NCAA m800 m:Hoppel jatkaa edelleen

7. kesäkuuta 2019
Austin, Texas

Miesten 800 metrin finaali esitteli viimeisen kierroksen taistelun kahden lahjakkaimman keskimatkan opiskelijan välillä:Kansasin juniori Bryce Hoppel ja Texas A&M -juniori Devin Dixon.

Kaksi päivää ennen finaalia alkukierros herätti ruokahalua mestaruusotteluun. Erä 1 kohtasi Hoppelin, joka oli voittamaton henkilökohtaisessa kilpailussa vuonna 2019, ja kollegiaalijohtaja Dixonin. Hoppel osoitti oppikirjan ajotaitoja julkaistessaan uuden tehdasennätyksen 1:45,26 ja voitti Texas A&M juniorin [1:45,67]. Dixonin joukkuetoveri Carlton Orange osoitti, että hän voisi olla tekijä finaalissa saamalla ensimmäisen kierroksen kolmanneksi nopeimman kellon 1:46,86 voittaessaan Erä 2:n. Kukaan muu edistynyt ei onnistunut saamaan aikaan 1:47.

Viilemmissä, tuulettomissa olosuhteissa finaali alkoi, kun Indianan juniori Cooper Williams ryntäsi etupuolelle vain luovuttaakseen johdon Dixonille, kun urheilijat pääsivät kotiovelle ensimmäistä kertaa. Dixonin nopeatempoinen taktiikka vei kentän 400:ssa 50,00:ssa Hoppelin työntyessä Aggie-johtajan taakse kelloa. Kaksikko loi eron kentästä selkävenytyksellä, ja kollegiaalijohtaja nautti kahden metrin etumatkaa Jayhawk-viholliseensa 200 metrin päässä. Mutta sitten:kriittinen hetki. Kun jäljellä oli 140 metriä, Dixon ajautui selittämättömällä tavalla pois reunakivestä. Hänen piittaamattomuutensa riitti juuri niin, että valpas Hoppel ajoi sisäpuolelta johtoon. Hoppel [1:44.41] purjehti voittoon, kun taas hämmästynyt Dixon [1:44.84], joka ei kyennyt saamaan omaa nousua, ylitti toisen. Rohkea myöhäinen kilpailu nosti Iowan osavaltion juniorin Festus Lagatin [1:45:05] kolmanneksi. Hoppelin voittoaika oli jälleen yksi PR Jayhawkille, loi uuden kollegiaalijohtajuuden, alensi entisestään Mike A. Myers Stadiumin ennätystä, jonka 22-vuotias oli tehnyt alkuerissä, on sijalla 2 USA:n johtajalistalla. ja sijalla 6 maailman johtajalistalla.

Myöhemmin Texas A&M -urheilija oli lohduton. "Annoin hänen päästä sisälle. Yritin nostaa tempoa niin kuin piti. Menin ulos 50-51. Minä en tiedä. Mitä voit sanoa?" kysyi kakkonen, joka paljasti, ettei hän ollut varma, missä Hoppel oli. "Minun ei olisi pitänyt antaa sen tapahtua." Luulin hänen olevan ulkopuolellani, joten juoksin vain ensimmäisen kaistan ulkopuolella.”

Uusi mestari, rauhallinen ja hymyilevä, esitti kysymyksiä medialta. "Tietenkin olen aina menossa PR:lle", sanoi Hoppel, joka ennakoi nopeaa avaustempoa. "Tiesin, että se tulee olemaan nopeaa." Jayhawk-keskimatkatähti ei hämmentynyt Dixonin pienestä johdosta, kun jäljellä oli 200 metriä. "Tiesin, että minulla on hänet kantaman sisällä", Hoppel selitti. "Näin suunnittelin ajavani kilpailun:pidä hänet siellä edessäni ja odota viimeistä osuutta." Mutta Hoppel ei odottanut sisäpuolista avautumista kilpailun lähestyessä viimeistä käyrää. "Se oli itse asiassa lahja. Tiesin, että hän aikoi tehdä jotain yrittääkseen pidätellä minua. Näin sen avautuvan ja ajattelin, että minulla oli mahdollisuus päästä läpi." Uuden mestarin kilpailuaikataulu ei ole ohi. ”Valmistaudun USA:han ja toivottavasti pääsemme maailmanjoukkueeseen. Se on ehdottomasti seuraava tavoite." Kysyttäessä ainesosista, joita tarvitaan hänen vuoden 2019 tappioputkensa tuottamiseen, Midlandissa Texasissa kotoisin oleva mies tarjosi:"Sinun täytyy vain olla hieman itseluottamusta."

Kansas-urheilijan ennätysvoitto sai pohtimaan asiaa. hänen kommenttejaan aiemmin tällä viikolla. Kun Hoppelilta, joka tuli näihin mestaruuskilpailuihin kauden parhaalla ajalla 1:46.09, kysyttiin tiistain tapaamista edeltävässä lehdistötilaisuudessa, mitä vaaditaan voittaakseen täällä, Jayhawk vastasi:"Olen valmis tekemään mitä tahansa." Uusi NCAA-mestari osoittautui kaikkitietäväksi.