Noin100 - metrin pyrähdys

100 - metrin pyrähdys onrodunurheilu yleisurheilu ; se kattaalyhin etäisyys kaikista ulkona yleisurheilu tapahtumia . 100 - metrin pyrähdys vuoksi katsotaanperimmäinen sprintti kilpailussa . Mies ja nainennopein 100 - metrin pyrähdys kertaa maailmassa pidetään" maailman nopein mies " tai " maailman nopein nainen . " Kilpailu Sijainti

100 - metrin pyrähdys ajetaanheti osaulkona radalla. Soikea rata on 400 metriä pitkä . Loppusuora heti on itse asiassa vähemmän kuin 100 metriä ; se on siis laajennettuhieman pidempi suora osiolähtökuopissa mahtuu100 metrin päässä. 100 - metrin pyrähdys ajetaan eri pintoihin, kuten likaa , karrelle peitossa blacktop ja polyuretaani " tartan " kappaleita .
100 Meter Start

100 - metrin pyrähdys juoksijoille aloittaarodunkyyristyi asentoon jaloillaan lähtökuopissa . Tämä antaajuoksijat jotain työntää pois jaloillaan jotta he voivat saadaräjähtävän lähdön . Koska100 - metrin pyrähdys on niinlyhyt kisa ,alku on erittäin tärkeä . Korkeimmalla tasolla ,kisan voittaja määräytyyjuoksija, joka saaparhaan mahdollisen alun . Rotu käynnistin kertoojuoksijoita päästälohkot . Juoksijat asettavat kätensämaahan takanalähtöviivalla ja jalatlohkoja . Käynnistin sitten käskee heitä saa asettaa . Juoksijat nostaa kehoaan jaloilleen ja sormenpäissä . Hänen on sen jälkeen liikkumatta noin kaksi sekuntia . Tykittilähtölaukaus onsignaalijuoksemaan .
Varaslähdön
p Josjuoksija liikkuu ennenlähtölaukaus on ammuttu , se pidetäänvaraslähtö . Käynnistin heti tulipalotlähtölaukaus uudelleen signaalinjuoksijat ettärotu pitäisi lopettaa . Josjuoksija reagoilähtölaukaus alle 0,1 sekuntia , se pidetäänvaraslähtö . Tämä johtuu siitä, että niiden uskotaan olevan inhimillisesti mahdotonta reagoida , että nopea ääniase. Oletuksena on, ettäjuoksija arvatahetkestä lähtien. Modern ajoitus laitteet voivat havaita näitä uskomattoman pieni aikoja. Yksi varaslähtö sallitaan ilman rangaistusta . Kansainväliset säännöt edellyttävät, että jokainen racer kanssavaraslähtö ensimmäisen jälkeen on esteellinenrotu . Tämä tapahtuu , vaikka kilpailija ei ollut vastuussaensimmäisen varaslähtö .
Tuuliolosuhteita

Koska100 - metrin pyrähdys ajetaan ulkona ,suorituskykyjuoksijoita vaikuttaa setuuli. Tuuli puhaltaa kasvoihin juoksijat hidastaa niiden kertaa . Tuuli puhaltaa heidän takanaan parantaa niiden nopeutta . Kansainväliset säännöt sallivatmyötätuuli olla enintään kaksi metriä sekunnissa ja joka merkitäänennätysten kirjoihin . Kilpailuja voi vielä ajaa , mutta tiedot eivät tunnista tuuli -avusteinen kilpailuista .
Records

Vuodesta 2008maailman - ennätys miesten oli Usain bolt Jamaika ajalla 9,69 sekuntia , ajaaPekingin olympialaisten 16. elokuuta 2008.maailmanennätysnainen asetettiin Florence Griffith Joyner Yhdysvalloissa , joka juoksi100 metrin pyrähdys vuonna 10,49 sekuntia Indianapolis 16. heinäkuuta 1988.