Arsenal 2-1 Chelsea Six Things:Mahtava Mertesacker

Glory for Gunners – bbc.co.uk

Myrskyisän kampanjan jälkeen Arsenal voitti kolmannen FA Cupin neljään vuoteen, kun hän voitti Valioliigan mestarien Chelsean 2-1. Mutta mitä olemme oppineet pelistä?

Arsenalin komentava aloitus

Ensimmäisestä pillistä, Arsenal oli etujalassa. Aaron Ramsey ja Granit Xhaka hallitsivat keskusalueita, Alex Oxlade-Chamberlain näytti kirkkaalta, kun Danny Welbeck johti kanavia. Alexis Sanchez osoitti hyvää liikettä sisään vasemmalta ja teki viidennen minuutin avausmaalin kiistanalaisissa olosuhteissa. Hetken neuvottelun jälkeen erotuomari ohitti avustajansa, joka puhalsi paitsion chileläistä vastaan.

Hidas Chelsea

Ensimmäisen 18 minuutin aikana Antonio Conten joukkue näytti tuntemattomalta Valioliigaa hallitsijasta. Heidän painostuksensa oli hajanaista, aiheuttaa valtavia kuiluja paperilla kahden maailman parhaan taistelevan keskikenttäpelaajan välillä, N'Golo Kante ja Nemanja Matic. Vaikuttava Mesut Ozil käytti tätä aukkoa hyväkseen suurella liikkeellä oikealta ja hänen yksi vastaan-ottelunsa pakotti maalilinjan poistoon Gary Cahillilta, ennen kuin Welbeck osui puuhun päällään kulmasta.

Tasainen parannus

Peli oli tasaisempi ensimmäisen 18 minuutin jälkeen. Matic nousi ylemmäs kentällä ja näimme enemmän Eden Hazardilta, joka sai Pedron ampumaan. Diego Costa olisi voinut olla rohkeampi hyökkäämään muutamaan ristiin, mutta hän pääsi Rob Holdingin edelle, pakottaa tiukan lohkon David Ospinalta. Päästä-päähän huipentuma puolikkaalle, Arsenalilla oli myös hetkiä tauolla, Thibaut Courtois pelasti Xhakan ajon.

Conte hiustenkuivaaja

On perusteltua olettaa, että intohimoinen italialainen valmentaja puhui Chelsean pelaajien kanssa tauolla. Ainoa kerta, kun he pelasivat niin intensiivisesti, kuin olemme heiltä odottaneet, oli toisen puoliajan ensimmäiset 15 minuuttia. He hyökkäsivät usein oikealla, hyvällä yhdistelmäpelillä Victor Moosesin ja Pedron välillä. jälkimmäinen ampui laajalti 59 minuuttia. Costa syöksyi enemmän keskuspuolustajia, ja Kante näki hänen laukauksensa osuvan maalivahtia kohti, kun Chelsea näytti varmemmin pallon hallussa. Ne päihittivät vain Nacho Monrealin ja Per Mertesackerin erinomaiset lohkot, joka aloitti ensimmäisen kilpailupelinsä 13 kuukauteen.

Myöhäinen draama

Chelsea-fanit valittivat rangaistuspotkusta 68. minuutilla, kun Moses näytti kaatuneen haasteen alle. Toistot osoittavat, että Chamberlain ei kuitenkaan ottanut yhteyttä, puolustaa erotuomarin päätöstä lähettää laitapuolustaja hyppäämään ja tekemään toista kirjattavaa rikkomusta. Chelsean 10-miehistö tasoitti, kun Costan taivutettu yritys pomppii epäillyn Ospinan ohi. joka oli pelannut hyvän pelin siihen asti. Arsenal kuitenkin voitti, kun vaihtopelaaja Olivier Giroud teki kauniin ristin, jonka Ramsey nyökkäsi. sillä kaksikko, joka yhdistyi finaaliin vuonna 2014, toisti tempun.

Mitä se tarkoittaa

Ensimmäisen 18 minuutin jälkeen Chelsea ei ollut niin huono kuin jotkut ehdottivat, ottaen huomioon, että he pelasivat viimeiset 22 10 miehen kanssa. Kuitenkin, he eivät vastanneet korkeita vaatimuksia, jotka he olivat asettaneet itselleen Valioliigan kampanjassa. Gunners ansaitsi voiton, ja vaikka tämä blogi uskoo edelleen, että seura tarvitsee muutosta tänä kesänä, se on keskustelua toiselle päivälle. Arsenal on voittanut FA Cupin 13 kertaa. enemmän kuin mikään seura Englannissa. Vaikean kampanjan jälkeen he ja heidän managerinsa ansaitsevat hetkensä auringossa.