Brighton 1-2 Newcastle:Six Things

Toon juhlii Ayozen myöhäistä voittajaa – chroniclelive.co.uk

Newcastlen myöhäinen paluu Brightonissa näki sen voiton ratkaisevassa ottelussa mestaruuden kärjessä – mutta mitkä ovat tärkeimmät keskustelunaiheet?

Darlow piti Newcastlen siinä

Brighton meni johtoon Glenn Murrayn 10. minuutin rangaistuspotkusta. mutta se, että he eivät tehneet enemmän maaleja avaus20:ssa, johtui suurelta osin Karl Darlowista. Maalivahti tyrmäsi Brunon rajuan heittoon ja torjui Sam Baldockin lähietäisyydeltä. Darlow kielsi Murrayn juuri ennen puoliaikaa, Knockaert juuri sen jälkeen ja 1-0, hän piti puolensa pelissä tarpeeksi kauan, jotta he pystyivät palaamaan.

Pocognoli-vamma esti Brightonia

Sebastien Pocognolilla oli vakaa rooli Brightonin varhaisessa hallinnassa, mutta lähti nivusongelmaan 18 minuutin kohdalla. Hänen vammansa on vähemmän kuin ihanteellinen alue Seagullsille, ja myös Gaetan Bong ja Liam Rosenior ovat poissa. Pocognolin tilalle vasemmalla puolustaja oli Chelsean lainalainen Fikayo Tomori, oikeanpuoleinen puolustaja, jolla oli rajallinen kokemus, ja teini-ikäisestä tuli luonnollisesti kohde. DeAndre Yedlin ja Christian Atsu yhdistyivät oikealla, entinen poraa poikki jälkimmäistä ampuakseen maaliin, mutta suoraan David Stockdaleen.

Sekapeli Stockdalelle

Maalivahti pelasti Yoann Gouffranin ensimmäisen puoliajan yrittämisen. sitten tauon jälkeen hän piti Shelveyn vapaapotkua sekä Toonin vaihtopelaajan Daryl Murphyn puskua, joka tarjosi fyysisen läsnäolon. Toinen työ oli kuitenkin itse aiheutettua, kun Stockdalen lyhyt syöksy keskeytti Gouffranin, mutta maalivahti sovitti virheensä ja valtaisa Shane Duffy viimeisteli puhdistuksen. Kaikki hämärät epäilykset hänen päätöksenteosta syvenivät, kun Glenn Murray päätti viedä pallon pois, hän hyökkäsi sen kimppuun ilman tarvetta. Poistuttuaan linjastaan, hän jätti taakseen tilaa hänen vasemmalle puolelleen, jonka Mohamed Diame löysi erinomaisesti.

Diamen ihmetavoite

Stockdalen lyönnin jälkeen Atsu ampui vauhdikkaan laukauksen täydellä nopeudella ja Diame tiesi, että ottamalla ensimmäisen kosketuksen, hän oli vaarassa menettää hallinnan ruuhkaisella rangaistusalueella. Jalkojen muodosta toistossa näki, että hän aikoi käyttää Atsun laukauksen voimaa ohjatakseen pallon kulmaan. tila, jonka Stockdale oli vapautunut. Diame osoitti huomattavaa rohkeutta kokeilla tämäntyyppistä laukausta, puhumattakaan ajatuksen nopeudesta sen saamiseen. Tämä ei ollut sattumaa – se tulee muistaa yhtenä kaikkien aikojen parhaista mestaruusmaaleista ja yhtenä tärkeimmistä.

Vastakohtaiset alat

Tasoituspelin jälkeen onni suosi rohkeita. Chris Hughton lähetti viestin:"Pidä hetki" esittelemällä Beram Kayalin Sam Baldockille. Ajatuksena oli tiukentaa keskikenttää, mutta käytännössä se jätti Glenn Murrayn, joka ei tunneta nopeudesta kantaa joukkuetta yläkentälle, eristetty ylhäältä. Yhtä, Rafa Benitez tunsi vauhtia olla hänen puolellaan ja pysyi hyökkäysvaihdossa, jonka hän oli suunnitellut ennen Diamen tasoitusta. Ayoze Perez korvasi Gouffranin ja käytti säälimätöntä energiaansa väsyttävän Brightonin takavartijaan. Kun aina eloisa Atsu oli porannut vasemmalta, Perez ryntäsi voittajan kotiin kiihdyttääkseen deliriumin matkustavien fanien keskuudessa.

Ratkaiseva hetki?

Millä tahansa promootiokaudella yleensä on yksi tai kaksi hetkeä, jotka tuntuvat määrittäviltä. Bournemouth voitti 2-0 Birminghamille huhtikuussa 2015. pudotettuaan pisteitä seitsemässä pelissä 11:stä, mutta voitti 4-2 ennen tittelin hankkimista. Kun Middlesbroughilla oli viime kaudella virhe, joka sai Aitor Karankan lähtemään peliin, espanjalainen palasi korsuun ja valvoi myöhäistä voittajaa 1-0-voitossa Hullista.

Huddersfieldin säälimätön muoto oli lisännyt huolta Newcastlen viimeaikaisista esityksistä. jonka peli käsissä ja tuleva ottelu Toonin kanssa ehdottivat, että asiat voisivat muuttua nopeasti. Tappio etelärannikolla olisi lisännyt näitä pelkoja, mutta tuo 10 minuutin käänne tekee Benitezin joukkueen kahdeksan pisteen eroon terrieristä. Brighton pysyy hyvässä asemassa ja jos se oppii olemaan kutsumatta liikaa paineita myöhään tulevissa peleissä, heidän pitäisi mennä ylös, mutta tämä voitto tuntui tärkeältä Newcastlelle.