USATF miesten torni – erilainen kilpailu ilman Jageria

Hillary Bor voitti raivokkaan viimeisen kierroksen taistelun Stanley Kebenein kanssa. (KIRBY LEE / IMAGE OF SPORT)

27. heinäkuuta 2019 / Des Moines, Iowa

Käsittely sai täysin uuden dynamiikan, kun kävi selväksi, että Evan Jagerin vasenta jalkaa lähes vuoden ajan vaivannut raskas murtuma pakotti seitsenkertaisen puolustavan mestarin ohittamaan kohtauksen. Olympiahopeavoittajan ollessa sivussa, aiemmin laaditut kilpailusuunnitelmat uudistettaisiin ja jäljellä olevien haastajien odotukset kalibroitaisiin uudelleen.

Aseessa Hillary Bor syöksyi eteen, ja Andy Bayer ja Stanley Kebenei seurasivat häntä tiukasti rehellisen vauhdin noustessa kentältä nopeasti. Haluten nopeampaa tempoa 2 kierroksen jälkeen Bayer otti johdon Mason Ferlicin noustessa neljänneksi. Seuraavalla kierroksella kvartetti erosi kentästä. Kebenei liukui johtoon seuraavalla radalla, kun työläs Ferlic oli putoamassa takaisin. Trion osuttua maaliin 2 kierrosta jäljellä ajalla 6:09.86 Bor palasi johtoon. Kolmikko oli selvä, kun Ferlic oli 25 metriä taaksepäin ja häipynyt.

Bor soitti kelloa vain senttejä Kebenein ja Bayerin edellä. Viimeinen kierros 60,61 antoi Borille voiton ajalla 8:18,05, jota seurasi Kebenei tiukasti toisella sijalla (8:19,12), kun taas riemuitseva Bayer, kädet taivasta kohti linjalla, sijoittui kolmanneksi ajalla 8:23,23.

Bor sanoi:"Kilpa meni juuri niin kuin ajattelin sen olevan." Entinen Iowa Stater visioi, että hän, Kebenei ja Bayer erosivat, ja selitti:"Tiesimme, että meidän olisi helppoa saada joukkuetta, jos työskentelemme yhdessä." Kebenei odotti myös kilpailun kehittyvän niin kuin se tapahtui, paitsi että hän halusi voiton:"Tiesin, että pääsen joukkueeseen, mutta tulin tänne voittamaan. En tehnyt sitä, mutta se on ok. Aina on seuraava kerta. Toistaiseksi aion keskittyä MM-kisoihin, joita olen odottanut." '17 MM:n viidenneksi sijoittuneella pelaajalla, joka leimaa itseään "enemmän maantiemieheksi kuin ratamieheksi", on erityisiä suunnitelmia Dohan rakentamiselle. – Aion keskittyä MM-kisoihin. Yritän päästä Pariisiin nähdäkseni, saanko Timanttiliigan pisteitä, jotka vievät minut finaaliin.”

Bayer oli innoissaan, nauttien kolmannesta sijastaan ​​ja lopulta ansaitsemastaan ​​paikasta Yhdysvaltain maailmanjoukkueessa. Saavutettuaan 4 murskaavaa 4. sijaa neljässä kansallisessa mestaruuskilpailussa (yksi niistä vuoden 2012 Olympic Trials 1500 -kilpailussa) maailmanlaajuisten joukkuepisteiden kanssa linjalla, sitkeä 12 NCAA 1500 -mestari – tittelin, jonka hän nappasi Draken sinisellä soikealla. mursi kirouksen. Viimeisellä kierroksella, kun hänen käsissään oli joukkuepaikka, Indiana-aluna keskittyi pysymään keskittyneenä:”Pääajatukseni oli vain varmistaa tämä joukkue, olla varovainen esteiden yli ja varmistaa, että pääsen yli kaikesta. Kolmas on yhtä hyvä kuin ensimmäinen tänään, ja minun täytyy vain saada itseni joukkueeseen. Neljän läheltä piti -tilanteen jälkeen Bayer kuvaili maailmanlaajuisen joukkueen sijoittumisen vaikutusta. "Se merkitsee minulle paljon. On hienoa tulla kolmannelle sijalle ja päästä joukkueeseen. Kuuluu helpotuksesta. Minun olisi pitänyt olla top 3 ja tein sen. Se vain tuntuu hyvältä.”