Muay Thain säännöt

Thainyrkkeily, joka tunnetaan myös nimellä Thai Boxing on Thaimaasta peräisin oleva kamppailulaji/taistelulaji. Toisin kuin potkunyrkkeily, jossa käytetään vain lyöntejä ja potkuja, Muay Thai tunnetaan "8 raajan taiteena", koska se käyttää nyrkkejä, jalat, kyynärpäät, polvet ja sääret (sekä pää perinteisesti, vaikka tämä on poistettu nykyaikaisesta kilpailusta). Historia ulottuu 1500-luvun puoliväliin, siitä on ajan myötä tullut suosittu urheilulaji, jota harjoitetaan ympäri maailmaa.

Toisin kuin monet kamppailulajit, jotka ovat myös urheilua, Thainyrkkeily ei ole menettänyt yhtään taistelutehokkuudestaan. Muay Thai on tuhoisan tehokas full contact urheilulaji, jossa kaikkien kilpailijoiden on oltava huippukunnossa kilpaillakseen. Sen lisäksi, että se on suosittu urheilulaji sinänsä, Se on yksi suosituimmista tyyleistä, joita MMA (Mixed Martial Arts) -kilpailijat harjoittelevat sen tehokkaiden iskutekniikoiden ja kovien harjoitteluohjelmien ansiosta.

Muay Thain esine

Muay Thai asettaa kaksi kilpailijaa toisiaan vastaan ​​nyrkkeilykehässä ja urheilun tavoitteena on, että yksi taistelija voittaa kilpailun tyrmäämällä vastustajansa. erotuomari pysäyttää vastustajan, koska se ei kelpaa jatkamaan (tekninen tyrmäys) tai voittaa pisteitä. Taistelijat käyttävät nyrkkiään, jalat, sääret, kyynärpäitä ja polvia yrittää voittaa taistelu sekä satunnaisia ​​clinch- ja grapple-tekniikoita. Huolimatta Muay Thain äärimmäisestä fyysisestä ja taistelullisesta luonteesta, vaatii paljon taitoa tullakseen taitavaksi taistelijaksi ja voittaakseen otteluita korkeammalla tasolla.

Soittimet ja laitteet

Maailman Muay Thai -neuvoston sääntöjen mukaan kilpailemaan ammattimaisessa Muay Thai -taistelussa, Taistelijan tulee olla yli 15-vuotias ja painaa vähintään 100 kiloa. Taistelijat luokitellaan kaikki painoluokkiin ja kilpaillessaan painoero ei saa olla yli 5 kiloa. Painojaot ovat seuraavat (paunat):

• Mini Flyweight 105

Muay Thai -kilpailijoille välttämättömiä laitteita on vähän. Kaikkien taistelijoiden on käytettävä WMC:n hyväksymiä hanskoja ja oikean painon vastaavan painoluokituksen mukaan shortsit, joiden pituus on puoli reiden. Nivussuojaa ja suusuojaa on myös käytettävä, ja pitkiä hiuksia ei suositella, samoin kuin parta. Kaikkien nyrkkeilijöiden tulee käyttää Mongkolia, joka on pyhä otsapanta ennen ottelun alkua, ja jokainen nyrkkeilijä voi myös käyttää hurmaa tai kaiverrettua kangasta olkavartensa tai vyötärönsä ympärillä. Jalkineita ei saa käyttää, koska taistelijat kilpailevat paljain jaloin.

Pisteytys

Pisteytys Muay Thai -taisteluissa on suhteellisen yksinkertaista ja pisteytetään kierroksittain. Pohjimmiltaan, taistelija, jonka katsotaan voittavan kierroksen, saa 10 pistettä ja häviäjälle 9, 8 tai 7 arvioi heidän suorituksensa kierroksella. Kun molempien nyrkkeilijöiden katsotaan suoriutuneen yhtä hyvin kierroksella, sitten jokainen taistelija saa 10 pistettä.

• 10:9 kierroksella yhden taistelijan katsotaan voittavan erän.
  • 10:8 kierros on tilanne, jossa yhden taistelijan katsotaan voittavan erän selvästi.
  • 10:7 erä on tilanne, jossa yhden taistelijan katsotaan voittaneen kierroksen selvästi ja hänen vastustajansa on ollut kankaalla ja saanut erotuomarilta laskennan.

Nyrkkeilijät, jotka saavat varoituksen erässä, menettävät yhden pisteen.

Taistelun voittaminen

Muay Thai -taistelu voidaan voittaa jollakin kolmesta tavasta:

• Knockout:Jos yksi taistelija pudottaa vastustajansa, ne julistetaan heti voittajaksi.
  • Tekninen tyrmäys - tunnetaan nimellä TKO, tämä on sama kuin nyrkkeilyssä, jossa erotuomari katsoo, että yksi taistelija ei kelpaa jatkamaan.
  • Pisteet:Ottelun lopussa jos kumpikaan kilpailija ei ole onnistunut pysäyttämään vastustajaansa, sitten se menee tuomareiden tuloskortteihin. Eniten pisteitä kerännyt taistelija tuomitaan voittajaksi. Jos molemmilla taistelijoilla on sama määrä pisteitä, ottelu julistetaan tasapeliksi.

• Muay Thai -ottelut pelataan kehässä, jonka mitat ovat 6,1 x 6,1 m ja 7,3 m x 7,3 m.
  • Ammattiottelussa kilpailevien kilpailijoiden tulee olla yli 15-vuotiaita ja heidän painonsa tulee olla samassa painoluokassa ja painoero ei saa olla yli 5 kiloa.
  • Ennen jokaista thainyrkkeily-ottelua, jokainen nyrkkeilijä on velvollinen osoittamaan kunnioitusta Muay Thain perinnön mukaisesti. Tämä sisältää rituaalitanssin jaavalaisen tom-tom-rummun soittaman musiikin säestyksellä, jaavalainen oboe ja pieni symbaalipari.
  • Kun kotitalous on valmis, ottelu on valmis alkamaan ja molempien taistelijoiden on kätteltävä ennen ottelun alkamista sopia, että he kilpailevat sääntöjen mukaisesti ja urheilijamaisesti.
  • Muay Thai -otteluissa on 5 kierrosta, kukin 3 minuuttia, kahden minuutin tauko jokaisen välillä.
  • Kun ottelu alkaa, molemmat taistelijat yrittävät voittaa ottelun nyrkkiillään, jalat, kyynärpäät, polvilleen ja sääriin yrittäessään kukistaa vastustajansa.
  • Taistelu voitetaan, kun yksi taistelija tyrmää vastustajansa, erotuomari keskeyttää taistelun, koska he katsovat yhden taistelijan kelpaamattomaksi jatkamaan tai taistelu menee koko matkan ja yksi taistelija julistetaan voittajaksi pisteiden perusteella. Jos pistemäärät ovat tasan, ottelu julistetaan tasapeliksi.