Eddie Macin kirja:Voisi olla Joe Talamo -esitys Louisiana Derby Day -päivänä

Joe Talamo heräsin päivänä 2009 Kentucky Derbyn unelmoimaan voittamisesta suosikissa. Sitten kaikki kaatui.

I Want Revenge naarmuuntui sinä aamuna nilkkaongelman vuoksi, ja 19-vuotias teki parhaansa päästääkseen sen pois. "Olen vain iloinen, että hevonen on kunnossa", Talamo sanoi. "Se olisi voinut olla paljon huonomminkin. Radalla olisi voinut tapahtua jotain.”

Ehkä sympaattinen Louisianalainen lapsi oli myöhässä huonosta onnesta, koska hän oli ollut 2 1/2 vuoden ajan loputtomassa kierteessä. 17-vuotiaana hänestä tuli ensimmäinen oppipoika, joka johti sijoituksia messualueella, hänen paikallisella radallaan. Muutamaa viikkoa myöhemmin hän muutti Etelä-Kaliforniaan, missä hän voitti kilpailuja joukoittain. Hän voitti viisi Grade 1 -panosta, ja hänet äänestettiin vuoden 2007 Eclipse Award -palkinnolla maan parhaaksi oppipoikaksi.

Talamo parani koko ajan siihen sateiseen päivään Churchill Downsissa, jolloin Derby-debyyttinsä voiton sijaan hänen piti pohtia, mikä olisi voinut olla. Hän on 31-vuotias eikä ole vieläkään tehnyt mitään Amerikan halutuimmassa kilpailussa. Hän on palannut vain kolme kertaa, parhaan tuloksensa ollessa 14. viime vuonna. Talamo on myös suljettu 3-vuotiaiden pentujen Derbyssä, Kentucky Oaksissa.

Hän toivoo, että asia muuttuu tänä vuonna. Lauantaina messualueella hän ajaa Midnight Bourbonilla 1 3/16 mailin Louisiana Derbyssä ja Clairieressa 1 1/16 mailin Fair Grounds Oaks for Hall of Fame -kouluttaja Steve Asmussenissa. Jokaisella on panosvoitto radasta, ja voitto tai sekunti riittäisi kelpaamaan telttatapahtumiin 30. huhtikuuta ja 1. toukokuuta.

Talamo on korkealla molemmissa kiinnikkeissä.

"Midnight Bourbon on iso, urheilullinen hevonen, ja uskon todella, että lisätty etäisyys auttaa häntä", hän sanoi Lecomte Stakesin voittajasta. "Joko seuraan tai menen johtoon hänen kanssaan."

Clairiere voittaa Rachel Alexandrassa. "Tapa, jolla hän juoksi viime kerralla, teki minuun todella vaikutuksen", Talamo sanoi. "Hänellä on mukava jalkakäyrä, ja mielestäni mitä kauempana, sitä parempi hänelle."

Kuten monet tähtiharjoittelijat, hänen ensimmäinen kautensa oli hänen paras, eikä kukaan halua saavuttaa huippua 17-vuotiaana. Neljätoista vuotta myöhemmin Talamo on arvostettu ratsastaja, mutta ei eliitin joukossa. Vaikka hänellä on 2 142 voittoa, 21 luokassa 1, hän ei ole tehnyt mitään klassikoissa ja hänellä on vain yksi Breeders' Cup -voitto vuonna 2009. Talamo ei ole koskaan saavuttanut 250 voittoaan vuonna 2007 ja uransa alimmillaan 76 vuonna 2019. sai hänet muuttamaan Kaliforniasta Arkansasiin. Hänen 134 voittonsa viime vuonna, 53 Oaklawn Parkissa, olivat hänen eniten voittonsa sitten vuoden 2014.

"Ollakseni rehellinen, viime vuosi ylitti odotukseni", hän kertoi America's Best Racingille. "En ollut varma, mitä odottaa, koska se oli ensimmäinen kauteni siellä, enkä tunne liikaa ihmisiä. Jos olisit kertonut minulle, että voittaisin kahdeksan panosta, en olisi mitenkään uskonut sitä.”

Homecoming for Talamo

Valitettavasti Talamo on vain 6-90 tänä vuonna, kun hän joutui sivuun kahdeksi viikoksi saatuaan positiivisen COVID-19-testin 22. tammikuuta. Kaksi viikkoa myöhemmin hän voitti Lecomten, ja suuri lauantaipäivä voisi ruokkia merkittävää käännettä.

Se on kotiinpaluu Talamolle, joka kasvoi läheisessä Marrerossa.

"Olen käynyt messualueella 6- tai 7-vuotiaasta asti", hän sanoi. "Jotkut varhaisimmista muistoistani olivat isäni luona Louisiana Derbyssä. Minulla on edelleen ohjelmia noista kilpailuista vanhempieni talossa. Sieltä alkoi urani jockeyna, ja kun olet lapsi, haaveilet voittamisesta suuret kilpailut.”

Olet edelleen 31-vuotias.

Ostetaan valinta 3

Yritetään osua myöhäiseen valintaan 3 alkaen kilpailusta 12 32 dollarin panoksella (2 dollarin peruspanos). Tässä ovat numerot:5 ja 1,5,6,8 ja 4,5,6,7.

Jos singlemme ensimmäisellä osaottelulla, eversti Liam, voitetaan, pelaa 2 dollarin myöhäinen tupla 13. kilpailussa, Fair Grounds Oaksissa, 4,5,6,7 Louisiana Derbyssä.

300 000 $ Mervin Muniz Memorial (G2), 1 1/8 mailia, nurmikko

Eversti Liam (5), Todd Pletcherin nouseva tähti, ei ole tehnyt mitään väärää neljässä ruoholähdössä, voitti kolme ja jäi niukasti toisesta poissa kovan matkan jälkeen. Hänen viimeinen kilpailunsa oli hänen paras tähän mennessä. Hän nousi myöhään noustakseen kaulasta 1. luokan Pegasus World Turfissa, hänen ensimmäinen yrityksensä vanhempia hevosia vastaan. Hänen tärkeimmät kilpailijansa ovat todennäköiset tahdistaja Factor This (1), joka on kaksinkertainen messualueen ruohon voittaja, ja kiinteät lähipelaajat Olympic Runner (10) ja Pixelate (11). Sen lisäksi, että lyöt voittovetoa eversti Liamista, aseta hänet näiden kolmen päälle täsmällisesti.

400 000 $ Fair Grounds Oaks (G2), 1 1/16 mailia, 3 vuotta -vanhat fileet

Näyttää siltä, ​​että Clairieren (6) ja Travel Columnin (8) välillä on kehittymässä kilpailu, jotka ovat jakaneet kaksi tapaamistaan ​​1-2 molemmissa. Brad Coxin kouluttama Travel Column vei kultaisen sauvan pitkän matkan Churchill Downsissa viime syksynä, ja Clairiere voitti niskavoiton 13. helmikuuta Rachel Alexandrassa. Jokaisella Oaks-prospektilla on pitkä sukutaulu — Curlinin Clairiere on Bernardini-tammasta; Travel Columnin on kirjoittanut Frosted Victory Gallop tammasta.

Nämä kaksi nostavat suurimman osan rahasta, mutta älä vähennä mahdollisuuksia kahdelle vähemmän kokeneelle pennulle, joilla on potentiaalia. Todd Pletcherin Zaajel (1) hallitsi kahta ensimmäistä kilpailuaan Gulfstreamissa, ja Bill Mott's Obligatory (5) mursi helposti neitonsa siellä yhden kierroksen mailissa. Kevyesti kilpailevat 3-vuotiaat pennut kehittyvät usein dramaattisesti tähän aikaan vuodesta, varsinkin kaikkien aikojen huippujen kouluttamina. Ehkä kahden kierroksen ympärille panostettu panostus osoittautuu liian suureksi, liian aikaiseksi, mutta en ihmettele, jos joku on valmis voittamaan tämän.

Talamo kunnioittaa molempia.

"Zaafel on 2-2 eikä ole tehnyt mitään väärää, ja Obligatory oli erittäin vaikuttava", hän sanoi. "En missään tapauksessa usko, että kilpailu on vain Clairieren ja Travel Columnin välillä."

1 miljoona dollaria Louisiana Derby (G2), 1 3/16 mailia, 3-vuotiaat

Mandaloun (5), Välityspalvelin (4) ja Midnight Bourbon (7) muodostivat trifectan molemmissa paikallisissa valmisteluissa. Midnight Bourbon voitti 1 1/16 mailin Lecomten ennen kuin Mandaloun voitti 1 1/8 mailin Risen Starin, ja Proxy sijoittui molemmissa toiseksi. Mikä tahansa kolmesta voi voittaa.

Kalifornialainen lähettäjä Hot Rod Charlie (6) ansaitsee huomion kahdessa viimeisessä kilpailussaan. Jäljellä toiseksi voittamattoman Essential Qualityn jälkeen erolla 94-1 Breeders’ Cup Juvenile -sarjassa Hot Rod Charlie ohitti niskan ja nenän Bob Baffertin Medina Spiritin takaa. Edellisessä kilpailussaan Medina Spirit juoksi lähellä toista tallitoveriaan Life Is Good, Derbyn suosikkiin, joten jos yhdistät pisteet, Hot Rod Charlie on pitkän katselun arvoinen.

Mielestäni vilkkujen lisäämisen pitäisi auttaa välityspalvelinta keskittymään ja siirtymään eteenpäin. Jos hän voi välttää tavanomaiset ongelmansa tauolla, hänen pitäisi olla paikalla maalissa.

[Eddie Macin kirja:Voisi olla Joe Talamo -esitys Louisiana Derby Day -päivänä: https://fi.sportsfitness.win/penkkiurheilu/kilparatsastus/1005050853.html ]