100m Sprint Säännöt

100 metrin pikajuoksu onlyhin kilpailu useimmissa Yleisurheilu kilpailuja . Kilpailut voitti ja hävisi sen perusteella, kuinka nopeastijuoksija alkaa , tuuliolosuhteet ja muita tekijöitä, jotka ovat ratkaisevia , koska millisekunnissa laskee . Vaikka säännöt100M viiva tuntua melko suoraviivaista , on olemassa muutamia määräyksiä, jotka juoksijoiden on noudatettava välttää hylkäämiseen . Kilpailu Basics

100M sprintti ( tai 100M viiva ) tapahtuuheti raidan . Alusta loppuun ,100M Sprint onyhteensä 100 metrin etäisyydellä ( 109,36 metriä ) . Kilpailija, joka saavuttaamaaliinlyhyessä ajassa voittaa . Yleensä, jos yli kahdeksan juoksijaa osallistuurodun , karsintakilpailua ajetaankahdeksan nopeimman juoksijoita eteneefinaaliin . Eri organisaatiot voivat vaihdellaenimmäismäärä juoksijaa sallitaan jokaisessa lämmön jamäärä " kierrosta ", kunnesfinaaliin .
Kaistat ja koneet

Ennen kutakin 100M rodun lämpöä , juoksijat oppii kaista, jolla he juoksevat . Runners on pysyttävä heille määrätyt kaista koko rodun . Josjuoksija ylittää toiseen juoksijan kaista ja on kiinni , virkamiehet estävät häntäkilpailussa . Juoksijat eivät saa estää muiden juoksijoiden polkuja osia kehoaan .

Runners käytettävä erityisiä kenkiä lyhyitä piikkejä, jotka eivät saa ylittää 9mm ( 0,35 tuumaa ) . Alussarodun , rönsyt Crouch ja laita niiden jalat , jotka tunnetaan nimellä käynnistin lohkoja . Kerranvalmis asennossa , rönsyt on pitää jalatkorttelin kunneskäynnistin aseen sammuu .
Alkaa aika

100M kiri alkaa, kun käynnistin tulipalotstarttipistoolin joka lähteeautomaattinen ajastin . Josjuoksija alkaa ennenpistooli , se onvaraslähtö jakilpailu keskeytetään ja käynnistetään uudelleen . Vaikka Kansainvälisen yleisurheiluliiton ehdotetun instant oikeudenmenetyksiä vääriä alkaa vuonna 2008 , vuodesta 2009 juoksijaa sallitaan yhävaroitus " varaslähtö . " Kuntoinen varaslähtö ,juoksija hylätään . Varaslähdön mitataan laitteistoissajuoksijan lähtökuopissa . Jos paine purkautuulohkot liian aikaisin ,varaslähtö veloitetaan .
Finish

Aika näytetään automaattinen tulospalvelu kellot . Juoksija maalissakisan vasta hänen runko ylittää maalilinjan . Tästä syystä 100M sprinters usein nojata eteenpäin maalissa rodun . Varmistaatarkin sijoituksia ,digitaalinen linja - scan kamera keskittyy edelleenmaaliin . Liitetään yleiseen ajoitus järjestelmä , nämä kamerat ovat erittäin tarkkoja ja pystyvät erottamaan tuhannesosaa sekuntia .