Prefontaine Classic – A New Era Dawns

urheilija Darlan Romani PRed 3 kertaa, hänen paras sijoituksensa 74-2¼ siirsi hänet sijalle 9 kaikkien aikojen listalla. (KIRBY LEE / IMAGE OF SPORT)

Palo Alto, Kalifornia

une 30, 2019

Uudessa paikassa ja uuden nopeatempoisen ja rajoitetun Diamond League -esityksen avaava Prefontaine Classicin 45. painos merkitsi uutta ja jännittävää aikakautta maailmanlaajuisten urheilijoiden joukkona. antoi kimaltelevia esityksiä. Noudattaen tiukkoja DL-televisioikkunoita koskevia ohjeita, Tom Jordan ja hänen henkilökuntansa tuottivat ketterästi 13 Timanttiliiga-kilpailusta raikkaan, jatkuvan paraatin, jotka sisältyivät viiteen ei-DL-tapahtumaan ja pitivät yleisön täysin mukana houkuttelevassa kokoontumisessa, joka esiteltiin täysin. alle 2½ tunnissa.

Pinnacle-esityksiä oli runsaasti, mutta yksimielisesti paras esiintyjä oli brasilialainen ammunheittäjä Darlan Romani. Tapahtumaa hallitseva Athlete Of The Meet voitti 74-2¼ (22,61) ja teki uuden Meetin, Diamond Leaguen, Etelä-Amerikan ja Brasilian ennätyksen. Hänen 3-PR-sarjansa sisälsi 4 nousua kauemmaksi kuin toiseksi sijoittuneen Ryan Crouserin paras heitto 72-9 (22.17). Toisessa miesten kenttäkilpailussa uusi pro Mondo Duplantis jäi puhtaan hyppäämisen maailmanmestari Sam Kendricksin taakse, kun rima nousi 19-5½ (5,93) . Kendricks hyppäsi 3 ja ulos, kun maailmanjohtaja teki kytkimen välyksen viimeisellä hyppyllään tällä korkeudella. Voiton ollessa käsissä Duplantis epäonnistui kolmella yrityksellä maailman johtavassa tilanteessa 19-8½ (6.01).

Päivän paras sprinttitapahtuma oli miesten 100, kun Christian Coleman hallitsi kisaa aseesta voittoon ajalla 9,81. Hänen kellonsa paransi hänen maailmanjohtajuusarvoaan 0,04:lla ja, kuten monet päivän merkit, teki uuden tehdasennätyksen. 37-vuotias Justin Gatlin ylitti ajallaan 9,87, mikä on hänen nopein aikansa sitten vuoden 16, ja sijoittui toiseksi. Norsunluurannikon Marie-Josée Ta Lou voitti vahvan kentän omituisen hitaalla naisten vuosisadalla ja voitti ajalla 11,02 ja ohitti Aleia Hobbsin 0,02:lla. Uusi ammattilainen ja NCAA-mestari Sha'Carri Richardson sijoittui neljänneksi ajalla 11.15. Naisten 200:n Nigerian Blessing Okagbare osoitti voittaneensa kotiottelun vahvin kaudella 22.05. Ja maailmanjohtaja Michael Norman leikkii tähtien täynnä olevalla kentällä miesten 400 juoksussa viimeisen kaaren kostolla ajaen 44,62.

Naisten kenttätapahtumissa maailman johtaja ja kaksinkertainen maailmanmestari Mariya Lasitskenen paras torjunta voitosta 6-8¼ (2,04), kun taas Vashti Cunningham liittyi 2-sarjaan. metrin maila PR:lla 6-6¾ toiseksi. Kiinan Lijiao Gong voitti naisten laukauksen lukemin 64-11¼ (19,79).

Miesten aitajuoksussa Rai Benjamin näytti upealta ja kilpaili käytännössä ilman haasteita koko kierroksen versiossa. Hän vaikutti varsin mukavalta tullessaan kotijuoksulle saadakseen voittoajan 47,16, joka on kauden paras ja maailman johtava aika. WR:n haltija Kevin Young ja mahtava Edwin Moses ovat ainoita amerikkalaisia, jotka ovat juokseneet nopeammin kuin Benjaminin voittoaika, sijalla 8 kaikkien aikojen suoritusluettelossa. 110-luvulla voimakas työntö yli kolmen viimeisen aidan ajoi espanjalaisen Orlando Ortegan voittoon 13,24, kun taas ranskalainen Wilhem Belocian (13,29) sijoittui toiseksi, ohittaen vain olympiavoittajan Omar McLeodin (13,29).

Naisten estejuoksussa WR:n haltija Beatrice Chepkoech osoitti olevansa omassa luokassaan juoksemalla kentältä voittaakseen maailman kärkiajalla 8.55.58. Emma Coburn otti yli 1 100 metriä, mutta nousi takaisin ja nousi pelillisesti toiseksi ajalla 9.04.90, mikä on kaikkien aikojen paras suoritus Yhdysvalloissa.

Yhdessä kaikkien aikojen parhaimmista naisten 3000-luvun olympiamitaleista Sifan Hassan juoksi loistavan kilpailun ja avasi pitkän potkun voitosta listan kärjessä 8:18.49, mikä on nopein ulkosuoritus. koskaan. Kovasti latautuva saksalainen Konstanze Klosterhalfen (8:20.07) päätyi nopeasti toiseksi, kun taas Etiopian Letesenbet Gidey (8:20.27), kilpailun työhevonen, pysyi kolmannella sijalla. WR:n haltija Genzebe Dibaba (8:21.29), joka ei ollut koskaan hävinnyt yhtään DL-kilpailua ennen tätä päivää, sijoittui neljänneksi

Caster Semenya tervehti kovaa hurraavaa yleisöä, kun hän voitti kotijuoksulla naisten 800:n ajalla 1:55.70, mikä on kaikkien aikojen nopein 2 kierroksen kello USA:ssa. . Ajee’ Wilson (1:58,36) ylitti toisen ja joukkuetoverinsa Raevyn Rogers (1:58,65) nousi kolmanneksi.

Naisten 1500-sarjassa oli tungosta, mutta erittäin lahjakas ala. Kenialainen Faith Kipyegon otti ohjat käsiinsä kilpailun puolivälissä, eikä olympiavoittaja koskaan päässyt johtoon, vaan osui linjaan ajalla 3:59.04, mikä on nopein aika tähän tapahtumaan Kalifornian maaperällä. Laura Muir ylitti toisen sijan ajalla 3.59.47, kun taas Shelby Houlihan (3.59.54) jätti sen liian myöhään päätyen nopeasti mutta sijoittuen kolmanneksi.

Kuten aina, Prefontaine Classic päättyi Bowerman Mileen. Vauhdikkaat tekivät työnsä johtaen lahjakasta kenttää erojen 56 ja 1:56 kautta ja sallien kasatun kentän osua kelloon ajassa 2:55. Tunnelmallinen viimeinen kierros oli päätöspala kiitokselle yleisölle. Kevyt Timothy Cheruiyot ei voitu kiistää, sillä hänen upea viimeinen vakomatkansa ajoi Timanttiliigan hallitsevan mestarin kotiin ajalla 3:50.49. Ayanleh Souleiman (3:51.22) ylitti seuraavana, perässä Ingebrigtsenin veljekset, Filip ajalla 3.51.28, Jakob ajalla 3.51.30, kun kaikki 15 maaliin päässyt rikkoutuivat 4.00.