Walsall 0-1 Port Vale Seitsemän asiaa:Whitneyn pitäisi olla hieman löysällä

Eagles pelastaa Valen – bbc.co.uk

Chris Eaglesin upea 85. minuutin voitto Banks’ Stadiumilla tarkoittaa, että Port Vale voi silti säilyttää League One -statuksensa. päätyään tasaisen pelin 1-0 nuorekasta Walsallin joukkuetta vastaan. Mutta mitä olemme oppineet pelistä?

Valen vakaa alku

Vieraat näyttivät hyvältä ottelun ensimmäisellä neljänneksellä. painostavat tehokkaasti pakottaakseen Walsallin pelaamaan palloa keskuspuolustajiensa keskuudessa. Port Vale oli lähinnä 13 minuutin kohdalla, kun Sam Foleyn improvisoitu yritys lensi kohteen ulkopuolelle. ennen kuin he tekivät pari estettyä laukausta ja Remie Streeten pusku meni ohi. Saatuaan kiinni paitsiosta 20 minuuttia, Voimakas Danny Pugh soitti Dan Turnerin jälleen Prestonin lipsahduksen jälkeen, mutta Kory Roberts pysyi jaloillaan ja teki tarpeeksi estääkseen hyökkääjää tekemästä oikeaa kontaktia.

Walsallin paineen loitsu

Robertsin suorituskyky keskuspuolustajana oli positiivinen Walsallille, samoin lainatun George Dobsonin, joka kasvoi ensimmäiselle puoliajalle taitavasti tiukoilla alueilla. Vilkas Kieron Morris sai poikkitangon räjähtämään – ja Vale ensimmäistä kertaa – iskullaan 24 minuuttia. Sama pelaaja torjui laukauksen kolme myöhemmin, ennen kuin hänen kulmansa johti James O'Connorin puskuun, jonka Leo Fasan kaatoi hyvin.

Epäröivä peli Walsallilta

Walsall piti pallon mielellään ensimmäisellä puoliajalla ja odotti niin kauan kuin Vale avautui. Tämä tarkoitti laitapuolustajia Jason McCarthya ja Joe Edwardsia, jotka näyttivät välähdyksiä siitä, mitä he voivat tehdä tuon paineen aikana, ei käytetty tarpeeksi aikaisin. Maz Kouhyar piti palloa etualueilla, mutta olisi voinut käyttää vasenta kanavaa enemmän, kun Adam Chambers osoitti ikänsä hitaalla jakautumisella.

Avoin alku toiselle puoliajalle

Kuten satulamiehet saattoivat odottaa, he saivat enemmän tilaa viimeisellä kolmanneksella toisella puoliajalla. Amadou Bakayoko, joka kamppaili ensimmäisellä puoliajalla, näki enemmän palloa tauon jälkeen ja hänellä oli kaksi hyvää mahdollisuutta. Hän lähetti yläpotkun leveäksi McCarthyn 61. minuutin keskityksestä, kolme minuuttia sen jälkeen, kun hänen lobansa pakotti hyvän torjunnan Fasanilta Edwardsin läpipallon jälkeen. Edwardsin hyökkäyskeskeisyys jätti usein Eaglesin vapauden murtaa oikeaa, ex-Manchester Unitedin ylioppilas ylitti Foleylle suunnan leveäksi kuuden jaardin päästä.

Subs ja Eagles ero

Michael Brownia kritisoitiin Turnerin noususta, joka ei voinut lisätä luokkaa nuoruuteensa, mieluummin kuin mennä kahden hyökkääjän kanssa. JJ Hooperin 26 minuutin näyttö osoitti kuitenkin hänen taktiikkansa, painamalla edestä pakottaakseen takaisin yhä hermostuneempaa Walsallin puolta, joka ei halunnut sulkeutua puolustavassa kolmanneksessaan. Jon Whitney ehkä teki virheen noustaessaan Bakayokon, teini-ikäisten sijaisten Tobias Hayles-Dochertyn ja Mitch Candlinin (tuuli) kanssa, jotka eivät pystyneet toteuttamaan hyökkäyksiä hänen poissa ollessaan. Kotkat olivat olleet Valen suurin hyökkäysuhka koko illan, joten oli sopivaa, että hän teki voittajan, upea isku laatikon oikealta puolelta 85 minuuttia.

Ei katastrofi Walsallille

Vaikka kannattajilla on oikeus haluta muutosta, pahoinpitely, jonka Jon Whitney sai viimeisessä vihellyksessä, oli hieman epäreilua rehellistä miestä kohtaan, joka on työskennellyt kovasti tiukkojen rajoitusten alla. Tätä ei ehkä muisteta hyvänä kautena Walsallille, mutta se ei ole myöskään ollut huono. Seura korvasi suuren osan viime kauden pudotuspelijoukkueesta halvalla ja Charlton on valinnut sen taulukkoon. MK Dons ja Peterborough, jotka ovat kaikki investoineet todistettuihin esiintyjiin. Walsallilla ei ole sitä luksusta, riippumatta siitä, mainitaanko syynä hallituksen lyhyen tähtäimen kunnianhimo tai vaatimaton osallistuminen. Klubilla on ollut nuorisokeskeinen lähestymistapa kauan ennen Jon Whitneyn hallituskautta ja tänä iltana, oli järkevää arvioida, kenelle nuorista voitaisiin antaa mahdollisuus ensi kaudella. Yksikään heistä ei näyttänyt oudolta tasaisessa ottelussa joukkuetta vastaan, joka kohtasi viimeistä mahdollisuuttaan pysyä League Onessa.

Valen teloituksen keskeytys

Eaglesin myöhäinen voittaja tarkoittaa, että Valiants on vain yhden pisteen päässä Gillinghamista. Koska maaliero tuskin heilau heidän edukseen, heidän täytyy voittaa Fleetwood ensi viikolla ja toivoa, että Gills ei voi voittaa Northamptonia, tai Bury häviää Southendissä. Se tulee olemaan vaikea tehtävä, vastustajilla on edelleen mahdollisuus saada automaattinen ylennys. Kuitenkin, ykseys, jota fanit ja pelaajat osoittivat viimeisessä vihellyksessä, viittasi siihen, että he ovat ainakin elossa ja potkivat.

[Walsall 0-1 Port Vale Seitsemän asiaa:Whitneyn pitäisi olla hieman löysällä: https://fi.sportsfitness.win/urheilu/jalkapallo/1005039146.html ]