NCAA mHJ:Harrison saa hyppynsä tuplaan

7. kesäkuuta 2019
Austin, Texas

Kun iltahämärä oli vielä 90-luvulla, 24 parasta korkeakouluopiston korkeahyppääjää kohtasivat miesten korkeushypyn finaalin kuumassa hyppyesiliinassa. Kilpailijoiden joukossa oli LSU:n kakkosopiskelija JuVaughn Harrison, joka kaksi päivää aiemmin oli voittanut tiukan pituushyppytaistelun, jonka voittohyppy 8,20 m/26'11 sinetöi voiton tuumalla. Jo ennen kilpailun alkamista Harrison aisti, että tämä voisi olla erityinen päivä. "Tiesin jo varhain lämmittelyjen aikana, että siitä tulee erittäin hyvä kohtaaminen", SEC:n korkeushypyn mestari uskoi.

Finalistit näyttivät kaikki alkuvaiheessa teräviltä, ​​koska kukaan ei pudonnut avautumiskorkeudella 2,10 m/6'10¾". Taistelun palkintokorokkeesta riehuessa 16 urheilijaa pysyi hengissä, kun rima nousi 2,21 metriin/7'3” – mukaan lukien puhtaan kortin esiintyjät Harrison ja Georgian seniori Keenon Laine. Riman noustessa 2.24/7'4¼, Harrisonin ja Laineen, jotka hyppäsivät edelleen ilman väliä, liittyivät vain Kansas Staten toisen vuoden opiskelija ja puolustava mestari Tejaswin Shankar, Alabaman juniori Shelby McEwen ja Southern Mississippin juniori Eric Richards. Kaikki 5 hyppäsivät edelleen, kun rima nostettiin 2,27 metriin / 7'5¼", mutta ainoat suojat tekivät Harrison kuudennen peräkkäisen ensimmäisen yrityksensä suojan ja puolustava mestari Shankar toisella yrityksellään. Kun kumpikaan urheilija ei kyennyt selviämään 2,30 m/7'6½, Harrison hyppäsi harvinaisen kaksoishypyn Shankarin ollessa 2. ja McEwenin 3. sijalla.

"Se oli hieno kilpailu. Pystyin menemään ulos ja raivaamaan kaikki baarit”, julisti säveltynyt voittaja jälkeenpäin. "Olin järkyttynyt, kun en pystynyt poistamaan viimeistä rimaa [2,30 m/7'6½"], koska se oli tavoitteeni. Mutta olen erittäin iloinen, että pystyin selviytymään voittajasta.”

Uudelle mestarille hyppytupla sai erityisen merkityksen hänen suorituksensa valossa viime vuoden mestaruuskilpailuissa. "Se [hyppytupla] oli minulle erittäin tärkeä, koska viime vuonna lähdin ulos aikaisin molemmissa tapahtumissa ja sitten sijoittuani toiseksi sisätiloissa [HJ:ssä] ja se, että en päässyt finaaliin sisätiloissa pituushypyssä, oli suuri pettymys. ”

Harrisonille, joka myöntää mielellään rakastavansa korkeushypyä enemmän, mutta uskoo olevansa tällä hetkellä parempi pituushypyssä, molemmissa hyppylajeissa kilpaileminen on ollut hänen suunnitelmissaan pitkään. "Olen aina sanonut, että aion tehdä korkeita ja pitkiä hyppyjä, kun tulin yliopistoon", paljastaa LSU-hyppytähti. "Ja kouluni antoi minun tehdä sen." Harrison tietää, että hän kohtaa tulevina vuosina kovemman kilpailun ja jonain päivänä saattaa joutua valitsemaan kahden rakastamansa kenttätapahtuman välillä. "Olen ajatellut sitä", hän myöntää. "Mutta tavoitteeni on olla loistava molemmissa, eikä minun tarvitse valita." Tässä mestaruudessa JuVaughn Harrison oli epäilemättä.