Beezie Madden jatkaa voittoputkea Lexingtonin MM-kisoissa

Tuoreen voiton Washingtonissa (USA) puolustava Longines FEI Jumping World Cup™ -mestari Beezie Madden (USA) jatkoi voittoputkiaan Lexingtonissa – tällä kertaa uudella hevosella.

Madden ohjasi Chic Hin D Hyrencourtia voittoon 10-vuotiaan ruotsalaisen lämminverisen ruunan MM-karsintadebyyttisarjassa. Hyödyntämällä askelta ja ulottuvuutta edukseen, pari tuli kotiin 36,57 sekunnin voittoajalla Ken Kromen (USA) lyhennetystä radasta. Molly Ashe Cawley (USA), joka on itse voittanut maailmancupin tällä kaudella New Yorkissa (USA), sijoittui Cat Balloun kanssa vain kaksi sekunnin kymmenesosaa voittajasta, ylittäen ajastimet 36,77 sekunnissa. Laura Kraut (USA) ja Confu, illan ainoat kaksinkertaiset esiintyjät, päätyivät palkintokorokkeelle ajalla 38,10 sekuntia.

Kuusi yhdistelmää kelpuutettiin hyppyyn 35:n kentältä, ja selkeitä kierroksia oli jälleen vaikea saada toisella kierroksella. Kahdella ensimmäisellä hyppykilpailijalla, Lucy Davisilla (USA) ja Kent Farringtonilla (USA), oli kisko aivan ensimmäisen aidan kohdalla. Madden, joka seurasi Krautia neljännessä paikassa, päätti kokeilla erilaista lähestymistapaa.

"John ja minä puhuimme siitä ennen hyppäämistä, ja sanoimme, että yritämme ottaa laukauksen mutta myös pysyä sisällämme", Madden selitti. ”Olin niin onnekas, että näin Lauran lähtevän, ja kilpailuluonne minussa otti hieman vallan. Luulin, että [ratsastajilla] oli vaikeuksia [ensimmäisen aidan] lähestymisen kanssa, joten näytin [Chicille] aukon, kun menin [kehään]… ja meillä oli hyvä lähestymistapa.”

"Olin niin onnekas nähdessäni Lauran lähtevän, ja kilpailuluonne minussa otti vähän vallan..." ~ Beezie Madden (USA)

Madden oli myös iloisesti yllättynyt ratsunsa ketteryydestä, koska he ovat suhteellisen kokemattomia parina hyppytilanteissa, koska he ovat olleet kumppanina vasta kesästä lähtien.

"Kun tein viiden askeleen linjan loppuhyppyyn asti, pyysin häntä kääntymään melko lujasti ilmassa, koska en uskonut hänen pystyvän kääntymään niin hienosti, mutta hän kääntyi todella nopeasti", Madden sanoi. "Sanoin tavallaan:"Okei, lähdemme mukaan!" Se tuli heti käännöksessä, mikä oli hyvä minulle, ja yritin vain tuoda sen kotiin. Sain myös hyvän viimeiseen. Se oli aivan järkyttynyt. Minulla oli periaatteessa vain vähän hauskaa sen kanssa!”

Puolustavana mestarina Madden pääsee automaattisesti 2019 Longines FEI Jumping World Cup™ -finaaliin Göteborgissa (SWE). Hänen tavoitteensa on saada mahdollisimman monet hänen merkkijonansa hevoset kelvollisiksi ja valita keväällä parhaiten valmistautunut hevonen.

"Minulla on jo Darry Lou, Breitling ja Chic oikeutettuja", hän sanoi. "Aion käyttää Coachia [talvi]kauden alussa, koska hänellä on ollut mukava tauko. Saa nähdä, kuka on kuuma hevonen, joka menee MM-finaaliin, mikä on tavallaan strategiani viime vuonna.”

Tasattu ylhäältä

Lexingtonin kaksi parasta sijoittuu nyt Longines FEI Jumping World Cup™ North American Leaguen itärannikon alasarjataulukon kärkeen. Maddenilla ja Ash Cawleylla on kummallakin 46 pistettä. Kaksi karsintaottelua voitettuaan Madden johtaa suoraa johtoa. Koska Madden on kuitenkin jo valmiiksi karsiutunut finaaliin, Ashe Cawley olisi liigan paras karsinnassa puhtaasti off-pisteiden perusteella.

"En rehellisesti sanottuna tiedä [millä hevosella] ottaisin MM-finaaliin [tällä hetkellä]", Ashe Cawley sanoi. ”Olin ehdottomasti kallistumassa [voittajani New Yorkissa] D’Arnitan suuntaan, mutta minun on sanottava, että Cat Ballou todella astui lautaselle ja teki työnsä kauniisti täällä. Hän on ilmeisesti iso, iso hyppääjä. Hän on erittäin laaja, mutta hän on melko iso, ja Göteborg on melko pieni! Mielestäni meidän on vain katsottava, kuinka hevoset jatkavat vuoden edetessä, ja jos pääsen mukaan, valitsemme hevosen, joka on heidän pelinsä kärjessä sillä hetkellä.”

Pohjois-Amerikan liiga jatkuu Torontossa, Ontariossa (CAN) 10. marraskuuta 2018.