Rugbyn säännöt

Rugby on yksi fyysisimmistä urheilulajeista. Rugbyn maailmancupissa on urheilun kansainvälinen huippu. Muut turnaukset, kuten Tri Nations (mukaan lukien Etelä-Afrikka, Uusi-Seelanti ja Australia), Kuusi kansakuntaa (mukaan lukien Englanti, Irlanti, Skotlanti, Wales, Italia ja Ranska) ja Heineken Cup ovat muita turnauksia, joita arvostetaan kaikkialla.

Pelin kohde

Pelin tavoitteena on saada enemmän pisteitä kuin vastustajasi kullekin rugby-ottelulle varatun 80 minuutin aikana. Voittajaksi julistetaan joukkue, joka on kerännyt suurimman pistemäärän koko ajan. Pelit voivat päättyä tasapeliin.

Joukkueen, jolla on pallo, on siirrettävä pallo ylös kentällä "pelivaiheissa". Palloa ei voi koskaan syöttää eteenpäin, mutta pelaajat voivat juosta eteenpäin pallon kanssa tai potkaista palloa eteenpäin ajaakseen sitä alas. Vastustavan joukkueen on pysäytettävä hyökkäävä joukkue taklaamalla ja yrittämällä pitää palloa.

Soittimet ja laitteet

Jokaisessa rugbyjoukkueessa on 15 pelaajaa. Joukkue on jaettu kahteen ryhmään, jotka tunnetaan etu- ja takapuolina. Hyökkääjiä on 8 (asemiin kuuluvat Hooker, Prop, Toinen rivi, Flanker ja Number Eight) ja 7 selkää (asennot sisältävät Scrum Half, Fly Half, Keskustan sisällä, Keskustan ulkopuolella, Laitahyökkääjät ja takapuolustaja).

Pitch on jaettu kolmeen osaan; yksi pääpelialue, joka ei saa ylittää 100 metriä, ja kaksi kuollutta maalialuetta, joiden pituus voi olla 10-20 metriä. Pinnan tulee tällöin olla 70 metriä leveä. Maalitolpat ovat H-muotoisia ja ne ovat noin 5-6 metrin etäisyydellä toisistaan ​​ilman korkeusrajoituksia.

Nastallisia saappaita voidaan käyttää yhdessä ikenensuojainten kanssa, päänsuojat, olkasuojat ja säärisuojat. Jokaisella joukkueella on oltava samanväriset pelipaidat ja niihin sopivat shortsit ja sukat.

Pisteytys

Pisteitä voi kerätä jollakin neljästä tapaa:

• A yrittää myönnetään, kun pelaaja asettaa pallon vastustajansa kuolleen pallon alueelle maalin takana. 5 pistettä jaetaan.
  • A muuntaminen on vapaapotku, jonka joukkue saa 2 bonuspisteen ansaitsemisyrityksen jälkeen. Onnistunut potku on syötettävä maalin ylätolppien ja ylätangon välistä.
  • A rangaistuspotku saa joukkueelle 3 pistettä ja se annetaan joukkueelle, kun vastustajajoukkue aiheuttaa rikkomuksen.
  • A pudota tavoite voidaan potkaista pois kädestä niin kauan kuin pallo pomppii ensin ja voi ansaita joukkueelle 3 pistettä.

Pelin voittaminen

Voittaaksesi pelin sinun on saatava enemmän pisteitä kuin vastustajasi 80 minuutin sisällä. Pisteitä voi kerätä millä tahansa edellä mainituista tavoista.

• Peli on jaettu kahteen 40 minuutin jaksoon, joiden välissä on 10 minuutin tauko. Peli ei sisällä keskeytysaikaa ja päättyy tasan 80 minuutin kuluttua.
  • Jokainen joukkue voi aloittaa 15 pelaajalla ja enintään 7 vaihtopelaajalla. Kentältä poistuneet pelaajat saavat palata vain, jos heidät on hoidettu loukkaantumisen vuoksi.
  • Kentän tulee olla noin 100 metriä pitkä ja 70 metriä leveä sekä vähintään 10 metriä kuollutta palloaluetta. H-muotoisen maalin tulee olla 6 metriä leveä ilman korkeusrajoituksia.
  • Kenttä koostuu seuraavista merkinnöistä; puoliväli, 5 metrin viiva, 22 metrin viiva, 10 metrin viiva ja kuollut pallo. Mukana on myös keskipiste pelin uudelleenkäynnistämistä varten kokeilun jälkeen, rangaistus tai pudotusmaali on tehty.
  • Ottelussa tulee olla yksi erotuomari ja kaksi kosketustuomaria. Erotuomarin tehtävä on pitää ajan huolta, tehdä päätöksiä koko pelin ajan ja pitää järjestystä kentällä. Kaksi kosketustuomaria voivat auttaa erotuomaria päätöksissä ja myös ilmoittaa erotuomarille, kun pelaajat ovat kosketuksissa (pelin rajojen ulkopuolella).
  • Peli pysähtyy, jos pelaaja saa virheen, pallo menee pois pelistä tai tehdään try or drop -maali.
  • Puolustavan joukkueen on kohdattava pelaaja tarttumalla otteeseen ja vetämällä hänet lattialle. Taklatusta ei saa tehdä olkapään korkeuden yläpuolella, ja sen tekeminen johtaa erotuomarin määräämään virheen.
  • Kun pallo osuu kosketukseen, kutsutaan rivilähtö. Enintään 7 pelaajaa voi mennä rivin ulos ja kuka tahansa näistä pelaajista voidaan nostaa saadakseen kiinni heitettävän pallon. Molemmat joukkueet voivat kilpailla pallon voittamisesta.
  • Onnistunut muunnos, rangaistus tai potku maaliin tapahtuu vain, kun pelaaja onnistuu potkimaan pallon maalin yläosan läpi. Jos pelaaja epäonnistuu, pallo on edelleen pelissä, kunnes se ylittää yhden pelikentän rajan.
  • Hyökkäävien pelaajien on pysyttävä pallon takana ollessaan aktiivisia tai heillä on vaara, että heidät kutsutaan paitsioon. Pelaajat, jotka eivät häiritse peliä, voivat olla pallon edessä, mutta heidän on palattava pallon taakse ennen kuin he taas häiritsevät peliä.