Sam Mikulak:5 nopeaa faktaa, jotka sinun on tiedettävä

Getty Team USA:n voimistelija Sam Mikulak harjoittelee vaakatasossa ennen Tokion olympialaisia.

Jos olet pitkäaikainen olympialaisten tai USA:n voimistelufani, Sam Mikulak on nimi, jonka pitäisi olla sinulle tuttu. 28-vuotias on ollut osa amerikkalaista voimisteluohjelmaa useiden olympiasyklien ajan. Ja hän on päässyt lähelle mitaleja useammin kuin kerran.

Lontoon olympialaisissa 2012 hän sijoittui viidenneksi joukkuekilpailussa muiden Team USA -ryhmiensä rinnalla. Hän sijoittui myös viidenneksi holvissa tapahtuman finaalissa.

Tilanne oli enemmän samanlainen Rio de Janeiron kisoissa vuonna 2016, kun Team USA sijoittui jälleen viidenneksi ja Mikulak sijoittui seitsemänneksi moninpelin finaalissa ja neljänneksi korkealla barilla. Nyt, moninkertainen kansallinen mestari haluaa viimeinkin murtautua suurimmalla kansainvälisellä näyttämöllä viimeisenä kilpailijavuotena.

Tässä on mitä sinun tulee tietää Mikulakista…

1. Mikulak syntyi ja kasvoi Etelä-Kaliforniassa

Stephen ja Tina Mikulakin poika, kolminkertainen olympialainen syntyi Corona del Marissa, Kaliforniassa vuonna 1992. Hän liittyi 16 kuukautta myöhemmin hänen nuorempi sisarensa, Alexandra. Mikulakin isä on ammatiltaan ortopedi, mutta hänen molemmat vanhempansa olivat voimistelijoita. Niin, lapset aloittivat lajin hyvin nuorena.

Sam oli vain kaksivuotias, kun hän otti ensimmäiset askeleensa tiellä kohti eliittiä, kansainvälinen voimistelija. Kuitenkin, hänen sisarensa jätti lopulta voimistelijan.

Mikulak osallistui Corona del Marin lukioon.

2. Hän ankkuroi Michigan Wolverinesin miesten voimisteluryhmän

Vuonna 2011, Mikulak aloitti juoksunsa Michigan Wolverinesin jäsenenä. Ja millainen juoksu siitä tuleekaan.

Kuin kuohu, hän voitti NCAA:n henkilökohtaisen moninpelin mestaruuden tekemällä uran ennätyksen 90,75. Hän sai myös All-American kunniamainintoja ja nimettiin Big Ten -konferenssin vuoden voimistelijaksi.

Se oli enemmän samanlaista vuonna kaksi, kun hän voitti konferenssin titteleitä korkealla barilla ja pomppihevosella samalla kun hän sijoittui toiseksi moninpelissä. Hänen juniorivuotensa oli toinen banneriyritys, kun hän johti Wolverinesin NCAA-joukkueen mestaruuteen ja voitti myös henkilökohtaisen kokonaiskilpailun, rinnakkaissa ja korkean baarin mestaruuskilpailuissa.

Vanhempana, hän toisti NCAA-tittelinsä ponnistelut all-around ja korkea bar. Hän voitti myös toisen putkeen joukkueen tittelin.

3. Tuhoisa vamma, joka uhkasi maksaa hänelle hänen ensimmäiset olympialaiset

Vuosi ennen Yhdysvaltain vuoden 2012 olympiakisoja, Mikulak mursi molemmat nilkkansa suorittaessaan lattiarutiinia Puerto Rico Cupin aikana Mayaguezissa. MGoBlue.com maalasi kauhistuttavan kuvan kohtauksesta:

Mahtavasti, hän lopetti kilpailun, mutta molemmat nilkat vaatisivat useita viikkoja paranemisaikaa. Sitten, oikeudenkäynneissä, Mikulak laskeutui kiusallisesti holville alkuerissä ja nyrjähti nilkkansa. Takaiskusta huolimatta, hän suoriutui juuri tarpeeksi hyvin saadakseen paikan Lontoon olympialaisten voimistelujoukkueen viiden miehen olympiajoukkueeseen.

Mikulak kuvaili myöhemmin koko kokemusta oppimishetkeksi, kertoo Nick McCarvelille, ”Kyse on kyvystä tietää, että asiat eivät aina mene haluamallasi tavalla ja sinun on otettava siitä irti. Opin vielä."

Vuosia myöhemmin, hän kärsi myös akillesjänteen repeytymisestä.

4. Mikulak on noussut näyttämölle jo jonkin aikaa

Ottaen huomioon, että Tokion kisat ovat hänen kolmannet olympialaiset, Mikulak varmaan tietää mitä odottaa kilpailussa. Mutta hänen olympiatyönsä ovat vain jäävuoren huippu hänen voimisteluuransa suhteen.

Yhteensä, Mikulak on voittanut 18 mitalia kansainvälisistä kilpailuista. Vuoden 2012 Pacific Rim -mestaruuskilpailuissa Everettissä Washington, hän voitti kultamitalin joukkuekilpailussa ja lisäsi hopean, hopeaa holvissa ja vaakatangossa ja pronssia mitalit ponnisteluhevosessa ja suuntatangoissa.

Hän oli vielä parempi vuoden 2018 kilpailussa Medellinissä, Kolumbia, voittaa kultaa joukkuekilpailussa, yksilö kaikkialla, renkaat ja vaakapalkki. Hän ansaitsi hopeaa lattiaharjoituksista ja ponnisteluista.

Kahden tapahtuman välissä hän voitti kaksi kultaa ja kaksi pronssia vuoden 2015 Pan American Gamesissa Torontossa.

Mikulak on myös kaksinkertainen MM-mitali, voitti joukkuepronssin vuoden 2014 kilpailussa Nanningissa, Kiina ja yksittäinen pronssi vaakatasossa vuoden 2018 tapahtumassa Dohassa, Qatar.