Saksa voittaa BMO Nations Cupin Mastersissa 10. kerran

Lauantai Spruce Meadows 'Masters' Tournamentissa on aina täynnä jännitystä, kun fanit kannustavat suosikkijoukkueitaan BMO Nations Cupissa. Tänä vuonna yhdeksän joukkuetta kilpaili kunniasta ja nimensä pokaalista, joka on kuulunut Spruce Meadows Collectioniin hyvin pitkään.

Urheilijat haastettiin 12 esteen yli 74 sekunnin sallitulla ajalla. Ensimmäisellä kierroksella pelattiin rajoitettu määrä selviä kierroksia, mutta Saksa teki helpolta päästä ensimmäiseksi toisen kierroksen jälkeen joukkueen tuloksella nolla. Mestaruutta puolustava Yhdysvallat sijoittui ensimmäiselle kierrokselle joukkuepisteillä 8, ja niitä seurasivat tiiviisti irlantilaiset ja kanadalaiset joukkuetuloksilla 10 ja 12.

Kahden kilpailukierroksen jälkeen Saksa pysyi tulostaulukon kärjessä ja sijoittui joukkueen tuloksella 6. Se oli taistelu kakkossijasta Team Canadan ja Team Irelandin välillä – selkeät kierrokset olivat ratkaisevia. Kara Chadin ja Eric Lamazen kaksi selkeää kierrosta Kanadalle sai yleisön jaloilleen, sillä se turvaisi hopeamitalin ja pakottaisi Irlannin ottamaan pronssia.

"Se on maailman suurin Nations Cup - se on uskomatonta!" – Saksalainen Chef d'Equipe Peter Hofmann (GER) BMO Nations Cupin voittamisesta.

Suncorin voittokierros

Aiemmin viikolla ratsastajat kilpailivat ansaitakseen paikkansa Suncorin voittokierroksessa (1,50 m). Vain 30 hevos/ratsastaja -yhdistelmää kelpuutettiin tapahtumaan, ja niistä urheilijoista, 10 parhaan kierroksen ykkösestä, eteni kilpailemaan voittokierrokselle.

Ensimmäisellä kierroksella oli 10 selkeää kierrosta, ja kaikki etenivät voittokierrokselle. Ensimmäisellä kierroksella parhaan pistemäärän saaneella ratsastajalla olisi mahdollisuus jäädä voittokierroksen viimeiseksi, ja hollantilainen Maikel van der Vleuten piti tätä asemaa nopealla vapaaajalla 70,77.

Se oli tasainen pelikenttä voittokierrokselle, ja kaikki ratsastajat aloittivat nollapisteestä. Conor Swail (IRL) lähti ensimmäisenä ja kirjasi nopean vapaa-ajan 54,38 sekuntia voittokierroksella, mutta se jäi lyhytaikaiseksi, koska Philipp Weishaupt (GER) lensi radan ympäri ajassa 53,25. Van der Vleutenilla oli se etu, että hän pystyi seuraamaan 9 kilpailijaa ennen häntä, mutta hän ei saanut Weishauptin aikaa kiinni ja se olisi voitto Saksalle.

”Tuntuu mahtavalta voittaa” – Philipp Weishaupt (GER) aloitti viikonlopun voitolla.

Napsauta tätä saadaksesi täydelliset tulokset Spruce Meadows Mastersista.