Portsmouth 1-1 Plymouth:kuusi asiaa, jonka opimme

Jervis nyökkää avauksessa – bbc.co.uk

Gary Robertsin toisen puoliajan avaus kumosi Jake Jervisin ensimmäisen puoliajan pään, tarkoittaa ansaittua 1-1 tasapeliä Portsmouthin ja Plymouthin välillä Fratton Parkissa – mutta mitä olemme oppineet pelistä?

Plymouthin valoisa alku

Derek Adamsin joukkue sai ensimmäisellä puoliajalla oikean tasapainon kompaktin toiminnan välillä, mutta myös saada tarpeeksi miehiä eteenpäin tukemaan Ryan Tayloria ja uhkaamaan ristiin. He tekivät niin tehdäkseen avausmaalin 11 minuuttia Gary Sawyerin kanssa, joka oli harvoin levoton puolustuksessa, näyttelemässä osaa. Graham Careyn hyvän syötön jälkeen hän valitsi upean ristin Jervisin takatolppaan, joka käytti korkeutensa Enda Stevensiin nähden antaakseen Plymouthille ansaitun johdon.

Portsmouthilla ei ollut painopistettä

Isännät saivat puoliajan parhaan mahdollisuutensa 33. minuutilla, kun Kal Naismithin pitkän kantaman ponnistelu kaatui Luke McCormickille, mutta Roberts ei pystynyt muuttamaan levypalloa. Kummallakaan edellä mainituista Pompey-hyökkääjistä ei ollut urheilullisuutta miehittääkseen Argylen tukevaa selkälinjaa. Heidän joukkuetovereillaan oli harvoin mahdollisuus pelata varhaisia ​​etupalloja, ja he syyllistyivät toisinaan ylipelaamiseen.

Argylen tukeva selkälinja

Plymouth puolusti boxiaan loistavasti. Yann Songo'o tukahdutti vaaran nopeasti ja Sonny Bradley taisteli eteenpäin varhaisesta koputusstaan ​​huolimatta. keskuspuolustajat suojasivat hyvin kurinalaisella keskikentällä. Matthew Kennedy työskenteli kovasti tukahduttaakseen Portsmouthin hyökkäävän oikeanpuoleisen Gareth Evansin uhan, ja Plymouthin laitahyökkääjä sai laukauksen 35. minuutilla. Careyn heikentävä liike auttoi, hän väänteli Evansin ja Christian Burgessin ohi Portsmouthin ruutuun, mutta osui sivuverkkoon.

Portsmouthin vahva vasen puoli

Paul Cookin miehet olivat kärjessä suuren osan toisesta puoliajasta, vasen puolustaja Stevens heidän vaikutusvaltaisin pelaajansa. Kulkivat kolmioita hänen välillään, Naismith ja Kyle Bennett vapauttivat Oscar Threlkeldin ja hänen joukkuetoverinsa Argylen oikealla puolella. Kekseliäs Bennett tarttui Matt Clarken syöttöön 58. minuutilla ja porasi pallon läheiseen tolppaan, missä se jäi Songo'on ja McCormickin väliin, Roberts hyötyy hämmennystä ja napauttaa kotiin.

Plymouth tyytyi tasapeliin

Portsmouth jatkoi tutkimista, mutta rajoittui Carl Bakerin ja Bennettin pitkän kantaman ponnisteluihin. McCormick piti molemmat mukavasti kädessään. Plymouth ei osoittanut yhtä paljon hyökkäyshyökkäämistä kuin heillä oli pelin aikaisemmissa vaiheissa, mutta esitteli puolustava organisaatio, joka on asettanut heidät kurssille ylennyksen.

Mitä se tarkoittaa

Lutonin 2-2-tasapeli alemman seuran Leyton Orientin kanssa työntää molemmat seurat askeleen lähemmäksi väistämätöntä kolmen parhaan paikkaa. Plymouth, 12 pisteen päässä Lutonista, aikoo voittaa ensimmäisen promootionsa 13 vuoteen ja Portsmouth, kahdeksan selkeää, ensimmäinen 14. vuosien jälkeen. kentän ulkopuoliset rakennemuutokset ja positiivinen rekrytointi ovat tuoneet hyvät ajat takaisin etelärannikolle.