Kuinka kauan lentopallopeli on?

Lentopallo on korkean intensiteetin laji, joka vaatii paljon juoksua ja hyppäämistä. Jos olet kiinnostunut harrastamaan lajia, Harkitse urheilutasoasi ja valitse sinulle sopiva lentopalloliiga. Kilpaileva lentopallo vaatii paljon kestävyyttä, joten harkitse, oletko valmis haasteeseen, ennen kuin sitoudut.

Tyypillinen lentopallopeli parhaalla 2/3 erällä kestää yleensä 60-90 minuuttia, vaikka lentopallopelissä ei ole aikarajoitusta. Jokainen sarja voi kestää noin 20-30 minuuttia. Pelissä käytetään rallipistejärjestelmää, ja kumpi joukkue saa 25 pistettä, voittaa erän, kunhan johtavat 2 pisteellä.

Tämän artikkelin loppuosassa käsitellään lentopallo-ottelun peliaikaa ja sen pisteytysjärjestelmää. Useimmissa urheilulajeissa Pelaajilla on tietty aika tehdä niin monta pistettä kuin mahdollista. Lentopallossa, Peli jatkuu, kunnes pelaajat tekevät tietyn määrän pisteitä.

Kuinka kauan lentopallo-ottelu on?

Lentopallo-ottelu kestää yleensä 60-90 minuuttia, joka sisältää 3 pelattavaa erää. Jokaiselle sarjalle ei ole aikarajaa, joten pelaajat voivat pelata niin kauan kuin haluavat. Odota pidempiä sarjoja, jos olet kilpailukykyinen, korkean tason pelaajat pelaavat.

Tyypillinen lentopallopeli pelataan parhaalla 2/3 -erillä. Kuitenkin, joitain pelejä, liigat, tai turnauksissa voittajajoukkue voittaa parhaat 3/5 erää. Uudelleen, pelin tarkka kesto voi vaihdella, riippuen siitä, kuinka kauan pelaajilla kestää saada tarpeeksi pisteitä pelin voittamiseksi.

Paras 2/3 vs. paras 3/5

Lentopallopeliä voidaan pelata kahdella eri säännöllä:

• 2/3 sarjaa
  • 3/5 sarjaa

2-3 erää -sääntö tarkoittaa, että lentopallojoukkue voittaa pelin, kun se voittaa 2 erästä 3, kun taas sääntö 3/5 erä tarkoittaa, että lentopallojoukkue voittaa, kun se voittaa 3 erästä 5:stä.

Kumman tahansa joukkueen on voitettava suurin osa eräistä päästäkseen voittajaksi. Tämä tarkoittaa, että joukkue voi voittaa muutaman erän, mutta silti hävitä kokonaisottelun. Jos yksi joukkue voittaa tarpeeksi eräitä, loput erät hylätään, koska he ovat jo voittaneet ottelun.

Lue lisää siitä, kuinka monta erää sinun on voitettava eri tilanteissa, vieraile tässä postauksessa.

Kuinka monta minuuttia lentopallo-ottelussa?

Tyypillinen lentopallosarja kestää noin 20-30 minuuttia. Kolmen erän peli kestää yleensä 60-90 minuuttia, riippuen siitä, kuinka hyviä pelaajat ovat toisiaan vastaan. Peli, joka pelaa parhaiten 3/5 erää, toisaalta, voi kestää jopa 150 minuuttia (2 ½ tuntia).

Paras 2/3 -sarja ovat yleisiä lukion alaikäisten pelaajien keskuudessa, Parhaat 3/5 sarjat ovat yleisiä korkeakoulujen tai vanhempien pelaajien keskuudessa. Pisteiden määrä sarjassa vaikuttaa sarjan kestoon. Esimerkiksi, jos sarjassa on 25 pistettä, pelaajat voivat viedä 20-30 minuuttia, kun välieräpeli pelataan 15 pisteeseen, on usein paljon lyhyempi.

Kuitenkin, lentopalloottelut eivät välttämättä kestä yli 15 minuuttia. Hyvä esimerkki tästä on Algerian ja Serbian välinen lentopallo-ottelu vuonna 2015. Serbia voitti vastustajansa alle 10 minuutissa!

Joskus lentopallo-ottelu on lyhennettävä alle 60 minuuttiin. Tällaiset ottelut ovat yleensä turnausten aikana, biljardipelissä.

Pelataan Best of 2 -ottelu

Joukkueet pelaavat vain 2 erää, riippumatta siitä kumpi voittaa. Turnaukset menevät joskus tämän säännön mukaan, jos tila tai aika on huolestuttava, jotta he voivat hallita suurta määrää joukkueita ja pitää kaikki ennustettavassa aikataulussa. Tätä käytetään yleensä vain poolipelissä turnauksen alkukierroksilla.

Molemmat joukkueet voivat pelata toisiaan vastaan ​​vain kahdessa erässä, joita kutsutaan parhaaksi kahdesta. Riippumatta siitä, kuka voittaa, joukkueet pelaavat kaksi erää, ja heidän pisteensä lähetetään ja arvostellaan myöhemmin.

Eniten pisteitä saanut joukkue voittaa kokonaisottelun. Esimerkiksi, jos joukkue A tekee maalin ensimmäisessä erässä 26 mutta toisessa erässä vain 21, Joukkueella A on 47 pistettä. Jos joukkue B tekee maalin ensimmäisessä erässä 24 mutta toisessa erässä 25, Joukkueen B kokonaispistemäärä on 49, mikä tarkoittaa, että joukkue B on voittaja.

Kuinka monta erää lentopalloottelussa?

Lentopallopelissä on yleensä kolme erää, vaikka jotkut pelit vaativat viisi sarjaa. Eri otteluissa on erilaiset säännöt. Nuorten yliopistojen lentopallopeleissä on yleensä kolme erää peliä kohti, kun taas runkosarjan yliopistopeleissä on viisi erää.

Kuitenkin, Jotkut Junior Varsity -lentopallopelit pelaavat viimeisissä otteluissaan 3/5 erää. Rantalentopalloa pelataan kolmessa parhaassa erässä – 21 pistettä ensimmäisestä ja toisesta erästä ja 15 pistettä välieristä. Alla on luettelo yleisimmistä sarjoista eri lentopallotasoille:

2/3 sarjaa 3/5 sarjaa YläkouluVarsityJunior yliopisto CollegeKansainvälinen rantaKansainvälinen sisätiloissa

Kun kaksi joukkuetta kohtaa toisiaan vastaan, he molemmat kilpailevat rallista. Rallilla tarkoitetaan aikaa tarjoilun ja pelin päättymisen välillä; molempien joukkueiden on varmistettava, että vastustaja menettää pallon. Aina kun joukkue voittaa rallin, se ymmärtää pointin.

Jotkut mielenosoitukset ovat lyhyitä, kun taas jotkut ovat pitkiä. Keskimääräinen ralli voi kestää noin 5-7 sekuntia, vaikka joskus mielenosoitus voi kestää alle sekunnin.

Mitä paremmin joukkueet pelaavat, sitä pidempi ralli yleensä on. Joissakin hyvin tasaisissa kilpailuissa joukkueilla on rallit, jotka menevät 50 kosketukseen tai enemmän yhdessä jatkuvassa pelissä.

Kuinka monta pistettä voit voittaa lentopallopelin?

Sisälentopallossa, joukkueet tarvitsevat 25 pistettä voittaakseen normaalierät lentopalloottelussa. Tasapelisarjassa pelaajien tarvitsee vain saada 15 pistettä voittaakseen erän. rantalentopallossa, joukkueet tarvitsevat 21 pistettä kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta 15 pistettä välierälle. Kaikissa tapauksissa voittajan on voitettava 2.

Parhaan 3/5 erän pisteet ovat samat kuin parhaasta 2/3 erästä, paitsi että joukkueen on voitettava kolme erää 2 erän sijaan voittaakseen ottelun. Erät 1-4 pelataan 25 pisteeseen neljässä ensimmäisessä erässä. Kuitenkin, viides erä pelataan vain 15 pisteeseen.

Perustuu rallipistejärjestelmään, joukkue voi voittaa erän vain, kun se voittaa kahdella pisteellä. Tämä tarkoittaa, kunnes jompikumpi joukkue saa tarpeeksi maalin johtamaan kahden pisteen, ottelu jatkuu. Kilpailupelit voivat kestää hyvin kauan, varsinkin kun mukana on kaksi vahvaa joukkuetta.

Helmikuun 25. 2021, lentopalloottelun toinen erä Brigham Youngin ja Grand Canyon Universityn välillä meni lopulta Grand Canyoniin, kun he menivät 45-43 johtoon BYU:sta. 88 pisteen erä on nyt pisin erä NCAA:n historiassa. ylitti vuonna 2010 tehdyn 86 pisteen ennätyksen.

Rantalentopallossa on hieman erilainen pistejärjestelmä. Sen sijaan, että pelaisi 25 pisteeseen, rantalentopalloilijat pelaavat sen sijaan 21 pisteeseen. rantalentopallossa, pelaajat vaihtavat pelit saatuaan 7 pistettä kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa erässä pelaajat vaihtavat puolta jokaisen 5 pisteen jälkeen.

Lopulliset ajatukset

Lentopallopelissä ei yleensä ole aikarajoituksia. Kuitenkin, tyypillinen peli, jota pelataan parhaalla 2/3 erällä, kestää yleensä 60–90 minuuttia. Mitä tulee parhaaseen 3/5 sarjaan, ne voivat yleensä kestää jopa 150 minuuttia.

Haluatko ostaa suositeltuja pelaajatuotteitamme? Valitse tuote alta ja napsauta tehdäksesi ostoksia Amazonissa.