Tottenham 2-1 Southampton:Six Things

Alli verkottelee kynää Kanen poissa ollessa – mirror.co.uk

Christian Eriksenin ja Dele Allin ensimmäisen puoliajan maalit auttoivat Tottenhamia voittamaan 2-1 10. sijan Southamptonin – mutta mitä olemme oppineet pelistä?

Tottenhamin loistava alku

Southamptonin oli pysyttävä keskittyneenä, kun Tottenham tutki jo varhain. Suuri kysymys oli, jäisikö heiltä paitsi loukkaantuneen Harry Kanen voima ja maalintekovaisto. 24 maalia tehnyt miehen tilalle tuli Heung-Min Son, joka jätti varhain eroon Eriksenin läpipelaamisesta. Hollantilainen löi kuitenkin 14 minuuttia, kun Southamptonin puolustus putosi liian syvälle, antaa hänen ajaa kotiin kantamalta.

Southamptonilla oli omat hetkensä

Oriol Romeu vastasi Eriksenin avaukseen toisella pitkän kantaman ponnistelulla, tämä lentää viiksien leveydellä Hugo Llorisin oikeanpuoleista tolppaa. Manolo Gabbiadini ampui sivuverkkoon Dusan Tadicin 27. minuutin takaisinvedon jälkeen, ennen kuin Tadic itse kaipasi lähietäisyydeltä hoitajaa, vain saadakseen tietää, että pallo oli mennyt pois pelistä.

Huono puoliajan loppu Saintsille

Gabbiadini murtui nivusensa edellä mainitun ponnistelunsa jälkeen, ja kun Shane Long odotti pääsevänsä paikalleen, kun Steven Davis kaatoi Dele Allin laatikossa. Alli teki maalin paikan päältä 38 minuuttia ja pahentaa tilannetta, Tadic nappautui luultavasti vielä pahemman haasteen jälkeen laatikossa juuri ennen taukoa, mutta ei saanut mitään.

Spursin toisen puoliajan horjuminen

Kotipuolustus menetti keskittymiskyvyn, jolloin Ryan Bertrand pääsi hyökkäämään vasemmalta. Kun hänen toimitustaan ​​ei selvitetty, James Ward-Prowse oli paikalla pomppimassa kolmannen kauden aikana. Southampton jatkoi painostusta Davisin tiijotessa Shane Longia oikeajalkaiseen ponnistukseen, joka pakotti pelastamaan Hugo Llorisin. mutta irlantilainen jäi kiinni paitsiosta muissa yhteyksissä.

Myrsky oli säännelty

Harry Winksin saapuminen, joka on tehnyt vaikutuksen FA Cupissa tällä kaudella, antoi Tottenhamille pallon ja vahvemman otteen keskikentästä. Southamptonin myöhäiset hyökkäykset olivat yksilöllisiä ja epäjohdonmukaisia, eli Victor Wanyama ja Spursin kolme takapuolta torjuivat heidät suhteellisen helposti. Varapelaaja Vincent Janssen olisi voinut tehdä pelin turvalliseksi, mutta näki hänen tiukan kulman laukauksensa torjuvan Llorisin. Southamptonin vaihtopelaaja Sofiane Boufal antoi sitten Spursin takalinjalle hermostuneen hetken, ampuu leveästi, kun annetaan tilaa ampua.

Mitä se tarkoittaa

Southampton ei häpäissyt itseään, ja ensimmäisen puoliajan jälkeen, jolloin mikään ei mennyt heidän tavallaan, he tekivät hyvin viedä pelin johtoon. Niin paljon kuin tappio, suurin huolenaihe on Gabbiadinin loukkaantuminen, joiden esitykset olivat avainasemassa heidän muodon nousussaan. Tottenham tiukensi otettaan 2. sijasta voitolla 10. voiton jälkeen 13:sta – he ovat ehkä epäonnisia, koska Chelsean dominanssi tekee heidän muodostaan ​​merkityksettömän mestaruuskilpailun kannalta.