Leicester 1-1 West Brom Eight Things:Foxesille parhaat laitapuolustajat?

Mahrez ja Livermore tappelevat – skysports.com

Riyad Mahrezin Myöhäinen tasoitus Leicester Citylle merkitsi 1-1 tasapeliin West Bromwich Albionin kanssa. Nacer Chadlin vapaapotku avasi maalin aiemmin toisella puoliajalla. Tässä on kahdeksan asiaa pelistä.

Leicesterin vilkas alku

Kotijoukkue näytti valoisalta viiden minuutin ajan alussa, kun vastustajan oikeanpuoleinen puolustaja Craig Dawson työnsi liian pitkälle kentällä. Ei ole yllättävää, Jamie Vardy löysi aukkoja vasemmalla kanavalla hänen ja vähemmän nopean Ahmed Hegazin välillä pakottaakseen jälkimmäisen virheisiin. Riyad Mahrezin vapaapotkuilla ei kuitenkaan löytynyt kohteita, ja Ketut kamppailivat saadakseen oikeanpuoleisen algerialaisen peliin.

West Bromin jähmettyminen

Kun Jonny Evans vaihtoi paikkoja Hegazin kanssa ja Dawsonista tuli kurinalaisempi, kiitos suojan Jay Rodriguezilta, West Brom näytti kompaktimmalta. Vardylla ei ollut tilaa, jossa hän viihtyy, ja lyöjäkumppani Kelechi Iheanacho ei vastannut hänen halutessaan painostaa, Palvelu molemmille on rajoitettu rajoitetun keskikentän avulla.

Leicesterin rajoitettu keskikenttä

4-4-2 ei ollut ihanteellinen muodostelma syvällä makaavan Albion-asun purkamiseen, koska keskimmäisellä kolmanneksella ei ollut tarpeeksi vapautta tai kykyä vaikuttaa. Vicente Iborra ja Wilfred Ndidi pelasivat paljon suoria, ohittaa sivuttain ilman käännettä eteenpäin, mikä tarkoittaa, että vastaanottajalla ei ollut eteenpäin katsomiseen sopivaa vartaloa. Vaikka Marc Albrighton, kuten tavallista, säilyttänyt muodon, hän ei ollut proaktiivinen laitahyökkääjä, jota Leicester tarvitsi tämäntyyppisissä otteluissa. Hän uhkasi välähdysten, kun hän siirtyi oikealle yhdistääkseen Mahrezin, pelasi palloa maalin poikki, mutta vain Vardy teki maalin, ja vaikuttava Evans vartioi häntä hyvin.

Maguire ja Gibbs

Se kertoi jonkin verran mielikuvituksen puutteesta molemmilla keskikentillä ensimmäisellä puoliajalla, että kummankin puolen eniten eteenpäin katsovat pelaajat olivat kiistatta puolustajia. Kieran Gibbs suoritti kunnollisia juoksuja vasemmalle ja keskitti Chadlille ampuakseen leveästi puolivolleysta 17. minuutilla Albionin parhaalle avaukselle. Harry Maguirella oli luottamusta viedä pallo ulos, siirry avaruuteen ja kokeile poikkikenttäpalloa, mitä ei voitu sanoa hänen edellä olevista pelaajista. Leicester teki parhaansa myös puolustajalta, oikeanpuoleinen puolustaja Danny Simpson näki hänen räjähtävän 35. minuutin ponnistuksensa Boaz Myhillin työntävän pois.

Myhill köydessä

Australialainen aloitti toisen puoliajan hermostuneesti, likaa Vardy muutaman sekunnin sisällä uudelleenkäynnistyksestä. Hän olisi saattanut päästää rangaistuksen ja saada hänet ulos. mutta sen sijaan hän selvisi keltaisella ja vapaapotkulla, mikä johti Maguiren takatolppaan, jonka 34-vuotias pelasti. Myhill sai kuitenkin vamman, ja Leicester olisi voinut käyttää hyväkseen 50 minuuttia, mutta Mahrez räjäytti Albrightonin vasemman laidan yli maalin lähietäisyydeltä.

Laukkujen läpimurto

Tony Pulisin puoli noudatti varoitusta. Kun ensimmäisellä puoliskolla, Salomon Rondon oli ollut yksin, joka rajoitti heidän hyökkäysten vauhtia, 20 minuutin toisen puoliajan aikana keskikenttä nousi entisestään. Heidät palkittiin 62. minuutilla, kun Chadli laukaisi erinomaisen vapaapotkun oikeaan yläkulmaan. Kasper Schmeichelin kanssa vääräjalkaisena. Leicester näytti sitten hermostuneelta ja eksykseltä, kunnes vaihdot muuttivat peliä.

Shakespearen järjestelmän muutos

Craig Shakespearen vaihtojen käyttö ja taktinen joustavuus on kyseenalaistettu toisinaan, mutta hän sai sen oikein maanantaina. 53-vuotias esitteli Islam Slimanin, joka miehitti keskuspuolustajia ja piti palloa pystyssä paljon paremmin kuin Iheanacho, kun taas Ben Chilwell, joka pisti kaivattua vauhtia vasemmalle. Jälkimmäinen korvasi Simpsonin siirtyessään takakolmeen, ja keskuspuolustajat Maguire ja Christian Fuchs saivat luvan tunkeutua keskikentälle. Albrighton oikealla ja Mahrez saa taskut 10 roolissa. Joukkue pelasi paljon kiireellisemmin ja ansaitsi 80. minuutin tasoituspelinsä. joka tapahtui, kun Slimani nyökkäsi pallon alas ja Mahrez löi sen vasempaan alakulmaan. Foxes teki aloitteen yrittääkseen voittaa, mutta Hegazi ja Evans pitivät lujia vierailijoista.

Yhteenvetona

West Brom olisi saattanut luovuttaa myöhään johtoasemansa, mutta he eivät tule olemaan liian pettyneitä tasapeliin. He olivat osoittaneet vain vähän aikomusta ensimmäisellä puoliskolla, mikä viittasi siihen, että piste oli heidän kunnianhimonsa laajuudessa, ja toisella heitä ei auttanut lyöminen toiseksi valitulle maalivahtilleen. Leicester sillä välin – 14/1 vedonlyöntitarjousten kanssa putoamisesta – ei saanut haluamiaan kolmea pistettä, mutta he ovat löytäneet järjestelmän, joka sopii saatavilla oleville pelaajille. He pelasivat loppuvaiheessa paremmin laitapuolustajilla kuin suuren osan kaudesta – takakolmikko voisi auttaa heitä pakenemaan kolmen alimman joukosta.