Sheikh Mohammedin Mystic Guide voitti 12 miljoonaa dollaria 2021 Dubai World Cupin

Sheikki Mohammed al Maktoum loi Dubain maailmancupin 25 vuotta sitten, ja yhdeksännen kerran Godolphin Racingin mestari omisti sen.

Amerikkalaisen Michael Stidhamin kouluttama Mystic Guide näytti aina voittajalta lauantai-iltana Meydan Racecoursen 12 miljoonan dollarin kansainvälisessä ekstravagantsissa. 8-5-suosikki Luis Saezin johtamana vauhditti vauhtia läheltä kolmannella sijalla, ennen kuin selviytyi keskivenytyksestä ja voitti 3 3/4-pituisen voiton japanilaisesta Chuwa Wizardista.

Ranskan myöhässä juokseva Magny Cours, toinen Godolphin-tuote, nousi kolmannelle sijalle ja vauhdikas Hypothetical (Dubai) neljänneksi Cupin 25. sarjassa.

"Se oli suunnitelma saada hyvä sijoitus, ja kaikki toimi hyvin", Saez sanoi. "Tunsin kolmen kahdeksasosan napalla kuinka paljon voimaa hänellä oli, ja hän oli fantastinen."

Mystic Guide – Kuva Coglianese Photos

:n luvalla

Ilta oli pilalla aiemmin, kun Zenden voitti 1,5 miljoonan dollarin Golden Shaheenin voiton 53-1, murtui sitten maaliviivan ohi ja tapettiin. Hän sai murtuman vasempaan etujalkaan.

Stidham, 61, ei ollut koskaan juossut hevosta Pohjois-Amerikan ulkopuolella, eikä Mystic Guide ollut koskaan juossut 1 1/8 mailia pitemmälle. Ei väliä. Stidham pohjusti hänet täydellisesti, ja Mystic Guiden etäisyyssukutaulu (Ghostzapper A.P. Indy-tammasta) palveli häntä hyvin. Voitto oli 4-vuotiaalle neljäs kahdeksaan starttiin.

"Minusta tuntui, että oli vihdoin minun vuoroni astua suureen peliin, ja halusin todella sen tapahtuvan", Stidham sanoi. "Olen tehnyt tätä 40 vuotta, ja nyt on 40 vuoden muistoja."

Kenttä väheni 12:een sen jälkeen, kun Great Scot and Military Law naarmuuntuivat, koska molemmat pääsivät irti. Great Scot käyttäytyi väärin ja juoksi kaksi rataa radalle johdatuksen jälkeen. Military Law liukastui hänen pysähdyspaikkansa alle portissa ja juoksi selkään, mikä viivästytti postiaikaa 14 minuuttia.

Viive oli hieman huolestuttava.

"Hän kiihtyi, ja olin huolissani, mutta hänen luokkansa ja kykynsä tulivat läpi", Stidham sanoi. – Kun näin hänen saavan hyvän paikan selkävenytyksen kolmanneksi, oloni oli hyvä, mutta en ollut varma. Sitten kaistalla hän oli hämmästyttävä.”

Maailmancupin kilpailu peruttiin viime vuonna pandemian vuoksi, ja tänä vuonna se ajettiin suljettujen ovien takana COVID-19-protokollan vuoksi.

"Mikä loistava suoritus Mystic Guidelta", australialainen kilpailukutsu Craig Evans sanoi. "Hän oli ehdottoman hallitseva. Michael Stidham ja Luis Saez tekivät siitä yhden näytöksen MM-kisoissa.”

Mystic Guide kattoi 2 000 metrin kilpailun [noin 1 ¼ mailia] ajalla 2.01.61.

Mishriff osuu ainutlaatuiseen Saudi-Dubai-tuplaan

Jos Mishriff ei ole maailman paras hevonen harjoituksissa, kuka on?

Englannin 4-vuotias supertähti keräsi kaukaa ja otti 5 miljoonan dollarin Dubai Sheema Classicin Meydanissa viisi viikkoa 20 miljoonan dollarin Saudi Cupin voittamisen jälkeen. Lauantain kilpailu oli 1 1/2 mailia nurmikolla. Saudi Cup oli 1 1/8 mailia lialla. Hänen huippuosaamisensa ja monipuolisuutensa yhdistelmä ei voisi olla harvinaisempi.

John Gosdenin kouluttaman Make Believen poikapoika ryntäsi 21-vuotiaan irlantilaisen David Eganin johdolla japanilaisen Chrono Genesiksen ohitse.

"Toivottavasti hän on hevonen, joka tekee urani", Egan sanoi. "Hän toi minut seuraavalle tasolle voittamalla Saudi Cupin, ja tämä on vain kirsikka kakun päällä.

"Monet ihmiset kyseenalaistivat, miksi herra Gosden ja [omistaja] prinssi Faisal ajoivat häntä nurmikolla yli puolentoista mailia. Jotkut sanoivat, että se oli väärä päätös olla osallistumatta MM-kisoihin, joissa hän saattoi olla suosikki, mutta tämä oli oikea päätös.

Mishriff maksoi runsaat 14,60 dollaria, koska vedonlyöjät epäilivät, voisiko hän voittaa kolmen kuudestoistaosan mailin etäisyydeltä kuin koskaan mennyt.

Aiemmin Gosden ja Thady Gosden, hänen poikansa ja avustajansa, voittivat 4 miljoonan dollarin Dubai Turfin 8-5 suosikki Lord Northin kanssa. Se oli jockey Frankie Dettorin ensimmäinen voitto MM-iltana sitten vuoden 2012.

Rebel’s Romance vie U.A.E. Derby

Rebel’s Romance (26,10 dollaria) nousi William Buickin keskipakkauksesta ja vei luokan 2, U.A.E. Derby viisi pituutta yli vauhdikkaan Panadolin. Englantilainen Charles Appleby kouluttaa Irlannissa kasvatettua ja Godolphinin omistamaa ruunaa. 1 3/16 mailin aika nopealla radalla oli 1:56.25.

Longshot paransi uraennätyksensä 4/5, kun hän pomppasi neljännestä sijasta viime kuussa mailin Saudi Derbyssä.

"Tämä hevonen oli hyvä 2-vuotiaana, ja hän on todella kasvanut", Buick sanoi. "Tiesimme, ettemme olisi lähellä aikaisin, mutta hän tuli altani todella hyvin suorassa."

Rebel Romance ansaitsi 100 karsintapistettä Kentucky Derbyyn, joista 40 meni Panadolille ja 20 kolmannelle sijalle New Treasurelle. Ei U.A.E. Derbyn juoksija on voittanut Run for the Roses -kilpailun, jonka ensimmäinen voittaja, China Visit (2000), teki parhaan tuloksen (kuudes) vuonna 2000. Kymmenen ohitti Derbyn ja kolme sijoittui viimeiseksi.

Extravagant Kid ottaa ruohosprintin Yhdysvaltoihin

America's Extravagant Kid (34,50 dollaria) valitsi täydellisen paikan lopettaa seitsemän kilpailun tappioputke [viisi sekuntia] noustamalla myöhään Ryan Mooren johdolla voittaakseen 1 miljoonan dollarin 6 vamman pituuden. Al Quoz Sprint. 8-vuotias ruuna antoi valmentaja Brendan Walshille 2-2-ennätyksen Dubain MM-päivänä. Irlantilaisen Dubain ensimmäinen juoksija Plus Que Parfait voitti viime vuoden U.A.E Derbyn ennen kuin sijoittui kahdeksanneksi Kentucky Derbyssä.

Tämä oli 50. lähtö Extravagant Kidille, joka ajoi neljänneksi viime syksynä Breeders’ Cupin Turf Sprintissä. Walshilla on kahdeksan voittoa ja 12 sekuntia 26 lähdöstä viimeisten neljän vuoden aikana.

"Hän on erittäin lahjakas hevonen", Moore sanoi. "Olen iloinen Brendanista."

[Sheikh Mohammedin Mystic Guide voitti 12 miljoonaa dollaria 2021 Dubai World Cupin: https://fi.sportsfitness.win/penkkiurheilu/kilparatsastus/1005050891.html ]