Burnley 1-0 Newcastle Seven Things:Compact Clarets

Hendrick juhlii voittajaa – bbc.co.uk

Tapaamisessa, jossa puolustava uuttera mutta alhainen hyökkäävä chutzpah, Burnley voitti Newcastle Unitedin 1-0 maanantai-iltana Jeff Hendrickin toisen puoliajan maalin ansiosta. Tässä on seitsemän asiaa pelistä.

Burnleyn varhainen painostus

Clarets työnsi korkealle kentälle varhain ja tungotti Newcastlen nopeasti, estää niiden kehittymisen. Jack Cork ja Steven Defour hallitsivat keskusalueita, Ashley Barnes hätkähti ja ahdisti, kun Hendrickillä oli pari tähtäystä maaliin ensimmäisen viiden minuutin aikana. Irlantilainen ampui laajasti tiukasta kulmasta muutamassa sekunnissa aloituksesta, ennen kuin suuntaat kohteen ulkopuolelle Robbie Bradyn oikeanpuoleisen kulman jälkeen.

Shelveyn hallinnan loitsu

Oli lyhyt jakso, jolloin Burnley yritti puristaa klassisen 4-4-2, Hendrickin ollessa Barnesin rinnalla, painostivat keskikenttäänsä. Jonjo Shelveyn laadukas pallonkäyttö antoi Newcastlelle mahdollisuuden pelata aukkojen läpi ja päästä viimeisen kolmanneksen reunaan, jossa keskikenttäpelaaja ampui suoraan Popeen 17 minuuttia Christian Atsun tauon jälkeen.

Kompaktit Claretit

Sen jälkeen Burnley vaipui syvemmälle asetelmaan, joka esti tilaa heidän omalla puoliskollaan, mutta vaikeutti miesten saamista ruutuun. Stephen Wardin ristit vasemmalta jäivät siksi usein palkitsematta, vaikka hänen toimitusten sekalainen laatu ja Rob Elliottin käsittely olivat myös tekijöitä. Tehdäksesi tilaa vasemmalle puolustajalle, Brady ajautui liian helposti sisään, missä hänen oli vaikeampi käyttää vasenta jalkaansa tehokkaasti, vaikka entinen Hull-mies melkein sai Elliottista kiinni 28 minuutin kohdalla tiukan kulman juorulla.

Jälkiväli vilkkuu

Toisen puoliajan alkuvaiheet viittasivat avoimempaan kilpailuun Joselun ja Ayoze Perezin kanssa, anonyymi ennen taukoa, yhdistämällä ensimmäistä kertaa. Javier Manquillon heiton jälkeen edellinen kosketti palloa pehmeästi jälkimmäiseen, jonka oikeajalkainen curling-ponnistelu tyrmäsi Nick Popen hyvin. Seitsemän minuuttia uudelleenkäynnistyksen jälkeen Bradyn diagonaalinen vapaapotku syvältä löysi sitten James Tarkowskin, jonka takatolpan otsikko oli suoraan Elliottissa.

Kadonnut siirtymävaiheessa

Vaikka molemmat joukkueet olivat hyvin organisoituja, oli hetkiä, jolloin jompikumpi olisi voinut löytää aukkoja vastustajan puolustuksen edessä, mutta ei vauhtia avata asioita hallinnan vaihdon jälkeen. Toonin ainoa nopea pelaaja oli Atsu, joka ei hyödyntänyt eloisia hetkiään vakuuttavalla lopputuotteella, kun taas vain Johann Berg Gudmundsson tarjosi satunnaista myyntipaikkaa Clareteille.

Voittaja

Itse asiassa islantilainen voitti Burnleyn. Florian Lejeune, joka oli aiemmin hallinnut Barnesia, menetti asentosuuntansa ja Jamaal Lascellesin, muuten yhtä vaikuttava, ryntäsi ulos sulkemaan Gudmundssonin. Hän taisteli Hendrickin puolesta, joka työnsi pallon verkon kattoon huolimatta DeAndre Yedlinin viimeisistä pelastusyrityksistä. Se osoittautui voittajaksi, sen jälkeen, kun vaihtopelaaja Isaac Haydenin vammautumisen jälkeen Pope työnsi pois.

Yhteenvetona

Entinen Yorkin maalivahti on nyt pitänyt viisi puhtaana yhdeksässä ottelussa Sean Dychen joukkueen kaikissa kilpailuissa. joka osoitti jälleen vaikuttavaa organisaatiota noustaen jopa seitsemänneksi. Newcastle sitä vastoin, olisivat voineet nousta kuudenneksi voitolla ja katua suoritustapaansa. Rafa Benitez halusi, ettei hän aliarvioi vastustajiaan, mutta hänen jäykkä taktinen järjestelynsä johti heidät ehkä liian pitkälle toiseen suuntaan, pelaajilla ei ole vapautta ilmaista itseään ylemmällä kentällä. Menetetty tilaisuus Magpiesille – mutta loistava ilta Burnleylle.