Taistelukyvyttömyyden käyttäminen taktiikkana

Vuoden 2012 Milwaukee Division I miesten Epee NAC:ssa Benjamin Wieder kohtasi Jimmy Moodyn puolivälierissä. Moody varmisti 4-5 kosketusjohdon ensimmäisen erän lopussa. Siirtyminen jaksoon 2, Moody veti teränsä pois ulottuvilta, ymmärtäen täysin, että Wiederin vahvuus oli hänen terätyössään. Wieder etsi epätoivoisesti terää 15 sekuntia turhaan. Erotuomari kutsui "Halt!" ja eteni ottelussa kolmanteen erään. Käyttäen kellon hallintaa ja pitämällä teränsä edelleen poissa, Moody vastasi vastavilkuilla Wiederin etsiessä ja voitti ottelun 15-9.

Vaikka jotkut ihmiset raaputtavat päätään tai nostavat kätensä ylös ja kiroavat FIE:tä tämän säännön rikkomisesta, pointti on, ei-taistelu on tullut jäädäkseen, joten voit yhtä hyvin käyttää sitä hyödyksesi.

On olemassa useita tapoja sisällyttää tämä sääntö otteluihisi taktisen edun saavuttamiseksi, kuten olen näyttänyt alla olevassa vuokaaviossa:

Hämmentynyt? Sallikaa minun selittää:

• Kuten ehkä tiedät tai et, on kaksi ei-taistelu sääntöä. Ne ovat seuraavat:
    • Noin minuutti miekkailua ilman kosketusta vie ottelun seuraavaan jaksoon.
    • Noin 15 sekuntia ilman terän kosketusta, ja ottelu etenee seuraavalle jaksolle.
  • Ellei sinulla ole neljästä viiteen kosketusjohtoa ja vastustajasi luottaa ensisijaisesti terätyöstään aloittaessaan hyökkäyksensä, Tämän säännön käyttäminen taktiikkana on tulella leikkimistä.
  • Jos yllä olevat ehdot eivät täyty, ensimmäinen ei-taistelu sääntö, jonka sinun pitäisi pyrkiä piirtämään, on 15 sekuntia ilman terän kosketusta. Tämä voidaan piirtää pitämällä kättäsi kaukana takana ja poissa ulottuvilta ja/tai tekemällä ympyräliikkeitä hämmentämään vastustajasi esittämässäsi linjassa. Tämä pakottaa heidät myös avaamaan lyhyitä kohteita etsiessään terääsi. Varoitus:kasva liian suureksi pyörivin liikkeineen, niin voit saada rangaistuksen.
  • Jos he löytävät teräsi ja ottavat yhteyttä, mutta eivät silti hyökkää, Tee parhaasi tappaaksesi minuutin kellosta.
  • Ilmeisesti jos he hyökkäävät kimppuun ja mahdollisuus kosketukseen on avoinna, tehdä kaikkensa maalin eteen, ja toista sitten sykli.

Tämä ei ole yksi kokoinen taktiikka. Olen nähnyt sitä menestyksekkäästi kansallisella tasolla ja päätän käyttää sitä useimpiin otteluihini, ja minulla on ollut suuri menestys siinä. Voimme jatkaa keskustelua siitä, onko ei-taistelu hyvä epeelle, tai voimme tehdä kaikkemme käyttääksemme sääntöä hyödyksemme otteluissa, ja tee mitä yritämme parhaiten nauhalla:voittaa.

Damien on kilpaileva miekkailija ja valmentaja DC Fencers Clubissa Silver Springissä, Maryland. Damien oli Lontoon 2012 modernin viisiottelun olympiaurheilijan (Suzanne Stettinius) valmentaja. Hän on A-luokituksen epeeisti ja foilist ja oli vuoden 2012 North American Cupin kultamitalin miesten epee-joukkueen jäsen.