Kidambi Srikanth – helmi Intian sulkapallohistoriassa

Jaa tämä WhatsAppissa

Erinomaisuus ja menestys eivät väistä kovaa työtä. Se seppelee saavuttajalle korkeimmat kunnianosoitukset. Intialainen Kidambi Srikanth on yksi niistä helmistä, joka on sukkunut tiensä sulkapallon maailman huipulle tällä omistautumisella. Hänen saavutuksensa useissa kansainvälisissä turnauksissa ovat osoitus hänen erinomaisuudestaan. Tänään ei vain hän, koko Intia on ylpeä arvostaan. Mutta tiedämmekö, kuinka hän kiipesi maailman rankingtikkaita?

Myrskyn rakennus

Kuva:Livemint

Kidambin menestys ei ole yhden yön matka. Häntä ruokki päivästä toiseen entinen Englannin mestari, Pullela Gopichand, jonka tapauksessa Kidambi vaihtoi nelinpelistä kaksinpeliin. Hän oli niin voimakas, että hän loi lepatuksen kaatamalla parhaan sulkapalloilijan Lin 'Super' Danin suorissa peleissä, China Open Superseries Premier -tapahtumassa vuonna 2014. Tämä oli hänen menestyskruununsa ensimmäinen höyhen ja maailman 10. sija. Mutta Sainan saavutus Kiinassa varjossi jonkin verran Kidambin arvoa. Se oli toinen voitto, jota Kiinan tasavalta ei kyennyt sulattamaan, koska se ei tullut heidän maaperstaan.

Kidambin saavutukset vuonna 2015

Kuva:India.com

Tämä sähköistävä nopean kentän pelaaja jatkoi dominointiaan. Tällä kertaa Kidambi nappasi Swiss Open Grand Prix Goldin vuonna 2015 ja hänestä tuli ensimmäinen intialainen, joka teki sen. Seuraava oli Intia Superseries Intiassa samana vuonna. Vastustaja oli Victor Axelsen, jonka Kidambi oli eliminoinut myös edellisessä turnauksessa. Tämä saavutus sai hänet kiipeämään BWF-tikkaita 7 askelta, Kidambi nousi sijalle 3, ja hänelle myönnettiin arvostettu Arjuna-palkinto vuonna 2015. Tämä on seurausta hänen väsymättömistä ponnisteluistaan, jotka ovat saaneet hänet nousemaan vuoden 2012 alun 338. sijasta viiden parhaan joukkoon vuonna 2015.

Dips ja Rise of the Storm

Kuva:Financial Express

Kidambi Srikanthille vuosi 2016 oli sekoitus saavutuksia. Hänen matkansa huipulle katkaisi malesialaisen Iskandar Zulkarnain Zainuddinin tammikuussa Malaysia Mastersin semifinaalissa. Mutta tämä ei pysäyttänyt häntä, Kidambi käsikirjoitti suuren menestyksen voittamalla Syed Modi Internationalin sulkapallomestaruuden Grand Prix Gold -tittelin, kesyttää Huang Yuxiang 21-13, 14-21, 21-14 finaalissa. Tätä hyvää juoksua hän jatkoi myös vuoden 2016 Etelä-Aasian kisoissa. Hän voitti kaksi kultamitalia, miesten joukkue- ja kaksinpelissä, voitti maanmiehensä-Prannoy Kumarin kaksinpelin finaalissa. Sulkapallon Aasian joukkuemestaruuskilpailuissa 2016 vaikka Intian onnistunut juoksu keskeytettiin, hän pysyi voittamattomana. Rion olympialaisissa 2016 Kidambi ei pystynyt voittamaan puolivälierän estettä Lin Danin muodossa.

Vuonna 2017 Sai Praneeth ja Kidambi Srikanth olivat ensimmäiset intiaanit, jotka pääsivät sulkapallon rankingtapahtuman finaaliin. Mutta Praneeth löi Kidambia vuoden 2017 Singaporen Super Series -turnauksen finaalissa.

Myrsky valmistautuu iskemään

Todelliset urheilijat eivät ole lamaantuneet alamäkiin. Niiden tiedetään toipuvan, niin teki Kidambi. Hän improvisoi puutteistaan ​​ja astui voiton melalle. Kidambista tuli ensimmäinen intialainen, joka voitti Indonesian Super Series Premier -mestaruuden. japanilaisen Kazumasa Sakain oikaiseminen 21-11, 21-19. Seuraava, Australian Super-sarja putosi Kidambin kissanpentuissa, kun kiinalainen Chen Long hävisi 22-20. 21-16 hänelle. Tämän turnauksen finaali oli Kidambille kolmas peräkkäinen Super Series Events -finaali. Vuoden 2017 BWF-maailmanmestaruuskilpailuissa Glasgow'ssa Etelä-Korean Son Wan-Ho voitti Kidambin suorissa sarjoissa.

Menestyksen johdonmukaisuus

Kuva:Indian Express

Mutta lokakuu toi herkkuja Srikanthille. Hän voitti vuoden kolmannen Super Series -tittelin – Tanskan Super Series Premier, kukisti korealaisen Lee Hyunin 21-10, 21-5 vain 25 minuutissa petollisilla liikkeillään ja nopeilla reflekseillä. Voitto, joka vaikutti lämmittelypeliltä, ​​koska korealainen näytti olevan yli uupunut edellisen uuvuttavan ottelunsa vuoksi. Aiemmin Kidambi oli voittanut maailman ykkösen ja paikallisen suosikin Viktor Axelsenin puolivälierissä 14-21, 22-20, 21-7 . Tämä hyvä juoksu jatkui pian seuraavassa Ranskan Supersarjassa. Kidambista tuli neljäs sulkapalloilija maailmassa, joka on voittanut 4 Super Series -titteliä vuodessa, ja ensimmäinen intialainen, joka voitti tämän turnauksen kukistamalla japanilaisen Kenta Nishimoton 21-14. 21-13 finaalissa. Tänään Kidambi seisoo Lee Chong Wein kanssa, Lin Dan, ja Chen Long ja on vain askeleen maailman ykkösestä jäljessä.

Uuden valmentajan löytäminen

Uusi valmentaja indonesialainen Mulyo Handoyo työskentelee intialaisten sukkulijoiden kuntoilun parissa, niin hyviä tuloksia tulvii. Hänen sitkeän ponnistuksensa ja harjoittelunsa ovat myös johtaneet siihen, että pelaajat säilyttävät saman elinvoiman ja voiman jokaisen turnauksen jälkeen.

Kuva:Flypower

6 pelaajaa Intiasta 20 parhaan joukkoon toukokuu Kidambi, yksi parhaista sinkkusukkulaisista jatkaa hyvää juoksuaan ja näyttää maailmalle, että Intialla on enemmän kuin krikettiä tarjottavanaan omassa luokassaan. Edelleen, Sijoituksemme pelaajiin ja infrastruktuuriin antaa heille mahdollisuuden korjata runsaan laakereiden sadon myös tulevaisuudessa.

Lue:Tapaa intialainen paralympiamestari Mark Dharmai, joka saa kaikki vammasi lentää

Tässä artikkelissa esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat kirjoittajan omia eivätkä välttämättä heijasta yhtiömme näkemyksiä, yhteistyökumppaneita ja muita organisaatioita. Vaikka kaikki blogissamme olevat tiedot ovat parhaan tietämyksemme mukaan totta, emme takaa todenmukaisuutta, esitettyjen tietojen luotettavuus tai täydellisyys. Kaikki neuvot tai mielipiteet ovat puhtaasti tiedotustarkoituksessa, eikä niitä pidä tulkita vaihtoehdoksi ammattimaisille neuvoille.