5 kertaa erotuomari häpäisee jalkapallopelin

Jaa tämä WhatsAppissa

Sanotaan, että yksi päätös voi muuttaa kaiken, ja se vaikuttaa suuresti jalkapallopeliin. Diego Maradonan "Jumalan käsi", tai Geoff Hurstin kiistanalainen "Phantom Goal", tai Rudi Vollerin sukellus, joka voitti Saksan maailmanmestaruuden – olivat kaikki massiivisia erotuomaripäätöksiä, jotka muuttivat pelin ilmettä.

Parempi puoli voittaa aina vain, kun erotuomari ei tee virheitä, jotka suosivat tiettyä joukkuetta. Inhimilliset virheet ovat hyväksyttäviä, mutta valitettavasti peliä vaivaavat niin monet kauhistuttavat päätökset, että on inhimillisesti mahdotonta valvoa useimpia niistä. Monta kertaa historiassa, erotuomarit ovat häpeänneet peliä kutsuilla, joita ei voida hyväksyä. Tässä on 5 tapausta, joissa epäoikeudenmukaisuus vallitsi ja pelin toimijat häpäisivät.

Etelä-Korea v/s Espanja

Ihmiset, jotka muistavat Etelä-Korean unelmajuoksun vuoden 2002 jalkapallon MM-kisoissa, muistavat myös ne epäreilut keinot, joilla Aasian puoli pääsi niin pitkälle.

Fyysisessä neljännesvälierissä molemmat joukkueet vaihtoivat raskaita iskuja, kun erotuomari yritti pitää kortit taskussaan. Korea oli vaikuttava vastassa, mutta ei pystynyt murtamaan kokenutta espanjalaista puolta.

Ensimmäisellä puoliajalla, pallo leijui sarjasta ja Ruben Baraja teki tarpeeksi puskemaan pallon maalivahti Lee Woon-Jaen ohi. Maali hylättiin virheestä, jota ei koskaan tapahtunut. Toinen puoliaika alkoi samalla intensiteetillä ja pelin edetessä Espanja alkoi käyttää kentän leveyttä luodakseen aukkoja keskelle.

Joaquin sai paremman Korean puolustuksen ja keskitti pallon Morientesille, joka iski pallon sisään. Mutta linjatuomioistuin katsoi, että pallo oli ylittänyt linjan, kun Joaquin ylitti pallon. uusinta osoitti toisin ja toinen maali hylättiin. Ottelu eteni rangaistuslaukauksiin ja Espanja hävisi. Teknisen henkilöstön täytyi vetää espanjalaiset pelaajat pois purkamasta turhautumistaan ​​erotuomariin.

Etelä-Korea v/s Italia

Puolivälierä Italiaa vastaan ​​oli aivan kuin neljännesvälierä Espanjaa vastaan ​​– täynnä uskomattomia erotuomarivirheitä. Aloittaaksesi, se oli rugby-ottelu heti ensimmäisestä vihellystä lähtien. Se oli tappelu ellei sota. Vieri sai Azzurrin eteen, mutta korealainen päättäväisyys ei lommoutunut. Hyökkäykset ja torjunta kiihtyivät.

Zambrottaa lyötiin lonkkaan, mutta erotuomari ei vaivautunut heiluttamaan korttia, mahdollisesti joka näytti olevan punainen. Epäreilujen ja kyynisten taklausten räjähdys sai jopa Giovanni Trapattonin kyseenalaistamaan erotuomarin kaliiperin. Erityisesti Totin nopea juoksu kaatui juuri laatikon edestä. Tuomari viittasi peliin, järkytti yleisöä. Vain 3 minuuttia ennen viimeistä pilliä, korealaiset tasoittivat.

Jatkoajalla tehtiin jälleen outo päätös. Totti lähetettiin sukeltamaan laatikkoon. Tämä ajatus oli Kim Tae-Youngin selvä virhe. Minuuttia sen jälkeen, Tomassi leimattiin paitsiossa; mutta jopa ilman toistoja, oli mahdotonta edes kuvitella kuinka pelaaja voi olla vyöhykkeen ulkopuolella ollessaan 2 jaardia edellä viimeisen puolustajan silmissä. Italia oli antanut kaikkensa, paitsi onnettomuus iski, kun Ahn Jung-Hwan teki kultaisen maalin, joka kaatoi Italian.

Espanja v/s Jugoslavia 1982

Espanjan surkeat esitykset vuoden 1982 MM-kisoissa tekivät selväksi, että joukkue näkee seuraavan kierroksen. Kuitenkin, he tarvitsivat 2-1-voiton Jugoslaviasta viimeisessä ryhmäottelussaan päästäkseen karsintaotteluun. Ensimmäisellä puoliajalla voitot 1-0 Espanjalainen joukkue voitti rangaistuksen virheestä, joka tehtiin vähintään 2 jaardia ruudun ulkopuolella.

Roberto Ufrate astui ylös ja veti laukauksensa ohi. Mutta erotuomari osoitti jälleen paikkaan ja halusi rangaistuspotkun uusiutuvan ilman syytä. Pallo syöksyi kotiin ja toivo syttyi uudelleen. Espanja nosti peliään ja useiden väärien virhepuheluiden keskellä Espanja loi toisen pelin toisella puoliajalla voittaakseen pelin ja päästäkseen seuraavalle kierrokselle, todellisten jalkapallofanien suureksi tyrmistykseksi ja paheksumiseksi.

Neuvostoliitto v/s Belgia 1986

Vuoden 1986 MM-kisat muistetaan aina Jumalan kädestä ja luultavasti kaikkien aikojen parhaasta maalista. molemmissa mukana Diego Maradonna. Mutta se ei ollut julkaisun kiistanalaisin ottelu. Puolivälierissä oli Neuvostoliitto v/s Belgia.

Mahtavat neuvostoliittolaiset hallitsivat peliä ja hallitsivat Belgiaa koko ottelun, joka jatkui jatkoaikaan asti. Ottaen johdon kahdesti, Neuvostoliitto näytti kävelevän kierroksen ohi helposti. Mutta linjamiehen kaksi kauhistuttavaa päätöstä muuttivat pelin täysin. Salli kaksi selkeää sivumaalaa, jotka näyttivät ilmeisiltä jopa ilman uusintoja, horjunut neuvostomoraali.

Belgia voitti ottelun 4-3. Tätä ottelua pidetään yhtenä kiistanalaisimmista otteluista koskaan!

Chelsea v/s Barcelona 2009

United v/s Chelsea, osa 2 näytti olevan valmis, kun sitkeä Chelsea sai nenänsä eteen Michael Essienin ihmevolleyn jälkeen. UCL:n välierän ensimmäinen osa oli päättynyt maalittomaan tasapeliin, ja nyt Barcelona tarvitsi maalin päästäkseen vierasmaaleihin.

Mutta Chelsean puolustus oli vain kivenkiinteää, eikä näyttänyt siltä, ​​että se avautuisi hyökkääviä voimia vastaan. Toisella puolella kenttää, Lontoon seura piti kaikki hyökkäykset loitolla ja toisella puolella paljasti Barcan puolustusheikkoudet rajuilla vastahyökkäyksillä. Heidän hyökkäävä puoli kenttä näki yhden historian häpeällisimmistä erotuomareista.

Dani Alves nappasi Maloudan maahan, mutta erotuomari ei ollut kiinnostunut antamasta selkeää rangaistuslaukausta. Sen sijaan hän antoi vapaapotkun rangaistusalueen ulkopuolelle. Eric Abidal kaatoi Didier Drogban epäoikeudenmukaisesti laatikossa, kahdesti ottelussa, mutta ei rangaistusta. Hänen tappelunsa Yaya Touren kanssa jäi jälleen huomiotta, mikä näytti toiselta selkeältä rangaistuspotkulta.

Barca kaatui miehen Eric Abidalin ajettua ulos toisen perustellun keltaisen jälkeen – ainoa oikeudenmukainen päätös, joka meni Chelsealle. Pallo osui Piquen ojennettuun käteen laatikossa - ei rangaistusta. Messi teki nopean tippuun ruutuun ja syötti Andreas Iniestan. Hän työnsi pallon yläkulmaan, 94 th minuutti peliin.

Barca selvisi, jos pisteet pysyivät ennallaan, mutta Blues yritti kohauttaa sen ja tehdä voittajan. He voittivat kulman ja Lampard keskitti pallon sisään löytääkseen Ballackin, jonka lentopallo kimppasi Seydou Keitan käsivarresta. mutta ei rangaistusta. Raivostunut saksalainen jahtasi erotuomaria, Tom Henning Øvrebø, ja olisi tappanut hänet, ellei se olisi ollut jalkapallokenttä. Sekuntia sen jälkeen, soitettiin viimeinen pilli ja nähtiin historian suurin päivävaloryöstö.

Lue: Hän on vartija! – Miksi maalivahti ansaitsee enemmän rakkautta?