Olivier Robert voittaa Massimo Dutti Trophyn CSI5* A Coruñassa

Olivier Robert voitti vaikeimmassa A Coruñan CSI 5* -testissä, Prize Massimo Dutti. Gallialainen ratsastaja voitti välierän Erosin kanssa 1,50 metrin testissä ajalla 35,97 sekuntia. Robert teki hienon päivän Ranskan edustukselle, sillä kaksi korkeimman luokan palkintoa nostivat maan ratsastajat.

Saksa nousi palkintokorokkeelle ensimmäistä kertaa Casas Novasissa toisella sijalla Christian Kukukin ja Limoncello NT:n ansiosta, jotka olivat 26 sadasosan päässä voittoajasta (36,23 sekuntia). Belgialainen Jos Verlooy, joka ajoi Igorilla, oli kolmas ajalla 36,60 sekuntia.

Hollantilaiset Maikel ja Eric Van der Vleuten saavuttivat neljännen ja viidennen sijan, joita seurasivat Laura Renwick (GBR) ja Edwina Tops Alexander (AUS) sekä belgialainen Françoise Mathy Jr.

Vain kahdeksan osallistujaa 37:stä kelpuutettiin hyppyhyppyihin päivän viimeisessä luokassa ennen täynnä olevia katsomoita. Alle sekunnin erolla monissa tapauksissa ratsastajat tekivät parhaansa saadakseen A Coruña -kilpailun XXXVII-version avausominaisuuden. Kaikki, paitsi Mathy, päätyivät ilman virheitä.

Palkinto Engel &Völkers

Aiemmin 5*-kilpailun ensimmäinen voitto meni Ranskalle Guillaume Foutrierin ylivoiman ansiosta Prize Engel &Vólkersissa. Foutrier ja Tchin de la Tour pysäyttivät ajan 62,69 sekunnissa 1,45 metrin korkeudella ja "Fault &Time" -sääntöjen mukaan juoksemalla. Se oli paras tulos vain 15 parista, jotka onnistuivat pääsemään kierroksen loppuun yhteensä 41 osallistujan joukosta.

Ranskalainen ratsastaja pudotti italialaisen Luca Maria Monetan toiselle sijalle. Luca Maria Moneta, Neptunuksen takana, asetti ajan lyömään 62,72 sekunnissa. Myös Espanja nousi palkintokorokkeelle rohkean Paola Amilibian ansiosta. Hän johti Chac Balou N:n kolmannelle sijalle selkeällä toisella kierroksella 63,19, jota yleisö kehui lämpimästi.

Espanjalaiset voitot kahdessa CSI2*-testissä

Päivä alkoi Larínissa puhtaasti espanjalaisilla palkintokorokkeilla 2*-kilpailun molemmissa testeissä. Avausnopeusluokassa Pablo Valle, Pedro Mateos ja Otti Verdú saavuttivat parhaat ajat 1,30 metrin testissä. Ensimmäisenä riman korkealle asetti katalonialainen Otti Verdú, kun hän päätti kierroksen ajassa 49,98 sekuntia Twiggy Kalla. Ei kestänyt kauaa, ennen kuin Valle nappasi johtajuuden takaisin Danthe RDPS:llä (48,61 sekuntia), ja Pedro Mateo sijoittui toiseksi 49,02 sekunnilla 10-vuotiaan Ultra Lordinsa kyydissä.

Tätä luokkaa seurasi Prize NH Collection, 1,40 metriä kahdessa vaiheessa, jossa ratsastaja Paloma Barceló ajoi parhaan ajan Vivaldi D'Hyrencourtin kanssa:22,66 sekuntia. Yhdessä Inésin kanssa Barceló oli jo saavuttanut 0 rangaistusta ensimmäisellä kierroksella. Mutta se oli hänen toisella yrityksellään, että hän vaati ehdottomasti voiton. Diana Marse-Lafarge oli ainoa, joka pystyi vaarantamaan johtajuutensa, kun hän toisella kierroksella pysäytti ajan 22,66 sekuntiin Voila Laran kanssa. Hän sai lopulta toisen sijan, jota seurasivat Kevin González de Zárate ja Urbain des Grezils, jotka pysäyttivät ajan 22,94 sekuntiin.