Manchester United 3-2 Southampton:Seitsemän asiaa

United nosti kupin – dailystar.co.uk

Zlatan Ibrahimovic auttoi Manchester Unitedia nostamaan EFL Cupin voittoon Southamptonista 3–2 – mutta mitä olemme oppineet finaalista?

Southampton uhkasi vasemmalla

Kerran Ryan Bertrandin risti aiheutti hetken päättämättömyyden Unitedin takalinjassa avausvaihdoissa, se näytti olevan Southamptonin tärkein vahvuus. Vasen puolustaja pelasi loistavasti ensimmäisellä puoliajalla, auttoi Juan Matan haluttomuus jäljittää ja Antonio Valencian kyseenalainen sijoitus. Bertrand vaihtoi pallon toiselle laitapuolustajalle Cedric Soaresille kymmenessä minuutissa, ja Manolas Gabbiadini napautti kotia. vain siksi, että tavoite suljetaan pois.

United-maalit tulivat punaisesta

Oriol Romeu on ollut erinomainen tällä kaudella, mutta lauantaina hän oli osittain vastuussa kahdesta Unitedin ensimmäisellä puoliajalla tehdystä maalista Southampton hallitsi. Hän sai keltaisen kortin Ander Herreraa vastaan ​​tehdystä rikkeestä ennen kuin Zlatan Ibrahimovic kiertyi seuranneessa vapaapotkussa. joka myös Fraser Forsterilla olisi voinut olla. Harvinaisen ohimenevän siirron jälkeen Red Devilsistä, Romeu ei sitten onnistunut jäljittämään Jesse Lingardia, joka pääsi kotiin Marcos Rojon irtisanomisen jälkeen. Peli olisi voinut päättyä Southamptonille, jos erotuomari olisi todennut Jack Stephensin Anthony Martialille antaman haasteen punaisen kortin arvoiseksi. mutta nuori keskuspuolustaja selvisi varovaisesti.

Ward-Prowsen taitava liike

James Ward-Prowse teki laadukkaita ristiin, kun taas Nathan Redmond näki yhden tai kaksi yritystä kääntyneen taakse ja molemmat juoksivat taitavasti sisäänpäin laajalta alueelta. Dusan Tadic ohjasi hyökkäyksiä ja David De Gea vaati jalkojaan säästämään epätavallisesti 32 minuuttia. Edellä mainitulle kolmikolle annettiin paljon tilaa, osittain Unitedin puolustuksen ja keskikentän välisen yhteyden katkeamisen vuoksi, Herreran ja Paul Pogban kaksoispivot, joilta puuttui puolustuskyky.

Petollinen Gabbiadini

Ward-Prowse käytti hyväkseen Unitedin heikkouksia ennen taukoa, Gabbiadini työntämään pallon De Gean jalkojen väliin lähitolppaan. Ei erilainen kuin Kevin Phillips, italialaisilla oli ilmeinen "haju" lähimahdollisuuksista, mikä näkyi hänen molemmissa maaleissaan. Saints aloitti toisen puoliajan loistavasti, ja kun pallo tuli Gabbiadinille 49. minuutilla, hän kääntyi ja ampui pallon takaisin vastakkaiseen suuntaan alanurkkaan yhdellä liikkeellä. Hänen lakkonsa jälkeen vaikutti siltä, ​​että vauhti suosisi Southamptonia.

United otti vähitellen hallintaansa

Sen sijaan, Jose Mourinhon joukkue otti pisteen pois pelistä pidemmillä pallon hallintajaksoilla, puoliajan vaihtopelaaja Michael Carrickin rauhallisuus auttoi. Antonio Valencian täytyi tehdä yksi tärkeä tyhjennys takatolpassa, tuloksena syntyi kulma, jossa Romeu osui päähän. Muuten, Unitedilla oli enemmän hallintaa, kun Pogban vaikutusvalta kasvoi, kun taas Jesse Lingardilla oli kiireinen jakso ennen hänen 77. minuutin lähtöään. Martial lähti uhkaavalle juoksulle perustaakseen akatemian valmistuneen, jonka Maya Yoshida kielsi vahvalla haasteella, ennen kuin myöhemmin ampuu lähietäisyydeltä.

Zlatan sankari

Tunnin sankari oli Ibrahimovic, joka johti Stephensin ponnisteluihin ennen voittajan maalin tekemistä, kohti Herreran täydellisesti painotettua ristiä. Ruotsalaisen maali merkitsi sydänsärkyä Southamptonille, joka ansaitsi ainakin pakottaa lisäaikaa. Claude Puel ei päässyt nostamaan ensimmäistä pokaaliaan Saintsin pomona, mutta hän voi ottaa rohkaisua energiseltä, dynaaminen suorituskyky, joka yhdisti seuran entisestään sen faneihin.

Toinen kuppi Joselle

Mourinho on nyt nostanut pokaalin neljällä viimeisestä kuudesta Englannin kaudestaan. vaikka hänen hillitty käytöksensä ottelun jälkeen viittasi tyytymättömyyteen suoritukseen. Portugalilaisen kahdessa ensimmäisessä erässä Chelseassa voitto tässä kilpailussa edelsi liigamestaruutta – Manchester United toivoo, että se on samanlainen ponnahduslauta suurempiin asioihin.