Lamaze voitti 500 000 dollarin Kanadan RBC Grand Prix -palkinnon

Se oli tunnevoitto kanadalaiselle Eric Lamazelle 500 000 dollarin Kanadan RBC Grand Prix -kilpailussa, jonka Rolex jakoi lauantaina 8. kesäkuuta Spruce Meadows National -turnauksessa Calgaryssa, AB:ssa.

Ensimmäisessä kilpailussaan sen jälkeen, kun hän paljasti julkisesti, että hän on taistellut aivokasvainta vastaan ​​viimeisen puolentoista vuoden ajan, Lamaze saavutti yhden uransa merkityksellisimmistä voitoista. Chacco Kidillä ratsastanut Lamaze ylitti seitsemän hevosen hyppypelin dramaattisella tavalla. Lamaze hyppäsi eroon ajassa 46,25 sekunnissa ja siirtyi johtoon kahden ratsastajan kanssa. Vuoden 2018 maailmancupin mestari Beezie Madden, yhdysvaltalainen, ajoi valmentajan kanssa 44,62 sekuntia, mutta viimeisen Rolex-aidan kisko pudotti hänet neljänneksi lopullisessa sijoituksessa. Hallitseva maailmancupin mestari ja yksi Lamazen lähimmistä ystävistä, sveitsiläinen Steve Guerdat, oli viimeinen haastaja ja katsoi maaliin Albfuehrenin Biancan kanssa, mutta kun kello pysähtyi 46,96 sekuntiin, voitti Lamaze.

”En noussut ylös tänä aamuna ajatellen, että tämä oli mahdollista”, sanoi tunteellinen Lamaze, 51. ”Se osoittaa, mitä hyvä hevonen voi tehdä sinulle. Kun sinulla ei ole taistelua sisälläsi, he taistelevat puolestasi. Se on yksi niistä voitoista, joita tulen vaalimaan ikuisesti.”

Kaikkien aikojen paras rahan voittaja Spruce Meadowsissa yli 6 miljoonan dollarin uratuloillaan Lamaze voitti viimeksi Grand Prix -tittelin National-turnauksessa vuonna 2010 ratsastaen Hicksteadilla.

"Tämä on jatkuva taistelu minulle ja tämä päivä on lahja", sanoi vuoden 2008 olympiavoittaja. ”Steve [Guerdat], omistajieni ja asiakkaideni, henkilöstöni ja ihmisten ympäri maailmaa suurella tuella jatkat taistelua ja unelmasi toteutui. Suuri Hickstead oli viimeinen kerta, kun voitin tämän Grand Prix; hän katsoi minua tänään.”

Lamaze on työskennellyt viimeisten kolmen vuoden ajan voittajana oleva Chacco Kid, 13-vuotias kastanja Oldenburgin ruuna (Chacco Blue x Come On). Hevosen omistaa The Chacco Kid -ryhmä, johon kuuluvat Rick ja Sara Mershad, Ludi ja Carol Sollak sekä Andy ja Carlene Ziegler.

"Se oli hänen ensimmäinen todellinen Grand Prix -voittonsa kansainvälisessä kehässä", sanoi Lamaze Chacco Kidistä. "Olen sanonut sen monta kertaa ja sanon sen uudelleen - uskon, että Spruce Meadows tekee hevosia. Chacco Kid saapui tänne kolme vuotta sitten ja hän on sen ansiosta parempi hevonen. En voi sanoa tarpeeksi tästä laitoksesta. Spruce Meadows on paikka tuoda nuoria opiskelijoita ja nähdä heidän kasvavan sekä tuoda nuoria hevosia ja nähdä niiden kasvavan. Jos voitat kilpailun täällä, voit voittaa missä tahansa maailmassa.”

Lamaze ei jättänyt epäilystäkään voittotahdosta, mutta voitti voiton myös torstai-iltana ratsastaen vuoden 2016 Rion olympialaisten pronssimitalikumppanillaan Fine Lady 5:llä, jonka omistavat Artisan Farms ja Lamazen Torrey Pines Stable. Pari päihitti 14 hevosen hyppypotkussa 36 100 dollarin 1,50 metrin PwC Cupin voittaen irlantilaisen Conor Swailin, joka ratsastaa GK Coco Chanelin, ja Lamazen oppilaan, Calgary, AB:n Kara Chadin, joka sijoittui Vivalla kolmanneksi.

Ylpeä oppilaistaan ​​ja kiitollinen ystävistään ja tukijoistaan, Lamaze sai eniten kiitosta hevoskumppaneistaan.

"Tämä on toimeentulomme, mutta olemme hyvin lähellä näitä eläimiä ja sitä, mitä he tekevät hyväksemme", sanoi Lamaze, joka työskentelee Brysselissä, Belgiassa. "Hevoset ovat iso osa sitä, miksi olen täällä tänään. En tiedä millä tasolla jatkan ratsastusta vuoden edetessä, mutta tiedän, että hevoset tulevat aina olemaan osa elämääni. Haluan jatkaa ratsastusta ja taistelen joka päivä tämän eteen. Hevonen on parasta terapiaa, mitä voit saada.”