Valiant Races, American Trio

Huddle_Molly-WC17.JPGMolly Huddle, valokuva PhotoRun.net

Infeld_Emily-WC17.JPGEmily Infeld, valokuva PhotoRun.net

Sisson_Emily-WC17.JPGEmily Sisson, valokuva:PhotoRun.net

:USA 10 000 metrin kolmikko suoriutuu kunniallisesti, sijoittui 10 parhaan joukkoon

5. elokuuta 2017

Lontoo, Englanti

Ollaan rehellisiä:amerikkalaiset rakastavat voittajiaan. Vaikka tämä voidaan sanoa kaikista urheilulajeista, se näyttää olevan erityisen totta yleisurheilussa. Ajatellaanpa viime vuoden olympialaisia, kun naisten 100 metrin aitajuoksun finaalin mitalien pyyhkäisy sytytti laajan ja syvän kattavuuden. Mutta kuten kaikki maat, Yhdysvallat osallistuu myös joihinkin tapahtumiin täällä näissä maailmanmestaruuskilpailuissa, joissa sen urheilijoilla, vaikkakin kaikkein taitavimmat ja valmistautuneimmat olla varmoja, on vain vähentynyt mahdollisuuksia nousta palkintokorokkeelle. Tällä ei haluta halveksia näitä lahjakkaita urheilijoita. Mutta joskus kylmä todellisuus on, että monet globaalit kilpailijat ovat suoraan sanottuna parempia.

Tästä kaksijakoisuudesta – upeista amerikkalaissuorituksista, jotka eivät johda mitalien kunniaksi – todistaa ehkä parhaiten Molly Huddle ja hänen erinomainen kilpailunsa viime vuoden olympialaisten 10 000 metrin finaalissa. Painopiste oli taistelussa, joka raivosi edessä, kun Almaz Ayana nappasi kultaa maailmanennätysajallaan 29:17.45. Mutta takaisin radalle, juoksi omaa kurinalaista kilpailuaan, Huddle piti kiinni kilpailusuunnitelmastaan ​​ajaa kimalteleva 30:13.17 kukistaakseen Shalane Flanaganin 8 vuotta vanhan Amerikan ennätyksen - sijoittuen kuudenneksi.

Mutta se oli silloin ja tämä on nyt. Ja vaikka tämänillan naisten 10 000 metrin finaalissa ei ollut odotettavissa melua lahjakkaalta amerikkalaiselta Huddlen, Emily Infeldin ja Emily Sissonin triolta, yksi heistä olisi voinut vain onnistua romuttamaan ja kynsillä tiensä palkintokorokkeelle. Mahdotonta sinä sanot? "Mahdoton" tapahtui 2 vuotta sitten Pekingissä, kun tuolloin kevyesti mainostettu Infeld päätti koston vallata maailmanmestaruuden 10 000 metrin pronssia. Kaikki on mahdotonta, kunnes se ei ole. Siksi he järjestävät kilpailuja.

Ja naisten 10 000 metrin finaalissa 33 ahdistunutta urheilijaa pääsi vauhtiin kirkkaalla taivaalla ja viileissä olosuhteissa. Toisin kuin miesten 10K finaalissa, joka oli sähinkäisy aseesta, naisten varhainen vauhti oli hautajainen. Portugalilainen Carla Rocha veti väkijoukon avausradan ympäri 81 sekunnissa. Ja vaikka Uzbekistanin Sitora Khamidova meni etupuolelle pian sen jälkeen, tempo oli vielä ravi, kun kasattu kenttä ohitti 1600 m ajassa 5:29. Olennaista vauhtimuutosta ei tapahtunut ennen 9. kierrosta, kun Ayana, hänen kärsivällisyytensä, ryntäsi etupuolelle. Etiopialaisen siirto ei ollut yksinkertainen johdon muutos. Se oli voimakas, ratkaiseva alasvaihto, joka päätti pian kilpailun kullasta. Ayana vetäytyi juoksevalla poljinnopeudella ja jätti jälkeensä maailman parhaat urheilijat pudotessaan kilometrikohtaisen kilpailuvauhdin 3:15:stä matalaan 2:50:een eikä koskaan päästänyt kaasua pois. Sillä välin amerikkalaiset naiset pitivät kiinni neulomisestaan ​​toisessa jahtaamispakkauksessa, pitäen kiinni kilpailua edeltävästä pelisuunnitelmastaan, jossa he juoksivat omaa kilpailuaan ja toivoivat saavansa pois kuolevia kilpailijoita viimeisillä kilometreillä.

Ayana_AlmazH1-WC17.JPGAlmaz Ayana, valokuva PhotoRun.net

Ayana - joka ei ole juossut yhtään kilpailua Euroopan radalla tänä kesänä - jatkoi lentämistä eteenpäin. Valtava negatiivinen jako, olympiavoittaja ajoi toisella puoliskolla 14:24,94 ylittääkseen rajan 30:16,32 - 46 sekuntia ennen muuta kenttää, mikä on maailmanmestaruushistorian suurin voittomarginaali, jonka ansiosta hän pääsi kierrokselle. kaikki paitsi kolme hänen 32 kilpailijastaan. Moninkertainen olympia- ja MM-mitalisti kaikissa väreissä Tirunesh Dibaba kalibroi odotuksensa pian Ayanan tappavan keskisarjan liikkeen jälkeen ja juoksi hopealle – mitalille, jonka hän voitti voimakkaalla Dibaba-kaltaisella lähetyksellä viimeisen kierroksen aikana, mikä mahdollisti [31:02.69] kenialaisen Agnes Tiropin parempaan [31:03.50].

Mitalistit olivat yli linjan, mutta draama jäi amerikkalaisille urheilijoille. Kilpaillessaan yhdessä - muutaman metrin päässä toisistaan ​​ja 1 200 metriä jäljellä - kolmikko alkoi toteuttaa suunnitelmaansa:liikkua keskipakan läpi ja kiertyä horjuviin varhaisiin johtajiin. Kolme amerikkalaista kiipesi 10 parhaan joukkoon viimeisellä kierroksella ja osui viimeiselle kierrokselle etsiessään lisää myöhäisen kilpailun tappoja. Pirteä Infeld oli paras, ja hän avasi pirteän lopputuloksen, joka vei hänet linjan yli 31:20.24 PR, joka nosti hänet kuudenneksi. Huddle, joka on tavallisesti vahva maalintekijä, kamppaili viimeisten 400 metrin yli, mutta pysyi 8. sijalla ajalla 31.24,78. Ja Sissonin rohkaiseva yhdeksännen debyytti – kellotus 31:26.36 – täydensi Amerikan kentän.

Vaikka Yhdysvallat ei nostanut ketään mitalitelineen, maastohiihdon pisteytyksen karkea soveltaminen viittaa siihen, että yhdysvaltalaiset naiset kiipeävät tikkaita kunnioitettavuudesta ja etenevät kohti maailmanlaajuista kilpailijaa. Yhdysvaltalaiset sijoittuivat yhteensä 23:een [6+8+9] ja jäivät vain Kenian [3+4+7+23] ja Etiopian [1+2+14=17] jälkeen tässä epätieteellisessä kansakuntien sijoituksessa.

Amerikkalainen kolmikko oli iloinen ja optimistinen sekaalueella. "Jos hölkkäsin radalle, kuulin yleisön hurrauksen, se oli aivan uskomatonta. Se oli hetki jännitystä ja olin hermostunut", myönsi Sisson, maailman näyttämön tulokas. "Luulen, että juoksin kohtuullisen hyvin. Luulin, että kahdeksas oli realistinen tavoite - joten olin aivan poissa siitä." Vastatessaan kyselyyn amerikkalaisten naisjuoksijoiden noususta Huddlen harjoituskumppani julisti, että se on jo tapahtumassa. "Luulen, että rehellisesti sanottuna olemme nostaneet rimaa. Katsokaa, mitä kaikki ovat tehneet radalla ja teillä tänä vuonna. Kaikki nousevat hienosti. Kun yksi henkilö nousee, se antaa muiden nousta kilpailukykyiseksi. . Joten luulen, että teemme sen."

Monikertainen Olympian Huddle - joutui huonompaan asemaan harjoituksensa myöhäisessä rasituksessa - tunnusti amerikkalaisten erityiset haasteet tässä 25 kierroksen kilpailussa. "Olen kohdannut sitä koko urani. [Näissä globaaleissa mestaruuskilpailuissa] menen ulos määrätyllä tahdilla ja toivon, että pääsen eroon myöhään kisasta vaeltamaan", selittää amerikkalainen ennätyksen haltija, jonka tapana oli MIA. lopullinen 400. "Minusta tuntui, että juoksin mudassa viimeiset 100." Huddle sanoo olevansa valmis 5 000 metriin myöhemmin näissä mestaruuskilpailuissa huolimatta jatkuvasta epämukavuudestaan.

Pystymätön Infeld keräsi suuren yleisön käydessään oikeudessa tiedotusvälineiden kanssa. "Uskon, että kolme meistä on kymmenen parhaan joukossa, on uskomatonta", julisti entinen Georgetownin urheilija, joka on tänä vuonna sivuuttanut useita stressimurtumia, jotka ovat vaikeuttaneet häntä viimeisen kolmen vuoden aikana. "Jos - koputtaa puuhun - voin pysyä ilman loukkaantumisia, uskon pystyväni jatkamaan edistymistä. Tiedän varmasti, että olen nopeampi kuin tuo kisa osoitti. Toivoin saavani PR:ni, koska tunnen olevani todella hyvässä kunnossa . Mutta kilpailu ei mennyt niin", hän selittää. "Mutta sain silti PR:n parilla sekunnilla. Ja ollakseni 6. sillä alalla, olen todella, todella innoissani siitä." Entinen MM-pronssimitalisti toistaa joukkuetovereidensa tunteita ja näkee amerikkalaisten naisten matkajuoksun nousun - menneiden Yhdysvaltain suurmiesten inspiroimana - myös meneillään. "Mielestäni se on jo tapahtumassa. Meidän on jatkettava kilpailua - se on valtavaa. Meidän on vain parannettava joka vuosi. Uskon, että sillä tasolla olevat ihmiset, joita vastaan ​​kilpailevat Yhdysvalloissa, saa meidät nostamaan peliämme. Se on jännittävää. . Uskon, että Shalane [Flanagan] ja Kara [Goucher] ja Deena [Kastor] osoittivat, että voit olla kilpailukykyinen maailmannäyttämöllä ja voit voittaa mitalin. Lyhyen tauon jälkeen Infeld lisää:"Mielestäni haluan olla tällä tasolla."