Venäjän jääkiekkojoukkue tuhosi Turkin 42-0 Euroopan nuorten olympiafestivaalissa 2017

42-0 kuulostaa räjähdysmäisen jalkapallo-ottelun tulokselta, mutta se oli vuoden 2017 Euroopan nuorten olympiafestivaalien avausjääkiekkoottelun lopputulos. Aivan oikein, jääkiekkopeli.

Aiheeseen liittyvä: Columbus Blue Jacketsin valmentaja John Tortorella:LeBron James ei voinut pelata jääkiekkoa

Maanantain ottelussa Venäjä voitti Turkin yhdessä urheilun historian pahimmista räjähdyksistä. Venäläinen jääkiekko on aina ollut hallitseva kaikilla tasoilla, mutta vain kolmessa 20 minuutin jaksossa heidän olympialaisjoukkue tuhosi täysin turkkilaisen vastustajansa.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 15-0. Toisen erän jälkeen tilanne oli 27-0. Venäjä lisäsi 15 maalia kolmannessa erässä ja teki 42-0. Venäläinen maalivahti Makar Chufarov palkittiin pelin pelaajaksi.

Räjähdys oli erityisen nöyryyttävä Turkille, sillä festivaali järjestetään Turkin koillisosassa sijaitsevassa Erzurumin kaupungissa. Mutta Turkin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Bulent Akay tarjosi uskottavia syitä siihen, miksi tulos oli niin vino. Hurriyet Daily Newsin  mukaan hän sanoi:"Tämä on ensimmäinen kerta, kun joukkue on pelannut maailman jättiläistä vastaan. Nämä kaverit ovat tulevaisuuden maajoukkue. Hän totesi myös, että 87 000 lasta pelaa jääkiekkoa Venäjällä, kun taas Turkissa pelaa vain 579 lasta.

Voit katsoa koko pelin alta, jos kestät sen. Voit napsauttaa melkein mitä tahansa pelin hetkeä ja nähdä Venäjän maalinteon.

Tämä ei ainakaan ollut jääkiekon kaikkien aikojen pahin tappio. Vuonna 2008 Slovakian naisten jääkiekkomaajoukkue voitti Bulgarian 82-0.

[Venäjän jääkiekkojoukkue tuhosi Turkin 42-0 Euroopan nuorten olympiafestivaalissa 2017: https://fi.sportsfitness.win/urheilu/maahockey/1005051481.html ]