Artilena ansaitsee ensimmäisen panosvoiton Ontario Lassiessa Woodbinessa

Valmentaja Catherine Day Phillips voitti 125 000 dollarin Ontario Lassie Stakesin toisena peräkkäisenä vuotena toisen lupaavan pentun hoidossa, kun Artilena voitti 1-1/16 mailin pääradan tapahtumassa, joka järjestettiin sunnuntai-iltapäivänä Woodbine Racetrackilla.

Jockey Emma-Jayne Wilson suoritti voittomatkan Ontariossa kasvatetulla kaksivuotiaalla tammakansalla omistajille George Ledson, Braconcrest Inc., Anderson Farms Ontario Inc. ja Kingfield Racing Stable Ltd.

Scat's Rose ryntäsi seitsemännestä pisteestä vahvistaakseen johdon Artilenaan ennen ensimmäistä käännöstä, ja hän näytti tietä 25.50, 49.29 ja 1:13.60 paneelien läpi ennen kuin joutui paineen alle. Artilena oli seurannut toiseksi ja otti komennon venytyksen huipulla matkalla ensimmäiseen panosvoittoonsa viimeisellä ajalla 1:45.39. Hän torjui Hastalavistababyn, joka tuli vain lyhyen matkan päässä maata säästävästä matkasta, kun taas 3-5 suosikki Western Curl nousi leveäksi takakentältä ja sijoittui kolmanneksi.

"Hän rentoutui kauniisti", sanoi Day Phillips, joka voitti vuoden 2017 painoksen Dixie Moonin kanssa. ”Emma tuulahti häntä toissapäivänä ja nautti hänestä todella. He tulivat hyvin toimeen keskenään, ja hän oli tänään loistavassa paikassa ja ratsasti mahtavan kilpailun.”

Kasvattaja Anderson Farms Ont. Inc. &Marette Farrell, Artie Schiller -pentu on poissa kilpailemattomasta Arch tammasta Helena's Triomphesta, joka on sisarpuoli viime vuoden luokan 1 TVG Pacific Classic Stakes -mestarille Collectedille. Voitto oli Artilenalle toinen viidestä lähdöstä ja parilla toiseksi sijoittuneella yrityksellä.

"Olemme aina todella pitäneet hänestä", sanoi Day Phillips. "Hänen kolmas lähtö oli Natalmassa ja odotimme hänen juoksevan siellä hyvin, eikä se todellakaan toiminut hyvin, mutta olemme järjestäneet uudelleen ja tässä hän on voittajan piirissä."

Wilson, joka jätti kauden ensimmäiset kuukaudet väliin loukkaantumisen vuoksi, nappasi ottelun viidennen voittonsa. Vuoden 2018 Avelino Gomez -palkinnon voittaja voitti aiemmin Ontario Lassie Stakesin Lontoon Towerin vuonna 2014 ja Sparkles' Girlin vuonna 2015 sekä Our Madisonin vuonna 2005.

Viimeinen valmentaja, joka voitti Ontario Lassie -sarjan peräkkäin, oli Day Phillipsin isä Jim Day (1986-1987), joka on voittanut neljä kokonaisvoittoa ja on useimpien kilpailun voittojen osalta tasatilanteessa Roger Attfieldin kanssa.

Lähetetty jälkikäteen kertoimella 8-1, Artilena maksoi $ 19,80, $ 8,20 ja $ 4,20. Yhdessä Hastalavistababyn kanssa (5,20 dollaria, 3,30 dollaria) hän maksoi 111,50 dollaria, kun taas 1 dollarin trifecta-lippu Western Curlilla (2,20 dollaria) palautti 166,50 dollaria.

Notice Me, jota myös Day Phillips koulutti, sijoittui neljänneksi ja suoritti superfectan, joka maksoi 703,70 dollaria 1 dollarin lipusta.

Scat's Rose, Lady Azalea, Moksgmol ja Crumlin Time viimeistelivät maalijärjestyksen.