Breeders’ Cup Classic:Aito mestarin todellinen sopimus

Kirjailija Richard Rosenblatt

Älä erehdy, tästä kilpailusta ei koskaan ollut epäilystäkään, kun Authentic nousi 6 miljoonan dollarin Breeders' Cup Classic -sarjan johtoon.

Toisin kuin Yhdysvaltain presidentinvaalikilpailussa, Authenticilla kesti alle kaksi minuuttia ennen kuin voitti BC Classicin (G1) Keenelandissa lauantaina. vaatimus Vuoden hevoseksi.

Hall of Famerin John Velazquezin kanssa kyydissä, Authentic (4-1) pääsi johtoon alkuvaiheessa ja jatkoi vain juoksua ja juoksua, kattaen 1 ¼ mailia rataennätyksessä 1:59.19. Triple Crown -voittaja American Pharoah piti hallussaan edellistä ennätystä 2:00.07.

Aito , vuoden 2020 Kentucky Derbyn (G1) voittaja, joka juoksi toiseksi Preaknessissa (G1) – Triple Crownin toisessa ja kolmannessa osuudessa tänä vuonna COVID-19-pandemian vuoksi – voitti 2 ¼ pituudella tallitoverin Improbablesta.

Kun COVID-19 muutti kilpailuaikataulua, Breeders' Cup oli käytännössä ainoa, joka pystyi pitämään alkuperäiset päivämääränsä kahden päivän aikana , 14 kilpailun mestaruus. Faneja ei päästetty radalle.

Autenttinen (10,40 dollaria 2 dollarin voitolla), joka on nyt voittaja viidessä seitsemästä startista vuonna 2020, asetti hänen vaatimuksensa Vuoden hevoselle. Improbable, joka tuli Classiciin kolmen luokan 1 jälkeen, juoksi vakaan toisen.

Global Campaign, joka voitti Woodwardin (G1) edellisessä lähdössä, sijoittui kolmanneksi 25-1. Tacitus oli neljäs, jota seurasivat Maximum Security, Belmont Stakesin (G1) voittaja Tiz the Law (yllättävä 3-1 suosikki), Title Ready, By My Standards, Tom’s d’Etat ja Higher Power.

Kuten he tekivät Derbyssä 5. syyskuuta, Authentic ja Velazquez pääsivät johtoon. postista 9. Kaukaimmassa käännöksessä Global Campaign juoksi eteenpäin ja sitten Improbable nousi. Mutta Authentic vain pidensi johtoaan, ja Impprobable nappasi Global Campaignin toiseksi.

Se on ollut vuoristoratavuosi Baffertille . Hänellä on ollut ehkä uransa vahvin talli tänä vuonna, mutta neljä kilpailun jälkeistä positiivista tapahtumaa - mukaan lukien Gamine, hänen 3-vuotiaan tamma, joka voitti Filly &Mare Sprintin (G1) aiemmin lauantaina - ovat herättäneet kysymyksiä hänen operaatiostaan. .

Hän on käsitellyt asiaa viikon aikana ja sanoi, että hän tehostaa toimintaansa lisäämällä turvaverkkoja ja lisäämällä käytännön valvontaa. Toisen klassikon voittamisen piti kuitenkin olla palkitsevaa.

Bob Baffert – Kuva:Laura Green / Jockey Club of Saudi Arabia

"Olimme todella pettyneitä Preaknessin jälkeen. Hän on omituinen hevonen, mutta hän on treenannut uskomattomalla tavalla,’ Breeders’ Cupin historian johtava rahaa tienaava kouluttaja Baffert sanoi. "Hän paranee, ja hän on kiinni vanhemmista hevosista.

"Olisin mielelläni sijoittunut 1-2-3, mutta olen ylpeä kaikista hevosistani. Sen jälkeen, mitä olen käynyt läpi tänä vuonna, olen vain kiitollinen."

Niin on myös Gaminen kyydissä ollut Velazquez, joka sanoi, että ensimmäisen klassikkonsa voittaminen tulee hyvään aikaan.

"Olen jahdannut tätä kilpailua pitkään", Velazquez, joka oli 0-19 Classicissa. "Mikä tunne! COVIDin kanssa se on ollut vaikea vuosi, olipa mitä tahansa. Tämä korvaa kaiken.”

Voittajan osuus 3 300 000 dollarista nosti Authenticin tulot 6 371 200 dollariin. Hänen uraennätys:8-6-2-0.

Irad Ortiz, Jr., joka oli Improbablessa, sanoi:"Minulla oli hyvä matka, täydellinen matka. Minulla oli hänet selvänä. Hänet juuri lyötiin. Se oli hieno kilpailu.”

Manny Franco, Tiz the Law -laivalla, sanoi "Minulla oli hyvä matka. Olin alhaalla sisällä. Hevoseni ei koskaan tyydyttänyt minua. Hän veti minua koko matkan lujasti. Kun lähetin etsimään häntä, hän oli valmis.”

Muiden Breeders' Cupin kilpailujen voittajat lauantaina olivat:Gamine (Filly &Mare Sprint, 4,20 dollaria), Glass Slippers (Turf Sprint, 22,40 dollaria); Knicks Go (Dirt Mile, 5,60 dollaria); Audarya (Filly &Mare Turf, 37,60 dollaria); Whitmore (Sprint, 38,80 dollaria); Tilaa Australia (maili, 148,40 dollaria); Monomoy Girl (Distaff, 4 dollaria) ja Tarnawa (Turf, 11,40 dollaria).