Voittava lähetys Meadowlandsissa

TVG-finaalit The Meadowlandsissa 21. marraskuuta kokosivat yhteen valjaskilpailujen suosituimpia esiintyjiä, jotka päättivät uransa tyylikkäästi.

Finaali koostui neljästä 13:sta kilpailusta, ja 320 000 dollarin TVG Open Final aloitti kilpailun 2. Manchego, hänen viimeisessä lähdössä, karkotettiin kapeasta. parillisen rahan suosikki Atlantaa vastaan ​​viiden joukossa, eikä hän pettynyt, vaan meni johtoon ja voitti ajalla 1:51,3.

Voitto oli hänelle 33. 56 uran aloituksesta ja nosti hänen tulonsa 2,72 miljoonaan dollariin. Hän aloitti uransa voitolla The Meadowlandsissa ja käytti 27,0 viimeistä neljännestä päättääkseen uransa sopivasti voitolla samalla radalla.

Jimmy Takter koulutti tamman tämän 2- ja 3-vuotiaiden kausien aikana, mutta hänen eläkkeelle jäämisen jälkeen tytär Nancy otti ja menestys jatkui.

"Hän on ollut loistava ensimmäisestä hetkestä lähtien, kun hän astui radalle", Takter sanoi. "Olen arvostanut jokaista hetkeä, jonka olen ollut hänen kanssaan. Hänen kaltaisiaan ei tule liian usein.”

Kisan 6, 140 000 dollarin TVG Mares Trot, voitti Plunge Blue Chip, 9-5 kakkosvalinta kuuden joukossa. Vaikka voitto, hänen 23. sijansa 48 lähdössä, ei ollut shokki, se oli jonkinlainen yllätys, kun voittajakuljettaja ja valmentaja Ake Svanstedt ilmoitti, että tämä olisi hänen uransa viimeinen kilpailu.

Svanstedt paljasti, että Plunge Blue Chip (5,80 dollaria) on myyty potentiaalisena broodmarena ja se on matkalla Anvil and Lace Farmiin Lexingtonissa, Kentuckyssa.

Bettor's Wishillä on ollut kiireinen vuosi 2020. Ennen kuin hän aloitti 4-vuotisen kampanjansa, hän kasvatti 58 tammaa New Jerseyssä, ja lauantai-iltana hän karjui helppoon voittoon $140 000 Openissa. Tahti päättää kilpa-uransa.

Bettor’s Wish, joka on peräti kolmas 44 uran aloituksesta, voitti 24 voittoa 2,6 miljoonalla dollarilla. Hän suuntaa Diamond Creek Farmille Pennsylvaniaan kokopäiväiseen hevostehtävään.

"Olen erittäin surullinen jättää hänet eläkkeelle, mutta nyt on oikea aika", valmentaja Chris Ryder sanoi, "se on oikea teko hänen youransa kannalta. On niin paljon hyviä muistoja, ja tulen todella kaipaamaan häntä.”

150 000 dollarin Mare Pace -pelissä voitti myös Kissin In the Sand -pelin. Hän taisteli Shartin N:ää vastaan ​​ja voitti häikäisevän 1:48,0 Dexter Dunnille (joka voitti kolme ottelua). neljä finaalia).

Hän kasvatetaan Tall Dark Strangeriin, joka on vuoden 2020 voittaja.

"Sanoin jo Marvinille (Katz) ja Budille (Hatfield), että saan kouluttaa ensimmäisen vauvan", valmentaja Nancy Takter sanoi.

Kasvatus on siellä missä rahat ovat, ja vaikka on hauskaa nähdä, kuinka Bettor's Wishin ja Kissin In The Sandin jälkeläiset pärjäävät, on silti katkeransuloinen tunne nähdä heidän kilpailevan. – ja voita – viimeistä kertaa.

Kaikki neljä ovat pelinsä huipulla, mutta ota huomioon iät. Manchego, Plunge Blue Chip ja Kissin In The Sand ovat viisi ja Bettor’s Wish neljä, vielä nuoria.

Ei ole epäilystäkään siitä, että kaikki voisivat olla merkittäviä toimijoita radalla tulevina vuosina, ikääntyessään sulavasti ja ottamaan vastaan ​​nuoremmat hevoset, kun ne täyttävät kuusi vuotta ja sitä vanhemmat. Mutta jalostukseen on nykyään paljon rahaa, ja se näkyy yhä selvemmin valjaskilpailuissa.

Vakiorotuiset ovat tunnettuja kestävyydestään, ja jotkut hienoista ovat kilpailleet kahdeksan-, yhdeksän-, 10-vuotiaana ja sitä vanhempana. Urheilun kaikkien aikojen rahan voittaja, Foiled Again, kilpaili 14-vuotiaana, pakolliseen eläkeikään asti, ja mitä enemmän hän vanheni, sitä suositummaksi hänestä tuli. Kuinka suosittu? Hänen uransa 100. voittonsa nousi ESPN SportsCenterin 10 parhaan joukkoon.

Näemme täysiverisen vaikutuksen tulevan kilpa-ajoon. Vaikuttaa siltä, ​​että isojen nimien kanssa kasvatetaan enemmän. Tänä vuonna on järjestetty panoskilpailuja, joissa kahdeksan 10:stä starttailijasta on ollut vain kahden orin isä. Se ei ole huono asia, mutta mietit, pieneneekö isäkysely tulevina vuosina.

Hyvä asia – muutaman vuoden kuluttua meillä on kilpailuja, joissa näiden neljän hevosen pojat ja tyttäret kohtaavat ison panoksen kilpailussa. Mutta en haluaisi odottaa muutaman vuoden nähdäkseni tämän kvartetin jatkavan kilpaa.