Man City 2-1 Swansea:Viisi asiaa, jonka opimme

Jesus Cityn pelastaja – skysports.com

Gabriel Jesusin keskeytysajan voittaja auttoi Manchester Cityä voittamaan putoamisuhannutta Swanseaa 2-1 – mutta mitä olemme oppineet pelistä?

Takaa pelaaminen toimi Citylle

Manchester Cityn lähestymistapaa aloittaa hyökkäykset keskuspuolustajista on kritisoitu, mutta ensimmäisellä puoliskolla John Stones ja Aleksandr Kolarov näyttivät luokkansa pallossa. Kun vastustaja on täynnä, kaksikko teki keskikenttäpelaajan työn ja vaihtoi peliä nopeasti. Heitä auttoi eristyneen Fernando Llorenten vauhti ja aggressiivisuus, leveät miehet Wayne Routledge ja Gylfi Sigurdsson eivät myöskään halunneet sulkea toimintaansa.

Kaupunki käytti laajat alueet hyvin

Apuoikea puolustaja Fernandinho riehui usein Kevin De Bruynen ja Raheem Sterlingin lisäksi venyttääkseen Swansean puolustusta. David Silvan visio ja Leroy Sanen tahti yhdistyivät entistä tehokkaammin vasemmalla, jälkimmäinen sai Kyle Naughtonin hakkaamisen. Oikean puolustajan yhteys Federico Fernandezin kanssa antoi Silvan liukua laatikkoon, osoitti suurta hallintaa asettamalla Gabriel Jesus yksinkertaiseen lopputulokseen. Se oli lupaava kotidebyytti brasilialaiselta, joka työskenteli kovasti ja piti palloa hyvin pystyssä.

Swansea piti kiinni

Swansean vauhdin puute etualueilla tarkoitti, että heidän halukkuutensa istua alas teki enemmän haittaa kuin hyötyä. Houkutteletko palloa nopeasti eteenpäin? Llorente olisi vähempiarvoinen. Käytätkö enemmän aikaa tarkkuussyötön pelaamiseen? Ahneus Cityn etulinja metsästäisi hallussaan olevia. Vain hieno viimeinen pykälä puolustaa Alfie Mawsonia ja pelastaa Lukasz Fabianskin, joka onnistui hyvin saavuttaessaan Yaya Touren jyrkän vapaapotkun, piti Joutsenet vain yhden alhaalla.

Swansea parani tauon jälkeen

Se, mitä Paul Clement sanoi puoliajan tiimipuheessaan, toimi. He alkoivat saada viisi tai kuusi miestä vastustajalle tukemaan Llorentea, puolivälissä virheet ovat merkki joukkueen uudesta aikeesta. Leroy Fer kasvoi peliin, kun taas Martin Olsson teki hyviä juoksuja vasemmalta puolustaja palloilla, jotka tulivat kentälle. pakottaa arka Kolarov myöntämään kulmia. Yhdeltä heistä, Mawson lähestyi niukasti Gylfi Sigurdssonin lähetyksestä, Islantilainen helisesi myös tolppaa vapaapotkusta.

Myöhäinen draama

Juuri kun City näytti saaneen hallintaansa viimeisten 10 minuutin aikana, Swansean vaihtopelaaja Luciano Narsingh irtisanoi Sigurdssonin hienosta vasenjalkaiskusta. Pelimalli palasi samaan malliin kuin se meni ensimmäisellä puoliajalla, City työnsi kaikki 10 ulkokenttäpelaajaa vastustajan puolikkaalle, kun Sergio Aguero tuli vastaan. Se oli Silva ja Jeesus, kotijoukkueen uhkaavimmat hyökkäävät pelaajat koko pelin ajan, jotka yhdistettiin voittajaksi. Edellinen nosti ihastuttavan ristin jälkimmäiselle, jonka Fabianski kaatoi ensimmäisen puskurin ennen kuin hän napautti kotiin levypallolla.

Tulos oli juuri sellainen kuin City ansaitsi, kantanut suuremman uhan pelitasapainoon. Kuitenkin, Clement ja Swansea rohkaisevat ryhtymään taisteluun voittaakseen pudotuksen.