Belmont Stakes:Essential Quality Outduels Hot Rod Charlie jännittävässä maalissa

Essential Quality korvasi uransa ainoan tappion Kentucky Derbyssä (G1) voittamalla Hot Rod Charlien ja voittamalla 1,5 miljoonan dollarin Belmont Stakesin ( G1) lauantaina mitä omituisimman Triple Crownin viimeisessä osuudessa.

Aurinkoisen taivaan alla, 90-luvun lämpötilat ja noin 11 000 fania Belmont Parkissa, Essential Quality sai takaisin 3 vuotta vanhan divisioonan hallinnan match-race-tyyppisellä maalilla vuonna 1 1/2 mailin Belmont.

1 1/4-pituuden voiton myötä Essential Quality parani arvoon 6-7 omistaja Sheikh Mohammed's Godolphin LLC:lle ja valmentaja Brad Cox, joka on yksi vastaan ​​"Mestarin kokeessa".

Se antoi myös jockey Luis Saezille hänen ensimmäisen Triple Crown -kilpailun voittonsa – ratsastaja oli vuoden 2019 Kentucky Derbyn ensimmäisen sijan Maximum Securityn kyydissä, joka hylättiin häirinnästä ja sijoittui 17.<. /P>

Mikä tuo meidät takaisin tähän Triple Crown -kauteen, jonka aikana Hall of Fame -valmentaja Bob Baffert voitti ennätyksen seitsemännen Derbynsä Medina Spiritin kanssa 1. toukokuuta, mutta hevonen on kohtaa DQ:n kilpailun jälkeisestä positiivisesta testistä estävän lääkityksen varalta.

Jos näin tapahtuu, Coxin kouluttama Mandaloun, joka on Derbyn toinen, olisi virallinen Derby-voittaja, joka antaisi hoitoainevoiton kahdessa kolmesta Triple Crown -kilpailusta. Cox ei osallistunut hevoseen Preaknessiin, jonka voitti Rombauer, joka sijoittui Belmontissa kolmanneksi, 11 ¼ pituutta Hot Rod Charlien jäljessä. Tunnettu Agenda oli neljäs, jota seurasivat Bourbonic, Rock Your World, Overtook ja France Go de Ina.

Hot Rod Charlie, kolmas Derbyssä 1. toukokuuta, saavutti ennätysvauhdin (22,78 sekuntia ensimmäisellä neljännesmaililla) ja piti johtoa, kunnes Essential Quality siirtyi kärjessä pitkän, laajan viimeisen käännöksen ympäri, noin neljännesmailin päässä,

Kilpa maaliin oli käynnissä, ja voitto oli 6-5 Essential Quality (4,60 dollaria 2 dollarin voittovedolla), huippuisän Tapitin harmaa poika, joka voitti vuonna 2:27.11 – yksi Belmontin historian nopeimmista ajoista.

"Luis teki hyvää työtä saadakseen hänet paikalleen", Cox sanoi. – Kotiin päin ajatellen olimme melko tasaisissa väleissä johtajan kanssa. Hot Rod Charlie juoksi valtavan kilpailun hengaillakseen tuona myöhään tehtyään suurimman osan likaisesta työstä. Hevosemme osoitti todella lahjakkuuttaan ja kestävyyttään.”

Voitto on erittäin erityinen, sillä hän omisti voiton veljelleen Juanille, 17-vuotiaalle harjoittelijalle, joka kuoli kilpa-onnettomuudessa vuonna 2014 Indianassa.

"Olen niin ylpeä voidessani olla täällä. Derby (vuonna 2019) oli vähän (kova), mutta tiedät, että asioita tapahtuu, joten olen kunnossa.

"Tiesimme, että vauhtia tulee olemaan paljon , joten yritimme saada puhtaan tauon ja olla paikalla, ratsastaja lisäsi. "Tiesin, että hän juoksi kilpailunsa venytyksen huipulla. Takapuolelta hän otti suitset ja liikkui melko hyvin, joten en aio ottaa häntä takaisin ja mennä sisään, kun hän juoksi melko hyvin."

Cox oli tietysti innoissaan varsansa voitosta, joka voitti viisi ensimmäistä kilpailuaan, mukaan lukien Breeders' Cup Juvenile (G1) Hot Rod Charlien yli, ja hänet äänestettiin 2-vuotias mestari

"Pitkä kilpailu, 1,5 mailia, mutta se oli jännittävää", Cox sanoi. "Luulin, että se (nopea vauhti) hyödytti hevostamme. Hot Rod Charlie juoksi valtavan kilpailun, mutta Luis teki fantastisen työn saadakseen hänet (Essential Quality) asentoon kääntyessään kotiin ja pystyi ottamaan johtoaseman… Tiesin, että siitä tulee taistelu kaistalla.”

Jimmy Bell, Godolphinin kilpailupäällikkö, hyväksyi Belmont Stakes -palkinnon.

"Hän ei ole koskaan ajanut huonoa kilpailua elämässään, ja tänään hän kohtasi "Mestarin kokeen". Se on kunnianosoitus hänelle."

1 miljoona dollaria Metropolitan Mile (3 ja enemmän, 1 mailia)

Silver State (13,40 dollaria) voitti yksipituisen voiton nopeasti sulkeutuvasta By My Standardsista yhdessä kilpailun arvostetuimmista tapahtumista Triple Crownin ja Breeders' Cupin ulkopuolella . Hall of Fame -valmentaja Steve Asmussen ja jockey Ricard Santana, Jr. ovat nyt voittaneet kolme edellisestä neljästä Met Milesistä – he voittivat Bee Jerseyn vuonna 2018 ja Mitolen kanssa vuonna 2019. Silver State ansaitsi kuluilla maksetun matkan Breeders’ Cupiin voitolla – 4-vuotiaalle kuudes voitto peräkkäin. Knicks Go, 4-5-suosikki, otti vauhtia, mutta ohitettiin venymisessä ja sijoittui kuuden hevosen sarjassa neljänneksi.

750 000 $ Manhattan Stakes (4 ja enemmän, 1 ¼ mailia, nurmikko)

5-2-suosikki Kotimainen kulutus (5 dollaria) päästi valloilleen voimakkaan loppupotkun voittaakseen tallitoverin Tribuhavanin 2 ¾:llä toisella vedonlyönnillä, eversti Liam sijoittui kahdeksanneksi 10 hevosen sarjassa. . Chad Brownin kouluttama ja Flavien Pratin ratsastama 4-vuotias ruuna on nyt voittanut neljä peräkkäin, mukaan lukien kolme peräkkäistä 1. luokan voittoa – vuoden 2020 Hollywood Derbyn, Churchill Downsin Turf Classicin ja nyt Manhattanin.

400 000 dollaria Woody Stephens (3-vuotiaat, 7 vakoa)

Drain the Clock (17 dollaria) vei suosikki Jackie's Warriorin niskasta Jose Ortizin johdolla varsan kuudennen voiton kahdeksaan uran alkuun valmentaja Saffie Joseph, Jr. Caddo River oli viimeinen kuuden hevosen kenttä.

400 000 $ Brooklynin tasoitus (4 ja enemmän, 1 ½ mailia)

Lone Rock (8,90 dollaria) voitti 11 ¼-pituisen voiton suosikki Tizamagcianista yhdeksän joukossa. Ramon Vazquezin ratsastama valmentaja Robertino Diordorolle, 6-vuotias ruuna voitti 11 kertaa 33 uran aloituksesta ja parani arvoon 4-5 vuonna 2021.

500 000 $ Acorn Stakes (3-vuotiaat pennut, 1 maili)

9–10 suosikkihakutulosta (3,80 dollaria) saavutti puolipitkän voiton nopeasti sulkevasta pakollisesta viiden joukossa. Chad Brownin kouluttama ja Javier Castellanon ratsastama Search Results on voittanut neljä viidestä, hänen ainoa tappionsa niskasta Malathaatille Kentucky Oaksissa (G1).

400 000 $ Jaipur Stakes (3 ja enemmän, 6 vakoa)

Casa Creed (23,80 dollaria) voitti pituudella Chewing Gumin ja ansaitsi kuluilla maksetun paikan Breeders' Cupiin tässä "Win and You're In" -kilpailussa. 5-vuotiasta kouluttaa Hall of Famer Bill Mott, ja häntä ratsasti Junior Alvarado.

500 000 dollaria Ogden Phipps Stakes (4 ja enemmän tammoja, 1 1/16 mailia, nurmikko)

Suosikki Letruska (4,40 dollaria) piti Bonny Southia vastaan ​​2 3/4 pituudella voitosta ja ansaitsee kulut maksetun matkan Breeders' Cupiin "Voit ja sinä" -pelissä. re In” -kilpailussa. Letruska, joka on voittamaton Meksikon mestari, on Fausto Gutierrezin kouluttajana ja Jose Ortizin ratsastaja. 5-vuotiaan tamman ansioluettelo sisältää 3 luokan 1 voittoa ja uraennätyksen 14-1-1 19 lähdössä.

500 000 $ Just a Game Stakes (4 ja enemmän tammoja, nurmikko, 1 maili)

Althiqa (16,80 dollaria) nousi kiskoa pitkin Hall of Famer Mike Smithin johdolla ja voitti kolme neljäsosaa tallitoverista Summer Romancesta 10:n kentällä. Pocket Square, 5- 2 suosikki oli viides. Charles Appleby on kouluttanut 4-vuotiaan tamman Godolphin LLC:lle. Aiemmin päivällä Applebyn kouluttama Adayar voitti Epsom Derbyn (G1) Englannissa.

[Belmont Stakes:Essential Quality Outduels Hot Rod Charlie jännittävässä maalissa: https://fi.sportsfitness.win/penkkiurheilu/kilparatsastus/1005051051.html ]