USATF naisten 10 000 – 5 peräkkäin huddlessa

Yhdysvaltain maantiemaailman kuningatar Molly Huddle myönsi:"Raidojen nimet ovat vaikeita."

(KIRBY LEE/IMAGE OF SPORT)

25. heinäkuuta 2019 / Des Moines, Iowa

Urheilukielessä "lähempänä" on nimimerkki, joka liitetään lahjakkaaseen urheilijaan, jonka voidaan luottaa nousevan hetkeen ja pakottavan tahtoaan urheilun lopussa. kilpailua ja voiton sinetöimistä. Siinä tapauksessa, että epäilystäkään olisi jäänyt, jokainen, joka näki naisten 10 000 sarjan, tietää nyt, että lähempää merkkiä voidaan kiistatta käyttää Molly Huddleen, joka käytti rauhallisesti rankaisemista viimeisellä maililla saadakseen ennennäkemättömän viidennen perättäisen mestaruuden. /P>

Kisa itsessään oli outo. Vain kahdella 21:stä aloittajasta, joilla oli tiettyjä vaatimuksia MM-pätevyyteen, odotettiin 31:50 tai noin 31:50 vauhtia - IAAF:n karsintastandardia; 76,4 kierrosta riittäisi. Ainoa hälyttävämpi asia kuin avaus 800 ajalla 2:50 oli se, että yksikään kilpailija ei tehnyt asialle mitään. 4K:lla (13:21) he olivat täydet 37 sekuntia karsintatahdista jäljessä. Mutta 4400 metrissä suosikkilistan johtaja Emily Sisson heitti valmentajansa merkinnän alas 75 sekunnin radan noustakseen johtoon, kun hän aloitti, mikä osoittautuisi pitkäksi jauhamiseksi maaliin. Huddle, Marielle Hall, Kellyn Taylor ja Stephanie Bruce kattoivat kaikki Sissonin liikkeen ja varsinainen kilpailu oli käynnissä.

Nyt sitoutunut pitkän matkan strategiaan ja tietoisena Huddlen aina vahvasta läheisyydestä, Sisson jatkoi kivun poistamista tasaisella 74/75 kierroksen ruokavaliolla, kun hänen 4 seuraajansa pelasi. pidettiin. Alle mailin matkalla Huddle nousi olkapäälleen ja pääsi johtoon 1 300 metrin jälkeen. Brucen ja Hallin kamppailtuessa ja putoaessa, Sisson ja Taylor painostivat pysyäkseen Huddlen kanssa, kun tämä alkoi kiristää ruuvia. Peräkkäisten kierrosten 74, 71 ja 69 jälkeen AR-haltija osui kelloon lentäessä ja 15 metrin etumatkalla yllättävään Tayloriin Sissonin kanssa vielä 3 metriä taaksepäin. Vaikka Huddle ja Sisson, jotka pitivät aika-ajoja, olivat vähemmän huolissaan, Taylor, jolla ei ollut aika-ajoa, teki kiihkeästi viimeisillä kierroksilla. Varhaisen ryyppäämisen tuomittu, sen ei pitänyt olla. Huddlen viimeinen kierros ajalla 66,80, vaikka sitä ei tarvita, oli hieno asia, kun hän ylitti voiton ajalla 31:58,47. Sissonin kotivenytysspurtti (32.02.19) nosti hänet toiseksi, kun taas Taylor sijoittui kolmanneksi ajalla 32.02.74, alle 13 sekunnin päässä halutusta aika-ajoajasta.

Q-standardin arvosanat omistava Huddle ja Sisson pääsivät Yhdysvaltain Doha-joukkueeseen. Harkinnanvaraisten IAAF:n ohjeiden mukaisesti Hall – joka sijoittui viidenneksi ajalla 32.14.41 – voidaan lisätä kentälle, jos IAAF:n tekniset delegaatit hyväksyvät hänen viime vuoden NACAC-voittonsa.

Myöhemmin toiseksi sijoittuva Sisson oli iloinen kilpailustaan ​​ja paikastaan ​​matkajoukkueessa. ”On hienoa tehdä USA:n joukkue, ja olen siitä innoissani. Mutta paluu [Lontoon] maratonilta oli hieman vaikeampaa kuin odotin. Tiesin, että se ei tule olemaan helppoa, mutta 1–2 täällä Mollyn kanssa on hienoa.”

Voittaja, joka kertoi, että hänen kilpailua edeltävänä suunnitelmansa oli ajaa kovaa viimeisen mailin yli:"Olin hermostunut palattuani Lontoon maratonilta. En tehnyt paljon koulutusta. [Emily ja minä] halusimme ajan olevan hidasta. Odotimme viimeiset 5 kierrosta lopettaaksemme sen." Hän julisti ajatuksistaan ​​vielä yhdestä ovaalin kansallisesta tittelistä – hänen kahdeksasta kokonaiskilpailustaan ​​–:"Ratatittelet ovat kovia." Huddle on nyt julkaissut yhteensä 28 kansallista titteliä kaikilla pinnoilla. / Dave Hunter /