Olitpa innostunut fani, joka on valmis menemään katsomaan suosikkijoukkuettasi, tai huolestunut vanhempi, joka on huolissaan siitä, että et ehkä pääse lasten koripallootteluun...

Tässä viestissä käymme läpi pelin keskimääräisen pituuden kaikilla koripallon eri tasoilla, mukaan lukien nuorisoliigat, lukio, college, FIBA ja lopulta NBA.

Sisällysluettelo Kuinka pitkä on nuorten koripallopeli? Kuinka pitkä on lukion koripallopeli? Kuinka pitkä on College Basketball -peli? Kuinka kauan NBA-peli on? Kuinka pitkä WNBA-peli on? Kuinka kauan FIBA-peli on?

Yleisin pelin pituus on neljä 8 minuutin erää.

Vaikka se saattaa tuntua suurelta ajalta nuorille koripalloilijoille, useimmat liigat pyörittävät kelloa jatkuvasti, ainoa pysäytys johtui aikalisistä ja neljänneksen lopusta.

Toisen neljänneksen jälkeen on myös nopea viiden minuutin tauko puoliajalla.

Kuinka pitkä on lukion koripallopeli?

Yllättävää kyllä, lukion koripallopelit ovat melko samanlaisia ​​kuin nuorten pelit.

Heillä on neljä neljännestä, jotka ovat kaikki 8 minuutin pituisia, pelin kokonaiskesto on noin 1,5 tuntia.

(Junior Varsity -pelit ovat yleensä hieman erilaisia. Ne ovat edelleen neljä neljännestä, mutta jokainen neljännes koostuu vain kuudesta minuutista kahdeksan sijaan, mikä tekee peleistä noin kaksikymmentä minuuttia nopeampia.)

Lukion valmentajat saavat 5 aikalisää... 3x täyttä aikalisää ja 2x 30 sekunnin aikalisää.

Pelin todellinen pituus vaihtelee sen mukaan, kuinka lähellä tulos on, tehtyjen virheiden määrä, ja kuinka monta aikakatkaisua käytettiin.

Useimmissa lukioissa on myös käytössä armosääntö, joka muuttaa tavallisen pelikellon jatkuvaksi juoksukelloksi, jos yksi joukkue hyppää suureen johtoon.

Jotkut osavaltiot pitävät armosäännön noin 30 pisteessä, kun taas toisissa se on korkeampi.

Jos armosääntö aktivoituu ja kello käynnistyy, peli päättyy paljon nopeammin kuin jos kello pysähtyisi usein koko pelin ajan.

Kuinka pitkä on College Basketball -peli?

NCAA asettaa korkeakoulujen koripallootteluiden pituudeksi 40 minuuttia sekä miesten että naisten liigassa.

Naisten NCAA:n koripallopelit on jaettu 4 x 10 minuutin neljänneksiin ja pelit kestävät usein noin 2 tuntia.

Miesten NCAA-koripallopelit on jaettu 2 x 20 minuutin jaksoihin ja kestävät usein 2–2,5 tuntia.

Pääsyy siihen, että kokonaisaika on pidentynyt miesten naisista, on se, että puolikkaat antavat joukkueille enemmän aikaa kerätä virheitä ja asettaa vastustajajoukkueelle bonusta.

Vapaaheitot ovat intuitiivisesti aikaa vieviä, koska pelikello pysähtyy, ja ne voivat joskus pidentää pelin pituutta huomattavasti.

Kun puolikkaat pelataan, joukkueella on enemmän aikaa saavuttaa 7 virheen kynnys, mikä tekee kummallekin puolikkaalle hitaamman lopun.

NCAA:ssa on 30 sekunnin otoskello, ja se on äskettäin ottanut käyttöön videon toiston, joka voi pidentää aikaa toiston keston mukaan.

Kuinka kauan NBA-peli on?

Nyt ollaan ammattilaisliigoissa...

NBA-peleissä on 4 x 12 minuutin neljännes, yhteensä 48 minuuttia, tarvittaessa 5 minuutin jatkoajalla.

Koko tapahtuma voi kestää 2-3 tuntia.

Yhden kilpailun pituuteen voivat vaikuttaa monet tekijät, kuten pelitahti, yhteensä virheitä, pelin sisäiset arvostelut, aikakatkaisut, ja ylitöiden mahdollisuus.

NBA:n suosion vuoksi media ohjaa joitain pelin puolia, tarkoittaa pidempää puoliaikaa (15 minuuttia), ja lisämedian aikakatkaisut.

Jokaiselle joukkueelle annetaan yhteensä 7 aikalisää, jokainen 1:15 sekuntia pitkä, käyttää koko pelin ajan, mikä lisää ehdottomasti pelin kokonaispituutta.

Viime vuosina, videotoiston lisäämisellä on myös ollut valtava vaikutus pelin pituuteen, varsinkin viimeiset pari minuuttia.

Hauska tosiasia: pisin NBA-peli koskaan pelattiin tammikuun 6. 1951, kun Indianapolis Olympians voitti Rochester Royalsin. Tässä pelissä pelattiin uskomattomat 6 jatkoaikaa ja yhteensä 78 minuuttia todellista peliaikaa. Yllättävän, pelin kokonaispisteet olivat vain 75-73, miten erilainen NBA se oli vuonna 1951.

Kuinka pitkä WNBA-peli on?

WNBA-peleissä on 4 x 10 minuutin neljännekset, yhteensä 40 minuuttia, tarvittaessa 5 minuutin jatkoajalla.

Neljännesten pituuden lisäksi WNBA:n ja NBA:n sääntörakenteessa on monia yhtäläisyyksiä, varsinkin pelien pituudessa.

WNBA:n laukauskello on myös asetettu 24 sekuntiin ja puoliaika on myös 15 minuuttia.

WNBA-pelit kestävät noin 2 tuntia lyhennetyn neljänneksen pituuden vuoksi.

Kuinka kauan FIBA-peli on?

Samanlainen kuin WNBA...

FIBA-peleissä on 4 x 10 minuutin neljännesvälit, yhteensä 40 minuuttia, tarvittaessa 5 minuutin jatkoajalla.

Mitä tulee reaaliaikaan, Näiden pelien loppuun saattaminen kestää yleensä noin kaksi tuntia.

Heillä on tavallinen 24 sekunnin laukauskello, joka pitää pelin liikkeessä koko ajan, sekä 15 minuutin puoliaikatauko toisen ja kolmannen pelineljänneksen välillä.

He saavat vain viisi aikalisää pelin aikana, hieman vähemmän verrattuna muihin liigoihin ympäri maailmaa, mikä edistää nopeampia pelejä.

Johtopäätös

Kuten näet, monet muuttujat vaikuttavat koripallopelin pituuden määrittämiseen.

Nuorisopelaajat voivat viettää kentällä yhteensä 32 minuuttia (jatkuvalla kellolla), kun taas NBA venyttää ajan aina 48 minuuttiin per peli.

Ne jotka ihmettelevät, "Kuinka pitkä koripallopeli on?" nyt heidän kysymykseensä on vastattu!