Man City 0-0 Stoke Six Things:Silva tekee vaikutuksen

Turhautunut KDB – skysports.com

Itsepäinen puolustusesitys näki Stoke Cityn pitävän Manchester Cityn maalittomassa tasapelissä, isäntien myöhäisestä mielenosoituksesta huolimatta. Mutta mitä olemme oppineet pelistä?

Cityn varovaiset laitapuolustajat

Gael Clichy oli ujo päästäkseen eteenpäin ensimmäisellä puoliajalla, mikä teki Cityn vaikeaksi eristää Phil Bardsleyn Leroy Sanesta, osittain Mame Biram Dioufin puolustuspanoksen ansiosta. Jälkimmäinen pakotti hyvän torjunnan Willy Caballerolta viisi minuuttia Erik Pietersin keskityksen jälkeen. joka oli seikkailunhaluisempi laitapuolustaja ensimmäisellä puoliajalla kuin Bacary Sagna.

Stoke valtasi vastustajan puoliajan

Stoke loi vain kaksi mahdollisuutta, joista toinen oli opportunistinen yritys, johon valtaisa keskuspuolustaja Bruno Martins Indi ei voinut ottaa yhteyttä. Opposition voittaminen ei välttämättä ollut Mark Hughesin suunnitelma, vaikka hän alkoi hyökätä leveisiin miehiin Dioufiin ja Ramadan Sobhiin, sekä kaksi hyökkääjää Saido Berahinossa ja Jonathan Waltersissa. Näiden pelaajien läsnäolo antoi Citylle huolenaiheita heidän omalla puoliskollaan, niin, että heidän hyökkäysvauhtinsa katkesi.

Ei ketään laatikossa

Yllä oleva oli syynä Cityn rohkeuden puutteeseen pallosta ensimmäisellä puoliajalla. Sagnan edessä oli Jesus Navas, joka pääsi hyville alueille, mutta pettyi eteenpäin juoksijoiden pulasta, kun hän oli valmis ylittämään. Joskus hän murtautui viimeiselle kolmannekselle, mutta näki vain kaksi miestä laatikossa. Sane ja Sergio Aguero, joka itse oli usein pakotettu syvemmille alueille. Leveät miehet joko ylittäisivät aikaisin kenellekään, tai anna Stokelle

Vuorovesi kääntyi

Kaksi muutti pelin dynamiikkaa toisella puoliajalla. Ensinnäkin Sagna ja Clichy tekivät enemmän päällekkäisiä ajoja luodakseen tilaa De Bruynelle ja Sanelle. Tämä lisäsi keskikenttäpelaajien Joe Allenin ja Geoff Cameronin puolustusvaatimuksia, joka näytti vahvalta ensimmäisellä puoliajalla, mutta alkoi ylittää. Toiseksi, vaihtopelaaja David Silva korvasi tehottoman Yaya Touren ja auttoi Cityä säilyttämään pallon paremmin viimeisellä kolmanneksella. Hän liukasti useita fiksuja palloja Kevin De Bruynelle, joka porasi ristit oikealta, mikä loi paikkoja Aguerolle ja Sanelle. Toisen puoliajan hukkaan heitetty viimeistely tarkoitti, että isännät onnistuivat vain yhden laukauksen maaliin koko illan.

Stoke piti kiinni

Ottelun edetessä, Cityn hyökkäysten intensiteetti kasvoi hitaasti. Yhdessä sen kanssa, Stoken painopiste siirtyi pallon pitämisestä pidemmälle eteenpäin lyhyemmän aikavälin näkemykseen linjojen puhdistamisesta, Ryan Shawcross on olennainen osa heidän puolustusponnistelujaan. Jokainen pelaaja työskenteli niin lujasti puolustuksessa, että kun Sobhi tai Allen pääsi eteenpäin, heillä ei ollut jalkoja luoda mitään sisältöä.

Mitä se tarkoittaa

Huolimatta puheesta Stoken pysähtyneisyydestä, he ovat olleet erinomaisessa kunnossa 15 pisteellä yhdeksästä ottelusta vuonna 2017. Tämä itsepäinen puolustusesitys vastaa jonkin verran kritiikkiä antautumisesta huippujoukkueita vastaan, ilman voittoja kuutta parasta vastustajaa vastaan ​​tapaninpäivän 2015 jälkeen. City ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään huipussaan tarkoittaa, että he ovat kymmenen pisteen erossa johtavasta Chelseasta. Seuraavien seitsemän päivän aikana matkoja Middlesbroughiin ja Monacoon, joihin heidän toiveensa hopeaesineistä nyt riippuu.