Mandaloun voitti Haskellin Hot Rod Charlien hylkäämisen jälkeen

Mandaloun – Kuva:Coady/ Fair Grounds

Pitäisikö jonkun yllättyä miljoonan dollarin TVG.com Haskell Stakesin (G1) virallisesta tuloksesta?

Hot Rod Charlie voitti Mandalounin jännittävässä kaksintaistelussa päätyäkseen ensimmäiseksi pienimmällä marginaalilla, mutta hänet hylättiin Midnight Bourbonin puuttumisen vuoksi. (istumaton jockey Paco Lopez), ja Mandaloun julistettiin lauantain Haskellin voittajaksi Monmouth Parkissa.

Juuri mitä hevoskilpailut tarvitsevat – toinen kiista yhdessä sen kansallisesti televisioiduista kilpailuista.

Tämä on yksinkertaisesti viimeisin useista hämmentävistä tapahtumista, jotka koskevat 3-vuotiaiden suurimmat kilpailut alkaen kolminkertainen kruunu. Ja kun kaikki lopulliset päätökset on tehty, voi vain käydä niin, että Mandalounista tulee Kentucky Derbyn (G1) voittaja ja Haskellin (G1) voittaja ilman, että hän sijoittuisi ensimmäiseksi kummassakaan.

Tiedämme jo, että Medina Spirit sijoittui ensimmäisenä Derbyssä 1. toukokuuta, mutta kilpailun jälkeinen testi osoittautui positiiviseksi kielletystä lääkkeestä, ja Hall of Fame Bob Baffertin varsa on todennäköisesti DQ:lla. Ja se tarkoittaisi, että Mandaloun, joka sijoittui toiseksi Medina Spiritin jälkeen, olisi virallinen Derby-voittaja.

Mandaloun ei osallistunut Preakness- tai Belmont Stakes -turnauksiin, mutta kuka tietää, mitä olisi tapahtunut, jos hän olisi ehtinyt? Meidän on vain katsottava, mitä tapahtuu, kun tämä hassu kausi etenee.

"Meillä oli todella hyvä matka. Luulin, että se oli paljon kuin Kentucky Derby -matkamme, Mandalounin valmentaja Brad Cox sanoi. "Hän pelasti maata. Florent teki hyvää työtä päästäkseen Following Sean ulkopuolelle.

"Kääntyessäni kotiin ajattelin, että meillä oli suuri mahdollisuus voittaa kilpailu. Luulin, että juoksimme voittavan kilpailun. Meillä ei ollut nenämme langan päällä, mutta kaikki meni. Olen ylpeä työstä ja suorituksesta. Hän on aina ollut hyvä varsa. Häntä on aina pidetty kovasti. Hän ansaitsee luokan 1 voiton.”

1 1/8 mailin Haskell oli ensimmäinen iso kilpailu 3-vuotiaille Triple Crownin jälkeen ja aloittaa kesäkauden, joka auttaa määrittämään parhaan 3-vuotiaan -vanha maassa.

Sillä välin Hot Rod Charlie juoksi kolmanneksi Derbyssä ja toiseksi Belmontissa, ja vaikka hän sijoittui ensimmäiseksi Haskellissa, hän sijoittui viimeiseksi kentällä seitsemän.

"Olen todella ylpeä hänen työstään", Hot Rod Charlien ratsastaja Flavien Prat. "Hän vain leikkasi kantapääni. Siinä se.”

Tässä kävi ilmi:

Kun kenttä kääntyi kohti kotia, Prat ja Hot Rod Charlie ajautuivat Midnight Bourbonin sisään ja eteen, Preaknessin toiseksi sijoittunut ja Lopez putosivat sisään. pelottava kohtaus.

Mandaloun Florent Gerouxin kanssa oli sisäpuolella, ja Godolphinin omistama varsa ja Hot Rod Charlie menivät vastakkain puolivälistä lankaan. Hot Rod Charlie sijoittui ensimmäisenä nenällä.

Ei kestänyt Monmouthin kilpailun tuomaristoa kauan ennen DQ'ing Hot Rodia Charlie häirinnästä.

Monmouthissa on ruoskattomuussääntö, ja keskustelu jatkuu siitä, onko Pratin vasenkätinen piiska auttanut estämään Hot Rod Charliea liian pitkälle ja aiheuttaa Midnight Bourbonin putoamisen.

Viimeisin sana radalta oli, että Lopez jäi väliin päivän viimeisistä kilpailuista, mutta ei loukkaantunut vakavasti. Valmentaja Steve Asmussenin navetta raportoi Midnight Bourbonista, että hänkään ei ole loukkaantunut vakavasti. Hevonen nousi ylös kaatumisen jälkeen ja laukkasi maaliviivan ohi.

"(Paco) on pehmytkudosvamma oikeassa polvessaan ja nilkassa. Hän oli valpas ja suuntautunut. Häntä ei viety sairaalaan. Hän sanoi olevansa erittäin pettynyt, koska hän luuli, että hänellä oli tonni hevosta, sanoi tohtori Angelo Chinnici, Monmouth Parkin lääketieteen johtaja.

Following Sea sijoittui toiseksi, Antigravity kolmanneksi, Pickin’ Time neljänneksi ja Basso viidenneksi.

Mandaloun, 3-1, palautti 8,20 dollaria 2 dollarin voittovedolla (Hot Rod Charlie oli 4-5 suosikki).

Cox sanoi kilpailun jälkeen, että Mandaloun kuljetetaan Saratogaan ja toivottavasti juoksee seuraavana Traversissa (G1) 28. elokuuta tai Pennsylvania Derbyssä 28. syyskuuta. Cox kouluttaa myös Belmont-voittaja Essential Quality -laatua.

Juddmonten omistama Mandaloun on 8-5-1-1 1,65 miljoonan dollarin tuloilla ennen derbyn virallisia tuloksia. Into Mischiefin poika voitti Pegasus Stakes Monmouthissa valmistautuessaan Haskelliin. Hänen kaksi muuta voittoaan tulivat hänen uransa kahdessa ensimmäisessä startissa vuonna 2020.

Baffert on kielletty päästämästä hevosten sisään Churchill Downsissa ja NYRA:n radalla (äskettäinen päätös kumosi New Yorkin kiellon), ja useita oikeudenkäyntejä on meneillään. . Baffertilla, jolla on ennätys yhdeksän Haskellin voittoa, ei ollut hevosta kilpailussa.

Muissa kilpailuissa:

Saratogassa Althiqa (9,90 $) voitti $500 000 Diana Stakes (G1) yli tallitoverin Summer Romance kolme neljäsosaa pituudella 1-2 maaliin valmentaja Charlie Applebylle. He sijoittuivat 1-2 Just a Game (G1) -kilpailussa Belmont Parkissa aiemmissa lähdöissään.

"Olemme olleet Amerikassa 1. toukokuuta lähtien; on 17. heinäkuuta ja meillä oli kaksi suurta tavoitetta luokassa 1, emmekä voineet tehdä paremmin, Appleby sanoi.

Älykkyys (4,20 dollaria) voitti kahdeksan voittoa 10 kilpailijan yli 150 000 dollarin Sanfordissa (G3) 2-vuotiaille. Irad Ortiz, Jr., oli kouluttaja Todd Pletcherin kyydissä.