Hot Rod Charlie nopeutuu voittoon Louisiana Derbyssä

Joke Joel Rosario, Hot Rod Charlie lattialla etupuolelle varhain ei koskaan katsonut taaksepäin voitettuaan 1 miljoonan dollarin Louisiana Derbyn (G2) messualueella lauantaina ja voittaessaan paikan Kentucky Derbyssä (G1) 1. toukokuuta.

Kun valmentaja Doug O'Neill oli palannut kotiin Kaliforniaan, ja hän sai pelikieltoa huumerikkomuksesta ja Leandro Mora, ennätyskouluttaja, mikään ei häirinnyt Hot Rod Charliea. Vuoden 2013 Preakness-voittajan Oxbowin poika, varsa otti vastaan ​​seitsemän kilpailijaa, mukaan lukien 6-5 suosikki ja Risen Star (G2) -voittaja Mandaloun, ja Lecomten (G3) voittaja Midnight Bourbon, joka sijoittui toiseksi kaksi matkaa voittajaa jäljessä.

1 3/16 mailin Louisiana Derby oli ensimmäinen kahdeksasta Kentucky Derbyn valmistelusta tarjoaa 100-40-20-10 karsintapistettä neljälle ensimmäiselle. Kilpailun voittoaika oli rataennätys 1:55.06.

"Se oli erittäin vaikuttavaa", Rosario sanoi. "Näytti siltä, ​​että hevonen tuli ulos [Midnight Bourbon], hän pystyi taistelemaan takaisin eikä antanut hevosen mennä ohi."

Voiton myötä Hot Rod Charlie nousi tulostaulukon kärkeen 110 pisteellä. Tämä oli vasta hänen toinen voittonsa seitsemässä startissa. Lauantaihin asti hänet tunnettiin parhaiten Essential Quality -sarjan 94-1-kakkosena Breeders' Cup -nuorten sarjassa (G1) 6. marraskuuta. Hän oli kolmas Robert B. Lewis (G3) -kilpailussa Santa Anitassa tammikuussa. 30.

Nyt hän on varma Derbystä, ja Rosario saattaa olla matkalla kohti vaikeaa ensimmäistä voittoa Run for the Roses -kilpailussa. Rosario on myös osallistunut Rebel Stakesin (G2) voittajan Concert Touriin, joka on yksi Hall of Famerin Bob Baffertin parhaista Derby-ehdokkaista.

Kilpailun aikana ei ollut paljon draamaa, sillä Hot Rod Charlie (7,80 dollaria 2 dollarin voitolla) otti vallan alusta alkaen ja Midnight Bourbon juoksi toiseksi koko matkan. Mandaloun, joka näytti siltä, ​​että hän joutuisi kilpailemaan kaukaisessa käännöksessä, hiipui venymisessä ja sijoittui kuudenneksi.

On epäselvää, pysyykö Brad Coxin kouluttama Mandaloun Derbyn jäljillä. Hänellä on 52 pistettä ja hän on tulostaulukossa neljäs, mutta tämä ei ollut kova yritys.

Hall of Famer Steve Asmussenin kouluttama Midnight Bourbon keräsi 40 Derbyn karsintapistettä ja nousi tulostaulukon toiseksi 66 pisteellä.

Greg Foleyn kouluttama O Besos sijoittui vahvaksi kiskoa pitkin ja sai 20 pistettä kolmannesta – 11. th tulostaulukossa 25 pisteellä.

Proxy, toinen Lecomte and the Risen Star -sarjassa, oli neljäs ja keräsi 10 pistettä noustaen yhdeksänneksi 34 pisteellä.

Aiemmin päivällä Baffertin kouluttama Life Is Good sai takapään vamman Santa Anitan harjoittelun jälkeen ja on poissa Derbyn jäljiltä. Life Is Good oli 2-1-suosikki Derby Future Wagerissa (Pool 4).

Roadrunner Racingin, Boat Racingin ja Bill Straussin omistaman Hot Rod Charlien osti 110 000 dollarilla Dougin veli Dennis O'Neill.

"Miten se ei voi tuntua niin hyvältä kuin kenestäkään voisi koskaan tuntua. Meillä on hevonen Kentucky Derbyssä", Strauss sanoi. "Olemme kamppailleet hänen kanssaan ollaksemme ensimmäinen joka kerta, ja hän tulee sisään juuri silloin, kun tarvitsemme häntä."

Doug O'Neill on kaksinkertainen Derby-voittaja, vuonna 2012 I'll Have Another -pelissä ja vuonna 2021 Nyquistin kanssa.

"Olemme todella siunattuja. Se on perheasia, Patrick O’Neill, kisassa ollut Doug O’Neillin veljenpoika. "Emme voisi olla onnellisempia. Mikä ihme hevonen. Mikä ihme urheilu. Ja toivottavasti olemme menossa Kentuckyn derbyyn."