alku toiselle puoliajalle viittasi kuninkaallisiin voitiin rangaista kliinisen edun puuttumisesta. mutta mies, joka muutti pelin heidän edukseen, oli Yakou Meite. Ammatiltaan laitahyökkääjä, Meite lisäsi vauhtia ja tehoa huipulle ja miehitti Michael Morrisonin, pakottaa Birminghamin puolustuksen kauemmaksi. Korvaajalla olisi pian epäsuora rooli lopullisessa voittajassa.

Lukeminen käytti laajat alueet hyvin

McCleary hiipui kirkkaan 35 minuutin jälkeen, ehkä pelisuunnan vaihdon takia. Toisella puoliajalla, Reading tähtäsi kentän vasempaan reunaan yrittäessään eristää puolustavasti haavoittuvan Josh Dacres-Cogleyn. John Swift aloitti toisen puoliajan hyökkäyksiä sillä puolella, kun Roy Beerensin ja Jordan Obitan vaikutusvalta kasvoi. Jälkimmäisen risti, Meiten läsnäolon ohjautumisen auttoi, löysi tiensä Swiftille, joka koputti kotiin takatolpan kohdalla.

Birmingham tarvitsee enemmän kuin vaivaa

Kun Reading hyökkäsi, he tekivät sen erittäin tarkasti. Kun Birmingham hyökkäsi, siinä oli epätoivoa. Kerim Frein vauhti ja taito ansaitsivat hänelle virallisen ottelun miehen palkinnon, mutta uuden pojan lopputuote jätti hieman toivomisen varaa. Siitä huolimatta, hänen lähellä jälkensä vasemman laidan syöttö toisen puoliajan positiivisessa alussa Bluesille olisi voinut johtaa Lukas Jutkiewiczin maaliin, mutta usein eristäytynyt hyökkääjä kompastui ratkaisevalla hetkellä. Viimeaikainen lisäys Craig Gardner osoitti lupauksia toisella puoliskolla, hänen pitkän kantaman ajonsa pisti Al-Habsin kämmentä.

Pyrkimys oli Bluesilta, mutta ne ovat kaukana vapaasti virtaavasta puolelta, jonka Gianfranco Zola haluaa luoda. Tehdä niin, hän saattaa tarvita täyden ennakkokauden taktisen siirtymän – Stamin Reading-puoli ainakin osoitti, mitä tuloksia sillä voi olla.